Saturday, 23 Jun 18, 02.09.27

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Infectie parazitara (Neosporosis) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Infectie parazitara (Neosporosis) la câini
Infectie parazitara (Neosporosis) la câini
pitbullsDate: Sunday, 02 Sep 12, 00.33.14 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Neospora caninum infecţie la câini
Neospora caninum este un parazit similar în formă de Toxoplasma gondii. În curs de examinare microscopică, the N. caninum sporozoite (corpul parazit) se aseamănă mult cu T. gondii sporozoite, şi bolile cele două împărtăşesc multe din aceleasi simptome. Totuşi, tN infecţie caninum are un impact mai sever asupra sistemului unui caine neurologice si musculare decât T. gondii nu.
Această infecţie natural conduce la dezvoltarea de neosporosis, termenul medical pentru un stat bolnave, care a fost cauzata de moartea celulelor şi ţesuturilor vii (un incident cunoscut sub numele de necroză) ca răspuns la invazia de N. caninum. Acesta este asociat cu leziuni tisulare de ruptură a unui chist şi invazia ulterioară a microorganismelor tachyzoite - stadiul în care organismul sporozoite se multiplica rapid in tesuturi in intreg organismul.
Ciclul de viaţă al N. caninum parazit este necunoscut, dar este cunoscut a fi transmisibile in timpul dezvoltarii fetale si a nasterii. Catelusii sunt cel mai frecvent diagnosticate, dar cainii de vanatoare sunt, de asemenea, un risc crescut şi apar frecvent în literatura medicală care acoperă această condiţie.
Simptome si tipuri de
Semne de neosporosis sunt similare cu toxoplasmoza boala parazitara, care este cauzata de parazitul Toxoplasma gondii protozoar. La câini mai puţin de şase luni, simptome includ de obicei, rigiditate a membrelor pelvine (picioarele din spate), paralizie disting prin atrofie musculară progresivă (în care muşchii profite de sus şi nu se pot deplasa), progresează la contractarea rigide ale membrelor.
La câini mai mari, sistemul nervos central este mult mai probabil să se implice, duce la simptome cum ar fi convulsiile, tremors, schimbări de comportament, şi orbire. Alte simptome care pot dezvolta includ slăbiciune a muşchilor de col uterin (în apropiere de gât) şi dificultate la înghiţire, o afecţiune cunoscută sub numele de disfagie. Aceste semne dezvolta treptat. Paralizie eventuală a muschilor implicati in respiratie pot duce la deces. În multe cazuri,, infectia se raspandeste pe tot corpul, care afectează cele mai multe organe, inclusiv a pielii. Dermatita este un alt simptom comun al neosporosis, în special la câinii mai mari.
Cauze
Neosporosis este cauzata de protozoare Neospora caninum, care invadează şi populează corpul animalului gazdă. Cainii si coiotii sunt gazde definitive de N. caninum şi pot transmite infecţia prin intermediul oochisturi sporulate (ovulului fecundat de N. caninum parazit) prezente în fecalele lor. Ingestia de aceste oochisturi - de exemplu, în alimente contaminate alimentare - poate trece pe neosporosis pentru animale. În plus,, prezenţa N. chisturi caninum în ţesuturi de o gazda intermediara (cum ar fi bovine) poate duce la contaminarea de feed-uri, conduce la infecţii.
Transmiterea N. caninum, de asemenea, poate fi transplacentară, ceea ce înseamnă că poate fi transmis de la mamă la copil prin placenta în timp ce fătul se află încă în uter. Acest lucru poate duce la infectii congenitale (în care infecţia este prezentă la naştere). La căţei, N. caninum poate forma chisturi în sistemul central nervos în curs de dezvoltare, care rezultă în anomalii neurologice.
Diagnostic
Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe animalul dumneavoastra de companie, inclusiv un profil complet de sânge, un produs chimic de sânge profil, un sistem complet de sânge numărătoarea, şi un sumar de urina. O proba de fecale va fi, de asemenea, necesare pentru analiza de laborator. O constatare de oochisturi prin fecale va fi definitiv pentru diagnosticarea neosporosis. Medicul dumneavoastră va trebui, de asemenea, să efectueze o analiză a lichidului cefalo-rahidian cainelui (lichidul din creier şi măduva spinării) în scopul de a determina gradul de implicare neurologice. Modificări, cum ar fi o uşoară creştere în proteine ​​în lichidul cefalorahidian, sunt orientative de neosporosis. Am ţesut biopsie poate fi, de asemenea, utilizat pentru a diferenţia N. caninum de la T. gondii.
Deoarece există mai multe condiţii care pot provoca disfuncţii ale sistemului nervos central de, medicul dumneavoastră poate fi nevoit, de asemenea, să se pronunţe în aceste, în special cele care au cel mai mare risc de complicatii severe. Unele dintre bolile medicul dumneavoastră poate dori să se pronunţe în, în funcţie de fondul de simptome şi a mediului cainele locuieşte în mod obişnuit în, includ rabie, infecţii fungice, meningita, şi reacţii la materiale toxice (g, Plumb, pesticide).
Tratament
Anumite medicamente se poate acorda pentru tratamentul neosporosis, şi poate opri progresia bolii şi a simptomelor sale. Totuşi, Prognosticul pentru pacientii este slabă atunci când boala a ajuns la punctul în care muşchii au început să contracteze şi paralizia progresivă a pus în.
Prevenirea
Neosporis pot fi prevenite prin evitarea feed-uri contaminate. Alti caini sau bovine care ar fi putut avea contact cu un animal infectat ar trebui să fie testate pentru neosporosis şi de a primi tratament cât mai curând posibil, înainte de parazit are o oportunitate de a deveni sistemice.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Infectie parazitara (Neosporosis) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates