Friday, 22 Jun 18, 17.23.20

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Boli ale pielii - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Boli ale pielii
Boli ale pielii
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 02.41.44 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Tratamentul. Este simplu şi constă în administrarea unui medicament antihistaminic: Romergan, Fenergan, Feniramin, Tavegyl etc. Se mai recomandă clisme cu clăbuc de săpun, perfuzii cu Hidrocortizon hemisuccinat şi glucoză 10%.
Eczema, în cazul câinelui, are ca şi cauză, întotdeauna, alimentaţia greşită: oase, peşte cu oase, conserve, preparate din carne, cadavre etc. În urma unei atari alimentaţii greşite apar şi disfuncţii hepatice, renale etc.Tratamentul. Va urmări, în primul rând, corectarea regimului alimentar şi abia după aceea se vor administra hepatoprotectoare (Trofopar, vitaminele B complex, A, C, Fosfohion etc.).

Tratamentul local se face cu Fluocinolon N şi alte unguente hidrocortizonice, modulatoare în eczemele ce au drept etiologie deficitul imunitar.

Catarul auricular este o inflamaţie şi o infecţie a pavilioanelor urechii.Cauze. Apare la rasa Cocker, dacă nu se îngrijesc corect pavilioanele urechii. Un regim alimentar bogat proteic, lipsit de vitamine şi microelemente favorizează apariţia catarului.Semnele bolii. Câinele scutură frecvent din cap, se scarpină cu ghearele la baza urechii, iar la inspecţie se constată o secreţie purulentă a canalului auditiv extern.

Tot la o inspecţie cu speculum auricular se pot constata diferiţi corpi străini: spice de grâu, de orz muriu, bucăţi de lemn etc.Tratamentul. Constă în toaletarea conductului auditiv extern, cu un tampon de vată uscată, după care se fac pudrări cu un preparat ce conţine: talc, oxid de zinc aa 10 g, Anestezină 5 g.Plăgile sunt leziuni deschise care, de obicei, se produc la nivelul pielii şi mucoaselor. Ele pot fi de diferite dimensiuni, profunde sau superficiale (să intereseze numai stratul superficial: pielea şi mucoasele). La câinii de vânătoare se pot întâlni plăgi provocate de armele de foc şi de muşcături, inclusiv ale şerpilor veninoşi.Tratamentul. Primul lucru ce trebuie făcut, în plăgile profunde, este oprirea hemoragiei, prin aplicarea unui garou deasupra locului unde există rana apoi îndepărtarea corpurilor străine din plagă şi anunţarea cât mai rapidă a medicului. Acesta va sutura plaga respectând regulile de asepsie şi autosepsie, dacă a fost chemat în primele trei ore de la producerea accidentului. În cazul în care a trecut mai mult timp, plaga se consideră infectată şi se va trata „deschis”, cu aplicaţii externe de eter-iodoformat şi antibioterapie pe cale generală. Şi în alte lucrări ale noastre, şi acum, facem precizarea că nu se va introduce în plagă pudră de sulfamidă, deoarece nu poate stopa, din cauza amidonului ce-l conţine, infecţia plăgii. În cazul folosirii de pudră de antibiotice (Streptomicină, Neomicină etc.), cicatricile formate vor rămâne dureroase toată viaţa animalului.

Arsurile sunt boli generale chirurgicale, produse de acţiunea locală a căldurii, a unor substanţe chimice caustice, a electricităţii şi a radiaţiilor ionizante în diferite doze. Deci, în raport cu agentul cauzal arsurile se clasifică în: termice, chimice, electrice şi boala de iradiere.Semnele bolii. Locale şi generale.

Arsurile de gradul I. Au ca semne locale congestia regiunii. Leziunile sunt localizate numai la stratul superficial al pielii. Evoluţia arsurilor de gradul I este terminată, în patru-cinci zile, prin vindecare.

Arsurile de gradul II. Regiunea bolnavă prezintă flictene (vezicule). După ce flictenele se sparg, apare dermul denudat, roşu-violaceu. Refacerea straturilor din regiunea arsă are loc în două-trei săptămâni.

Arsuri de gradul III. Se caracterizează prin leziuni profunde ale pielii însoţite de necroza ţesuturilor. La câine, escara are consistenţa şi aspectul de „piele argasită”. Evoluţia arsurilor de gradul III este totdeauna gravă.Tratamentul. Arsurile reprezintă o urgenţă chirurgicală şi succesul tratamentului depinde foarte mult de primele îngrijiri acordate animalului ars. Dacă arsurile de gradul I se pot vindeca spontan, cele de gradele II şi III au nevoie de un tratament susţinut. Se execută conştiincios toaleta regiunii arse şi se efectuează antisepsia mecanică. Regiunea limitrofă arsurii se spală cu apă şi săpun, apoi se degresează cu alcool sanitar.

Suprafaţa arsă se spală abundent cu ser fiziologic călduţ şi se îndepărtează atent toate resturile epidermice necrozate. Combaterea infecţiei se va face prin antibiotice prescrise de medic. Alimentaţia trebuie să fie uşor digestibilă, dar bogată în proteine, vitamine (în special vitamina A), săruri minerale.

Degerăturile reprezintă afecţiuni manifestate prin leziuni şi tulburări locale şi generale produse de acţiunea frigului.Semnele bolii. Mai rar întâlnite la câini, totuşi, atunci când apar, se caracterizează prin leziuni progresive, care, în câteva zile, pot trece de la degerătura de gradul I la cea de gradele II şi III. De regulă degerăturile afectează extremităţile membrelor şi regiunile corporale glabre sau cu păr puţin.

Tratamentul. Va trebui instituit imediat, pentru a preveni apariţia leziunilor ireversibile, şi va avea ca obiective: reactivarea circulaţiei, restabilirea activităţii ţesuturilor degerate şi prevenirea infecţiei în zonele degerate.Local, se poate efectua blocajul perifocal cu Procaină 0,5%, iar în degerăturile de gradele 11 -111 se va aplica unguentul după formula: Rp. Timol 0,5 g, Eucaliptol 5,0 g, Camphor 10,0 g, Vaselină, Lanoline aa 25 g M.f. : unguent pentru aplicaţii în circa patru degerături.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Boli ale pielii
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates