Saturday, 23 Jun 18, 12.04.58

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Ciuma la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Ciuma la câini
Ciuma la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 22.59.06 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Yersinia pestis la câini
Ciuma este o boala bacteriana cauzată de paraziţi din genul Yersinia pestis. Această condiţie apare în toată lumea. În Statele Unite, se găseşte în principal în sud-vest între lunile mai şi octombrie. Purtători de această boală se numără sobolani, veveriţe şi şoareci; Boala este de obicei transmisă de rozătoare, fie atunci când o musca, sau este muscat de un caine.
Infecţie calatoreste rapid la ganglionii limfatici, în cazul în care celulele albe din sange sunt produse. Reacţia rezultă din ganglionii limfatici este o multiplicare rapida a celulelor albe, anormala de fluide construi cu edem, şi posibil ruperea pielii. Cainii infectati cu ciuma va experienţă febră, inflamaţie, şi dureri excesive ca urmare a ganglionilor limfatici fiind cronic umflate.
Aceasta boala este rara la caini, deoarece acestea tind să aibă o rezistenţă mare la bacterii. Totuşi, Nu sunt de gen sau de rase mai susceptibile să afecteze.
Deşi este destul de rar, rana este transmisibile la om, şi de îngrijire ar trebui să fie luate pentru a evita purici şi fluidele corpului de la un animal care este suspectat de a fi infectate cu bacteria Yersinia.
Pisicile pot fi, de asemenea, infectaţi cu ciumă. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre modul în care această boală afectează pisici, vă rugăm să vizitaţi această pagină în bibliotecă de sănătate PetMD.
Simptome si tipuri de
Exista trei forme de ciumă: ciuma bubonica, ciumă pneumonică, şi septicemic ciuma. Simptomele asociate cu ciuma bubonica va include ganglionilor limfatici dureros de umflarea, febră, inflamaţie, depresiune, vărsături, deshidratare, diaree, amigdalele extinsă, şi anorexie. Zona capului şi gâtului se vor umfla considerabil, şi ar trebui să supravieţuiască câine, ganglionilor limfatici ai acestuia pot abcese si apoi ruptură şi de scurgere. Alte simptome includ de descărcare de gestiune de la ochi, gură ulcere, şi o pierdere a poftei de mâncare, cu pierderea in greutate vizibil fiind evident. Coma poate să urmeze.
Perioada de incubatie normală de ciuma bubonica este între două şi şapte zile după ce cainele a fost muscat. În cazul de ciuma pneumonic, o infectie a plaminilor va avea loc; şi cu ciuma septicemic, aceleasi simptome ca ciuma bubonica va apărea, împreună cu infectii sistemice de sânge.
Cauze
Bacteria Yersinia este transmis la câini atunci când un purice infectate le musca, sau atunci când ingereaza o rozătoare infectate. O altă posibilă cauză pentru expunere ar putea proveni din mediul animalului.
În cazul în care casa este puternic infestat cu purici, sau în cazul în care proprietarul îşi are reşedinţa în apropierea unui habitat faunei sălbatice, în cazul în care câinele este expus la rozătoare, acest lucru ar putea pune la câine la un risc mai mare de a contracta ciuma. Gunoi, woodpiles, şi surse de alimentare pot fi, de asemenea, pieţe de desfacere pentru transmiterea acestei boli.
Diagnostic
Medicul veterinar va rula o evaluare completă de diagnosticare pe câine, inclusiv probele de sânge, probe de cultura lichide, şi rinichi şi ficat de testare, în scopul de a stabili un diagnostic definitiv de această boală. Un sistem limfatic umflate este un indiciu clar ca infectia este prezenta si teste de sange vor arata nivelul de globule albe prezent, printre altele,, în continuare contribuţia la identificarea prezenţa bacteriilor ciumă.
Un examen fizic amanuntit vor fi întreprinse pentru a verifica umflături în jurul gâtului şi capului, ficatul si rinichii, şi pentru a verifica pentru semne de deshidratare, febră, pulmonar infecţie, sau orice altceva care va identifica în mod concludent de ciumă ca o cauza pentru boala cainelui tau.
Medicatie va fi administrat pentru a trata simptomele, şi dacă rana se confirmă, sau suspectate, cainele va fi izolat până când starea se rezolvă.
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui, inclusiv un istoric de fundal de simptome, şi eventualele incidente care ar putea fi precipitat această condiţie.
Tratament
Cainele tau va necesita spitalizare pentru a trata simptome mai severe de ciumă, şi se va da un curs complet de antibiotice. Câinii care sunt slabite si deshidratate, va necesita o perfuzie intravenoasă pentru a ajuta la rehidratarea. Tratamentul purici va fi, de asemenea, necesară. Incidenţa mortalităţii este ridicată pentru câini care nu sunt tratate repede şi mai eficient.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Ciuma la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates