Tuesday, 19 Jun 18, 08.37.16

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Cancer de piele (carcinomul cu celule scuamoase) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancer de piele (carcinomul cu celule scuamoase) la câini
Cancer de piele (carcinomul cu celule scuamoase) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 20.14.28 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Cutanata carcinomul cu celule scuamoase la câini
Epiderma, sau a pielii, compune din mai multe straturi. Stratul exterior este format din celule numite scară ca epiteliul scuamos. Acest strat de tesut acopera suprafata mai mare parte a corpului, şi linii cavitatile corpului. O carcinomul cu celule scuamoase este un tip de cancer care provine de la nivelul epiteliului scuamos. Aceasta poate parea a fi o masă pielea albă, sau un cucui ridicate pe piele. De multe ori masa ridicate vor necrotize în centru şi ulcera, cu sângerare ocazionale.
Deoarece sunt carcinoame caracteristic maligne şi, în special invazive, este esenţial să existe această formă de cancer de piele diagnosticate si tratate fără întârziere. Carcinoame cu celule scuamoase cutanate sunt de obicei tumorile o creştere rapidă, care cresc cu timpul de vindecare şi să se opună. În cazul în care ulcere sunt diagnosticate înainte ca acestea au avut posibilitatea de a deveni maligne, această condiţie pot fi tratate in mod eficient, în unele cazuri.
Carcinoame cu celule scuamoase sunt văzute mai mult la câini care traiesc la altitudini mari şi la câini, care petrec mult timp la soare. Scottish terrier, Pechinez, boxerii, Pudeli, Elkhounds norvegiană, Dalmatians, Beagle, whippets, şi alb terrierii engleză taur par pentru a obţine acest tip de cancer de piele mai mult ca alte rase de câini. Câini de talie mare rasa neagra sunt mai predispuse la carcinoame cu celule scuamoase pe degetele de la picioare decât în ​​alte tipuri de câini, şi câini care au pielea deschisa la culoare si parul sunt mai predispuse la acest tip de cancer de piele decat alte tipuri de câini. Ca şi în cele mai multe forme de carcinom, cutanat carcinomul cu celule scuamoase este cel mai frecvent observate la câini mai mari.
Simptome si tipuri de
Răni
Un gât iritabil sau sângerare pe piele, care nu merge mai departe cu antibiotice sau creme
Răni care nu se vindeca timp de cateva luni
Răni în zonele unde parul este alb sau lumină colorată
Creşteri sau tumori
Creştere de culoare albă a pielii; masă
Creşteri în zonele în care păr este de culoare albă şi de piele este de culoare deschisă
Răni sau excrescente pot fi găsite oriunde
De obicei, există doar o creştere sau inflamat
Locaţii comune sunt nasul, degetele de la picioare, picioare, scrot sau anus
Cauze
Expunerea pe termen lung la lumina soarelui / UV razele
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a da medicul veterinar o istorie completă a sănătăţii cainelui, debutul simptomelor, şi eventualele incidente care ar putea fi precipitat această condiţie, cum ar fi un infestarea cu purici recente care s-ar fi lăsat răni de la ferme zgârierea. Odată ce această istorie a fost detaliat, medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe cainele tau, acordând o atenţie aproape de orice excrescente pe piele sau orice răni care nu s-au vindecat în câteva luni. Ganglionii limfatici cainelui tau va fi palpat pentru a stabili dacă acestea sunt umflate, un indiciu că organismul se lupta cu o boală invazivă sau infecţie, şi un eşantion de lichid limfatic vor fi luate pentru analize de laborator. Prezenţa celulelor canceroase în ganglionilor limfatici vor fi orientativă a metastazelor prin corp. Testele de laborator de bază includ o hemoleucograma şi profilul biochimic pentru a confirma că organele cainelui funcţionează în mod normal,.
Deoarece sunt carcinoame caracteristic maligne şi metastazeaza rapid, medicul veterinar poate dispune, de asemenea, imagini de raze X de pieptul cainelui si abdomen, astfel încât o inspecţie vizuală poate fi fabricat din plămâni şi a organelor. De asemenea, cazul in care cainele tau are o tumoare pe unul dintre picioarele sale, medicul veterinar va dori să ia raze X a piciorului pentru a vedea daca tumora sa extins la nivelul osului sub ea.
Biopsii standard vor fi luate de creştere sau de gat. Acesta este cel mai bun mod de a determina exact ce fel de tumora cainele tau are.
Tratament
Cursul de tratament va depinde de cat de mare tumora cainelui tau este şi cât de multe tumori sunt. În unele cazuri,, atunci când leziunile sunt diagnosticati înainte ca acestea sa devina canceroase, ele pot fi tratate cu medicamente de actualitate.
Daca cainele are un singur tumora mici, care nu sa răspândit la alte organe, acesta poate fi îndepărtat prin crioterapie – îngheţarea tehnica, sau cu un tip special de terapie cu lumină numit terapie fotodinamica. Acesta poate fi, de asemenea, indepartata chirurgical.
Daca cainele are o tumoare mare, acestea vor fi tratate cu interventii chirurgicale. În timpul intervenţiei chirurgicale, tumora şi o mulţime de ţesutul din jur se vor fi şterse pentru a se asigura că toate celulele Caner sunt eliminate. În unele cazuri,, ţesut atât de mult poate fi revocat din timpul operatiei ca pielea va trebui să fie luate dintr-o altă zonă a corpului şi utilizate pentru a acoperi zona de unde tumora a fost, o tehnica numita grefa de piele.
Unele cazuri va conduce la o eliminare mai severe de ţesut. De exemplu, tumori care sunt pe degetele de la picioare necesită amputarea degetului afectat, şi tumorile pe nas va necesita o îndepărtarea parţială a nasului. În cazul în care tumora se află pe ureche, o parte a urechii vor fi eliminate. Aceste tipuri de operatii va duce la un aspect cosmetic diferite pentru cainele tau, dar altfel, câini şi recupera de la aceste interventii chirurgicale.
În cazul în care tumora nu poate fi complet eliminate, medicul veterinar poate recomanda radiaţii sau chimioterapie după o intervenţie chirurgicală. Uneori, când chirurgia este impracticabil, chimioterapie si radiatii sunt utilizate exclusiv pentru tratarea tumorilor. În acest caz,, tratament chimic va păstra în creştere de la tumorii cât mai rapid şi de a ajuta pentru a face pisica ta mai confortabil.
Prevenirea
Limitaţi cantitatea de timp cainelui tau isi petrece la soare, în special între orele 10:00 am şi 2:00 pm, atunci când soarele este la cel mai înalt şi cel mai razele dăunătoare. Când trebuie să luaţi în aer liber câinele în timpul zilei, protecţie solară se aplică la urechile cainelui tau, nas, şi alte zone care sunt fie uşor cu blană sau colorate inainte de a merge în soare. În unele cazuri,, Tatuajele pot fi aplicate la lumina de culoarea pielii ca o permanentă protecţie solară. Dacă observaţi orice răni noi sau mase, duceti cainele la medicul veterinar cât mai curând posibil, astfel încât să poată fi tratat imediat.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancer de piele (carcinomul cu celule scuamoase) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates