Friday, 22 Jun 18, 17.27.02

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Bolile de inima - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Bolile de inima
Bolile de inima
pitbullsDate: Saturday, 28 Jul 12, 16.58.31 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Afectiunea degenerativa a valvei inimii este cel mai adesea intalnita la cainii batrani, putand cauza, printre alte complicatii, infarct. Bolile de inima care apar la caini sunt destul de numeroase, insa afectiunea degenerativa a valvei inimii este cea mai des intalnita. Aceasta mai e cunoscuta si sub denumirea de insuficienta valvulara, regurgitarea valvulara sau boala cronica valvulara.

Afectiunea degenerativa a valvei inimii si efectul asupra inimii cainelui

Valva cea mai afectata de aceasta boala este valva mitrala, localizata intre atriul stang si ventricolul stang. Poate fi afectata si valva tricuspidala, situata intre atriul drept si ventricolul drept, dar este mai rar intalnit un astfel de caz. In ambele cazuri, insa este blocata circulatia sangelui dinspre atrii spre ventricole, in sens invers. Atunci cand apare aceasta boala degenerativa, valva afectata se ingroasa si poate avea un aspect nodular sau sufera alte modificari structurale. Aceste modificari degenerative duc la regurgitarea sangelui inapoi in atrii, formandu-se astfel un murmur al inimii, usor de descoperit la un control veterinar de rutina.

Insuficienta cardiaca congestiva la caini

Pe masura ce boala progreseaza, regurgitarea sangelui dinspre ventricole, inapoi spre atrii cauzeaza un volum, dar si o presiune crescuta de sange in ambele camere ale inimii. In cazul valvei mitrale, acest volum crescut de sange poate afecta plamanii, deoarece tot sangele se va scurge in plamani, ducand la edemul pulmonar si mai apoi la infarct.

In cazul valvei tricuspidale, presiunea marita va permite sangelui sa se scurga direct in piept si in cavitatea toracica. Aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de insuficienta cardiaca dreapta si poate duce la ascita.

Simptome

Cei mai afectati de aceasta afectiune sunt de obicei cainii in varsta, de rasa mica. Ambele sexe pot suferi de aceasta boala insa cei mai afectati sunt masculii. Rasele cele mai predispuse sunt: pudelii de talie mica, cockerii spaniel, schnauzerii de talie mica, teckelii, rasele de terrieri, Cavalier King Charles Spaniels. Aceasta rasa din urma poate suferi de aceasta afectiune la varste mult mai fragede decat restul raselor.

Rasele mari de caini, cum ar fi ciobanescul german, dobermannul sau Weimeraner-ul pot fi si ele afectata de aceasta boala, insa destul de rar s-au inregistrat astfel de cazuri.

La debutul afectiunii, in afara de murmurul de la inima nu sunt intalnite alte simptome. Insa cu cat boala avanseaza, simptomele intalnite sunt insuficienta cardiaca congestiva, tuse, dispnee, precum si un ritm accelerat al respiratiei. Alte simptome aparute pe parcurs sunt depresia, lipsa poftei de mancare si scaderea in greutate. Cainelui, care sufera de ascita, ca urmare a insuficientei cardiace dreapta, pozitia de culcat i se poate parea destul de incomoda si poate ramane frecvent fara aer. De asemnea, lesinul si aritmiile pot aparea in unele cazuri mai grave.

Tratamentul

In majoritatea cazurilor, tratamentul este orientat spre ameliorarea simptomelor de insuficienta cardiaca congestiva si poate implica urmatoarele medicamente: diureticele, ACE, digoxin, pimobendan.

In caz de ascita sau a unei acumulari de lichide in cavitatea toracica este necesara interventia chirugicala pentru eliminarea acestor lichide.

Afectiunea degenerative a valvei inimii, este cea mai frecventa cauza a bolilor cardiace care apar la rasele mici si la cainii in varsta. Tratamentul, atunci cand este necesar, vizeaza ameliorarea simptomelor, avand foarte rar efect curativ.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Bolile de inima
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates