Saturday, 23 Jun 18, 11.54.42

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Tratarea bolii Duchenne la caini cu ajutorul celulelor stem! - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tratarea bolii Duchenne la caini cu ajutorul celulelor stem!
Tratarea bolii Duchenne la caini cu ajutorul celulelor stem!
pitbullsDate: Saturday, 28 Jul 12, 17.04.19 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Conform ultimelor cercetari intreprinse de medici din Italia si Franta, tratamentul cu celule stem aplicat pe caini diagnosticati cu Boala Duchenne a rezultat in cresterea fortei musculare.

In numar de 3,500 de baieti sufera de distrofie musculara - forma Duchenne aparuta in urma unei mutatii genetice, mai exact a distrofinei, proteina importanta care mentine sanatatea musculara. Cercetatorii sunt aproape siguri ca acest experiment va duce la un tratament benefic pentru orice tip de distrofie musculara pentru oamenii care sunt deja diagnosticati.

Experimentele pe soareci au dovedit acelasi rezultat benefic pentru acei soareci ce avea forma Duchenne de distrofie musculara, asa ca experimentele au mers mai departe pe subiecti noi: caini. Rezultatele sunt aceleasi pentru ambii subiecti: celulele stem au devenit fibre musculare. In cazul cainilor mutatia genetica ce a provocat aparitia bolii a fost corectata cu succes.Tratamentul cu celule stem - un real succes!


Celulele stem au fost injectate la caini o data pe luna pe toata durata tratamentului. Cainii afectati de Duchenne care au fost injectati cu celule stem de la caini sanatosi au raspuns mai repede decat cei care au fost injectati cu celule stem corectate genetic. Din 6 caini, doar 4 au beneficiat de recapatarea distrofinei in tesutul muscular si a fortei musculare.

Unul dintre caini aflat la o varsta inaintata nu si-a mai pierdut abilitatea de a merge, alti doi care nu puteau sa se mai miste si-au recapatat formidabil mobilitatea. Iar ceilalti doi nu au reusit sa isi imbunatateasca starea de sanatate, unul dintre acestia a decedat dupa ce i s-a aplicat tratamentul. Cercetatorii cred ca ar fi trebuit sa li se administreze doze mai mari pentru a putea sa se vada rezultate.

Oricum cercetatorii din Italia si Franta sunt multumiti de rezultate: mai ales de acei caini cu Duchenne care au primit celule stem de la caini sanatosi si au avut o recastigare a fortei musculare. Ei sustin cu optimism ca acest rezultat va folosi in experimentele viitoare si ca se va simti diferenta, iar daca pacientul va putea sa primeasca propriile sale celule nu va mai fi nevoie sa ia medicamente imunosupresive.

Sa speram ca acest tratament va evolua simtitor in beneficiul tuturor.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tratarea bolii Duchenne la caini cu ajutorul celulelor stem!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates