Saturday, 23 Jun 18, 02.29.19

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Artrita la caini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Artrita la caini
Artrita la caini
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 05.30.33 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Artrita canină poate avea un impact negativ asupra vieţii patrupedului dacă nu este tratată. Cartilajele din încheieturi încep să cedeze ceea ce înseamnă că animalul va trece prin dureri crunte. De aceea, câinii care sunt diagnosticaţi cu artrită întâmpină greutăţi în a duce o viaţă normală din cauza durerilor asociate cu această afecţiune. Principalele simptome sunt şchiopătat excesiv, dificultate în a sta în sezut, câinele preferă să stea mai mult tolănit decât să facă mişcare sau brusc refuză să fie mângâiat de către persoanele dragi.
Mulţi posesori de patrupede confundă adeseori artrita cu bătrâneţea. Într-adevăr, această boală predomină la câinii bătrâni însă chiar şi cei tineri se pot confrunta cu această afecţiune dureroasă. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca această boală să apară în urma unei lovituri dure, un picior rupt sau fracturat, chiar dacă rana s-a vindecat de câţiva ani.

Cel mai bine e să consulţi un medic veterinar în momentul în care observi câteva dintre simptomele mai sus menţionate, cu atât mai mult dacă ştii că patrupedul tău a avut probleme cu membrele în copilăria sa. Există mai multe remedii care-l pot ajuta să treacă mai uşor peste artrită şi durerile ce vin odată cu această boală.

Tratamente pentru artrită


Aspirina e un medicament adeseori folosit chiar şi pentru ameliorarea durerilor de artrită la câini. Doza recomandată de început este de 5mg/0,5 kg. Cu toate acestea, dozajul trebuie recomandat de un medic veterinar în funcţie de evoluţia stării câinelui.

Atenţie! Utilizarea aspirinei se recomandă doar în cazul artritei. S-a dovedit că utilizarea acestui medicament pentru ameliorarea altor afecţiuni poate produce efecte secundare nedorite.

Un alt produs recomandat este Rimandyl, un produs folosit aproape exclusiv în scopuri veterinare. În cazul câinilor care iau acest medicament pentru o perioadă îndelungată se recomandă analize de sânge, odată la câteva luni pentru a analiza evoluţia ficatului.

Adequan un alt medicament utilizat în scopuri veterinare. Se administrează de 2 ori pe săptămână sub formă de injecţii. Ameliorează durerile şi stimulează refacerea cartilajului. Din păcate, medicamentul este mai greu de găsit pe piaţa din România fiind un produs american.Remedii naturiste pentru tratarea artritei la câine


Artrita canină se poate trata şi natural prin adăugarea unui supliment de glucosamină în dieta patrupedului. La animalele bătrâne, nivelul de glucosamină poate scădea, ceea ce înseamnă că se produce din ce în ce mai puţin cartilaj.

Dacă patrupedul tău este supraponderal, ar trebui să începi o dietă de slăbire bazată pe hrană pentru câini cu tendintă de îngrăşare şi mult exerciţiu fizic. Cu cât animalul are mai multe kilograme peste cele normale, cu atât va risca să se pricopsească la un moment dat cu artrita nemiloasă.

Caine batran


Tratamente chirurgicale


Câinii care au artrită canină suferă adesea de displasie de şold sau o încheietură poate fi deformată. Aceste lucruri pot fi tratate chirurgical, în funcţie de severitatea afecţiunii.

Înainte de a decide ce metodă de tratament e mai potrivită pentru câinele tău, sfătuieşte-te întotdeauna cu medicul veterinar care ştie istoria bolii animalului. Dacă simţi că medicul îţi ascunde ceva, consultă alt doctor. Dar niciodată nu te baza doar pe sfaturile primite pe internet sau de la diverşi prieteni care au auzit de tratamente.

Nu lăsa viaţa câinelui tău la voia sorţii!"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Artrita la caini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates