Thursday, 26 Apr 18, 19.06.27

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Criptorhidie la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Criptorhidie la câini
Criptorhidie la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 20.40.47 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Criptorhidie la câini
În mod normal, testiculele coboara in scrot în timp ce un animal este foarte mici. Pentru câini, Coborarea spre poziţia scrotal final este aşteptat să fie completă în momentul în care catelul este de două luni. Aceasta poate să apară mai târziu în unele rase, dar rareori după şase luni. În câinii de rasă Beagle, testicul este la inelul inghinal exterior de-a cincea zi, între inelul inghinal şi scrot pe timp de zi 15, şi în scrot timp de zi 40. Criptorhidia este o afectiune caracterizata prin descendenţă incomplete sau inexistente ale testiculelor.
În cazul în coborâre de o, sau ambele, din testiculele nu se întâmplă, testicul care nu a coborât este păstrat undeva în partea inferioară a corpului. De exemplu, acestea sunt, uneori, păstrate în canalul inghinal – un pasaj în zona abdomenului, care transmite cordonului spermatic la nivelul testiculelor. În cazul în care testicul se află în canalul inghinal, acesta poate fi simtit (palpate) în timpul unui examen fizic. În cazul în care testicul este mai adâncă în abdomen, va fi dificil să se palpeze sau identifica cu un x-ray. Ultrasunete este cea mai bună opţiune disponibilă pentru a determina marimea si localizarea testiculului în cazul în care se află în abdomen. Aceasta anomalie poate apărea în aproape toate rasele de câini, dar rasele de jucărie şi miniaturale sunt la un risc semnificativ mai mare. În anumite populaţii, păstori, boxerii, şi Staffordshire Bull Terrier au, de asemenea, o incidenţă mai mare de această condiţie. Dreptul de testicul nu reuşeşte să coboare de două ori la fel de des ca stânga. Zone de 1.2 a 3.3 la sută din cazuri au fost raportate, cu o creştere proporţională în populaţiile de câine rasa pura. Acesta este considerat a fi transmise genetic, ca o trasatura pe sex-limitată recesiv cromozomiale.
Conditie sau o boala descrisă în acest articol medical poate afecta atât câini şi pisici. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre modul în care această boală afectează pisici, vă rugăm să vizitaţi această pagină în bibliotecă de sănătate PetMD.
Simptome si tipuri de
Această condiţie este rareori asociata cu durere sau orice alt semn de boală. Totuşi, debut acut de dureri abdominale, în general, indică faptul că cordonului spermatic a testiculelor reţinute a devenit răsucit, intreruperea alimentarii cu sange a testiculului. De multe ori, acest testicul se va dezvolta tumori, care este symptomized de comportamentul feminin. Riscul de cancer testicular este considerat a fi de aproximativ zece ori mai mare la câini afectate decât la câini normală.
Cauze
Care sunt cauzele testicul necoborat să rămână sau incomplet coborât este necunoscut. Unele dintre motivele pentru care au fost încheiate până în prezent au arătat-o ​​defect genetic. Invers, condiţie nu poate avea un factor ereditar predispozant la toate, dar poate fi totuşi legată de un eveniment care a avut loc în mediul intrauterin în timpul formării fătului în curs de dezvoltare (eu, sarcină). O condiţie adverse sau factor de mediu poate duce la o malformaţie congenitală, afectează, probabil, doar unul dintr-o litieră. Aceasta nu este o condiţie care pot fi prevenite.
Diagnostic
Pentru a ajunge la un diagnostic, medicul veterinar va folosi ultrasunetele ca instrument de diagnosticare pentru a găsi cele mai fiabile testicul necoborat, împreună cu palpare (atingere) a zonei inghinale şi a abdomenului pentru a localiza testicul.
Tratament
Castrarea ambele testicule general, este recomandat. Chiar dacă un singur testicul a coborât şi celălalt nu a, medicul veterinar va fi cel mai probabil sfat să aveţi ambele eliminate. Plasare chirurgicală de un testicul necoborat in scrot este considerat neetic. Au fost unele dovezi anecdotice că hormoni umane, atunci când se administrează la câini mai puţin de patru luni, va motiva coborâre a testiculelor. Descent după patru luni de varsta este rară, şi după şase luni, improbabil. Deşi pot exista nici un simptom exterior sau repercusiuni evidente ale condiţiei, aceasta nu este recomandat să părăsească testicul necoborat în organism, deoarece există un risc de cancer testicular cu testicule reţinute. Mai departe, un caine cu această condiţie ar trebui să fie castraţi de către momentul în care a ajuns la patru ani.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Criptorhidie la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates