Sunday, 24 Jun 18, 20.21.40

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Osteoartritele animalelor de companie – ghid de tratament - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Osteoartritele animalelor de companie – ghid de tratament
Osteoartritele animalelor de companie – ghid de tratament
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 05.29.43 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Articulaţiile sunt componentele functionale ale sistemului scheletic, ele reprezentând suportul mecanic al mişcării. Ele sunt suprafeţele unde două oase vin în contact. Principala componentă a articulaţiei este cartilagiul articular, componenta ce asigură alunecarea osului pe os. Această lubrefiere a cartilagelor este dată şi de lichidul sinovial, lichid în care înoata întreaga articulaţie.
Mişcarea fiind o activitate esenţială al oricărui animal, articulaţiile vor fi şi ele intens utilizate, de aici se înţelege şi stresul continuu căruia sunt supuse de-a lungul vieţii.

Supliment necesar prevenirii osteoartritei la câini de la PetCare.ro
Toate modificările patologice survenite la nivelul articulaţiilor poartă denumirea generică de artrită. Acestea se împart în diverse categorii, însă tipul deafecţiune cel mai des întâlnit la animalele de companie o reprezintă osteoartritele.Riscurile Osteoartritei


Osteoartritele sunt boli lent progresive, degenerative ale articulaţiilor care apar odată cu deteriorarea cartilagiului articular. Cartilagiul distrus nu mai poate împlini rolul de tampon între cele două suprafeţe osoase angrenate într-o articulaţie. Fără cartilagii, mişcarea devine extrem de greoaie şi dureroasă, articulaţia se inflamează, toate acestea traducându-se prin şchiopatură, până la pierderea progresivă a capacităţii de miscare.

Tratamentul nu este foarte facil, mai ales în fazele târzii ale bolii, când se poate ajunge până la necesitatea înlocuirii chirurgicale a articulaţiei (de ex. aplicarea unei proteze de sold).

În fazele timpurii ne putem folosi de un protocol de tratament care constă în:

Reducerea greutăţii animalului (dacă animalul este supraponderal sau obez)
Managementul durerii prin folosirea de antiinflamatorii nesteroidiene (NSAID), de exemplu Carprofen
Program de mişcare zilnică moderată
Şi nu în ultimul rând, suplimentarea alimentaţiei cu glucozaminoglicani (GAG)
În randurile ce urmează ne vom referi cu precădere la ultimul punct al protocolului terapeutic, la suplimentarea alimentaţiei cu glucozamină.

Glucozamina este un monozaharid, precursor al glucozaminoglicanilor (GAG), aceştia reprezentând componenta majoră a cartilagiului articular. De asemenea sunt prezenţi şi in lichidul sinovial. Astfel suplimentand hrana câinelui cu glucozamina putem preveni deteriorarea cartilagiului, respectiv putem repara deteriorarile deja existente (acestea apar frecvent datorită utilizării intensive a acesteia).Prevenirea Osteoartritei cu glucozamină


Este important faptul că suplimentarea sistematică a alimentaţiei cu glucozamină poate reduce foarte mult riscul apariţiei osteoartritelor, prin menţinerea statusului normal al cartilagiilor articulare! De asemenea, este foarte important să ştim nu numai când să suplimentăm hrana cu glucozamină, dar şi ce produs să folosim. Urmatoarele puncte sunt esenţiale în alegerea corectă a unui produs:

Substanţa activă poate fi sub formă de clorhidrat sau sulfat de glucozamină. Să alegem întotdeauna un produs pe bază de glucozamină sulfat, activitatea biologică a acesteia fiind net superioară.
Forma de prezentare poate fi tabletă sau lichid. Cea mai indicată formă este cea lichidă, deoarece absorbţia este mai rapidă şi se realizează într-un procent net mai ridicat, de asemenea administrarea este mai uşoară.
Necesarul zilnic pentru un câine de talie medie (25kg) este de minimum 750mg.
Este recomandat ca pe lângă glucozamină, produsul să conţină şi alte principii active importante pentru articulaţie, ca de exemplu: condroitina sulfat, metilsulfonilmetan (MSM), vitamina C, extract de Boswellia, bromelaine, sofran, sau alte plante medicinale cu efect benefic.
Nu în ultimul rând preţul zilnic al tratamentului! Corelaţi întotdeauna cu preţul produsului cantitatea de produs (mililitri sau număr de tablete) din flacon / cutie şi doză / necesarul zilnic din produsul respectiv. Acest lucru ar putea să vă scape de sume importante aruncate pe fereastră.
ATENTIE: în primele 1 -2 săptămâni dozele recomandate trebuiesc dublate (valabil pentru toate produsele de pe piaţă)!
Rezultate încep să fie vizibile după 2-3 săptămâni de tratament. Osteoartritele reprezintă probleme grave de sănătate. Vizitaţi medicul veterinar pentru un diagnostic cât mai corect şi un tratament cât mai adecvat!


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Osteoartritele animalelor de companie – ghid de tratament
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates