Monday, 23 Apr 18, 23.05.09

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Kilogramele la control - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Kilogramele la control
Kilogramele la control
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 05.32.38 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Nu doar fotomodelele umane se chinuie să se menţină în formă, sub o anumită greutate, ci şi câinii. Cel puţin cei care păşesc ţanţoş pe covorul verde în cadrul expoziţiilor canine. Din păcate problema a ajuns atât de gravă încât se vehiculează că posesorii de câini îşi înfometează patrupedele pentru a arăta în formă în momentul defilării.
Mai sunt doar câteva zile până la Kennel Club Crufts, cea mai prestigioasă expoziţie canină din Marea Britanie. Pentru a se încadra în limita de greutate cerută de standardul rasei, mulţi posesori de câini îşi înfometează animalele. Conform spuselor experţilor, acest lucru a devenit o obişnuinţă, practica înfometării animalului fiind acceptată tacit de către posesorii de câini în preajma concursurilor de frumuseţe. Gândul că animalul nu va fi acceptat în concurs pentru că nu atinge limita de greutate, pune o mare greutate pe umerii stăpânilor. Toţi vor să câştige şi toţi vor să-şi prezinte câinele mult iubit. Din păcate, autorităţile care ar trebui să ia măsuri în privinţa practicii înfometării nu fac nimic pentru a remedia problema.

Asociaţiile chinologice nu au auzit de o astfel de practică, fireşte neexistând vreo plângere în acest sens.

Să luăm exemplul rasei Miniature Dachshund. Standardele stabilite pentru această rasă precizează că un astfel de câine nu trebuie să cântărească mai mult de 5 kg, o limită stabilită în perioada când aceşti câini erau folosiţi la găsirea iepurilor în viziuini.

Miniature Dachshund
Deşi premiile în bani sunt modeste, câinii care câştigă devin automat o sursă de îmbogăţire pentru posesori. Dacă ne vom uita pe anunţurile de mica publicitate vom observa că preţul unui puiuţ creşte pe măsură ce părinţii au mai multe premii câştigate.

Kennel Club din Marea Britanie a interzis cântărirea câinilor la Crufts, reprezentanţii clubului temându-se că mulţi posesori de câini îşi vor priva animalele de apă şi hrană cu câteva ore înainte de a-i cântări.

S-a recomandat ca animalele să aibă mereu la dispoziţie un bol cu apă, pentru a preveni deshidratarea însă criticii au precizat că nu s-a reuşit stoparea practicii înfometării.

"Aceasta e măsura cea mai mică şi acceptată pentru câini", spune Jemima Harrison un producător BBC care în 2008 a realizat un documentar în care a scos în evidenţă tehnicile de reproducere la câinii cu pedigree şi bolile genetice care îi afectează.

"Am primit nenumărate plângeri de la posesori de câini şi arbitri care mi-au spus că au văzut câini deshidrataţi sau care sufereau de malnutriţie. Erau urcaţi pe cântar şi stăpânii se luminau la faţa când vedeau că sunt sub limita de greutate. Sună haios dacă ne gândim că, asemenea fotomodelelor, şi câinii trebuie să ţină cont de greutate. Însă, să nu uităm că discutăm despre o problemă gravă.".

Pentru unii posesori de câini totul se rezumă la a câştiga un premiu, „Totul sau nimic!".

Andrew Brace, unul dintre arbitrii prezenţi la o expoziţie din Bridgend, Wales, a scris un articol despre eveniment precizând că trei sferturi dintre câinii Miniature Dacshunds erau prea slabi pentru constituţia lor. „Sunt conştient că trebuie să menţinem un standard dar astfel de practici nu ajută deloc rasa."

Miniature Dachshund
Noile articole apărute în presa de specialitate riscă să aducă la lumină o problemă aparent uitată: neglijarea câinelui de rasă, în special a celor ce apar în expoziţii canine. Anul trecut, RSPCA, organizaţie ce se ocupă cu protejarea animalelor în Marea Britanie, s-a retras din concursul Crufts. Motivul? Mulţi câini sunt deformaţi deoarece crescătorii încearcă permanent să „îmbunătăţească" rasa. Din acest motiv fălcile bulldogului sunt atât de lăsate, de multe ori prezentând grave probleme de respiraţie.

Conducerea televiziunii publice britanice, BBC, a decis să nu mai transmită expoziţia Crufts de anul acesta, încercând să tragă un semnal de alarmă în urma difuzării dramaticului documentar.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Kilogramele la control
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates