Tuesday, 24 Apr 18, 08.41.30

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Boala discului intervertebral - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Boala discului intervertebral
Boala discului intervertebral
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 19.43.45 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Intervertebral disc boală (IVDD) la câini
Intervertebral disc boală (IVDD) este o condiţie în cazul în care discurile de amortizare între vertebrele coloanei vertebrale a fie umflatura sau spargere (hernia) în spaţiul măduva spinării. Aceste discuri, apoi apăsaţi pe nervi care trece prin dureri maduva spinarii care cauzează, leziuni ale nervilor, şi chiar paralizie.
Rase de caini care sunt predispuşi să includă IVDD Dachshund, Câine de vânătoare, Basset Hound, şi Shih Tzu.
Simptome si tipuri de
Alcătuite dintr-o substanţă gelatinoasă, înconjurat de un strat gros exterior, Discurile intervertebrale sunt de fapt amortizoarele a coloanei vertebrale. Există două tipuri de hernie de disc observate la câini: De tip I şi tip II, de tip II, care are, în general, semne şi simptome mai puţin severe.
Simptomele pot include IVDD:
Refuzul de a sari
Durere şi slăbiciune la nivelul picioarelor din spate (şchiopătat)
Strigă de durere
Nerăbdător comportament
Spasme musculare pe spate sau gât
Înapoi cocoşat sau gâtului, cu muşchii încordaţi
Apetit redus si nivelul de activitate
Pierderea a vezicii urinare şi / sau controlul intestinului (urinară şi incontinenţă fecal, respectiv)
Cauze
În tipul I, comune în regiunea gâtului de rase mai mici, Discurile dezvolte o întărire (sau calcifiere) a stratului exterior. Acest fapt dăunează disc, care să îi permită să rupă mai uşor în jos. Orice impactul puternic cum ar fi săriturile şi aterizare poate provoca unul sau mai multe disc(cu) la spargere şi la interior materiale de presă cu privire la măduva spinării. Cu hernia de tip II, discurile împietrit şi fibroase pe o perioadă lungă de timp şi, eventual, defalcarea, se bomba, şi comprima maduva spinarii.
În cazul în care nervii din maduva spinarii sunt comprimate, impulsurile nervoase nu sunt capabile să transmită semnale acestora la destinaţia finală în membrele, vezică, etc. În cazul în care prejudiciul este suficient de severe pentru, paralizie şi pierderea controlului vezicii urinare si intestinului poate să apară. În funcţie de locaţia de pe discul pe care este bombat, Semnele apar oriunde în organism de la gât la picioarele din spate.
Diagnostic
Examinarea de către medicul veterinar va include un examen neurologic complet, , care va ajuta la identificarea în cazul în care în măduva spinării prejudiciu se află. Câmpia Razele X pot arăta o zonă anormală la nivelul coloanei vertebrale. Totuşi, deoarece măduvei spinării nu apare pe X-raze, imagistica de construcţii pot fi necesare pentru a localiza sursa de prejudiciu.
Odată ce astfel de procedură, numit mielograma, injecteaza o substanta de contrast în special la nivelul coloanei vertebrale, care înconjoară măduva spinării şi îi permite să apară pe razele X. Acest test presupune ca animalul să fie pus sub anestezie. În unele cazuri,, teste suplimentare, cum ar fi un RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) sau CT (tomografie computerizata) scanare poate fi, de asemenea, folosit pentru a localiza în cazul în care nervii sunt ciupite, ceea ce este necesar pentru repararea chirurgicale.
Tratament
În funcţie de gravitatea prejudiciului a maduvei spinarii, Tratamentul poate varia de la conservatori la chirurgical. Íngrijirile include, de obicei, tratamentul cu medicamente, cum ar fi steroizii si anti-inflamatoare pentru a reduce umflarea de cablu şi reduce durerea. Cainele trebuie să fie păstrate, de asemenea, limitată într-o cutie sau cuşcă pentru a preveni deteriorarea în continuare de la care apar timp de până la şase săptămâni. După o perioadă de odihnă, acesta poate reveni treptat la activitatea normală.
În cazul în care prejudiciul este prea severă şi câinele este paralizat sau incontinente, tratamentul conservator nu poate fi suficient de. În aceste cazuri,, interventii chirurgicale de urgenta este necesar pentru a deschide spaţiul. Acest lucru se face prin eliminarea o parte a vertebrelor osos asupra măduvei spinării (laminectomie). Chiar şi după o intervenţie chirurgicală, totuşi, câine nu poate recupera pe deplin.
Cele mai multe dintre animale au IVDD cu spasme ale muschilor din spate. Tratamentul pentru acest simptom include, de obicei, de căldură şi de tehnici de masaj, împreună cu medicamente. Medicamente utilizate în mod obişnuit includ diazepam şi methocarbamol. Diazepamul este un relaxant muscular, care este de asemenea folosit pentru a calma un animal şi trata convulsii. Methocarbamol este un alt relaxant muscular eficiente în tratarea spasme musculare cauzate de IVDD. Acesta acţionează direct asupra sistemului nervos în loc de ei înşişi asupra muschilor.
Prevenirea
În rase care sunt predispuşi la această boală, păstrându-le la o greutate mai mică va ajuta la reducerea stresului pe coloana vertebrală şi gât. Plimbare cu un ham va pastra stres de pe gât, prea, în special în cazul în care câinele are tendinţa de a trage de lesa. El sau ea ar trebui să aibă, de asemenea, măsuri sau rampe instituite pentru a ajunge pe mobilier si paturi, precum si o dieta de calitate pentru a menţine o sănătate optimă.
Din cauza naturii congenitale ale acestei boli, medicul veterinar va recomanda cel mai probabil împotriva câinii de reproducţie cu IVDD.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Boala discului intervertebral
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates