Tuesday, 24 Apr 18, 09.00.52

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Creierul şi inflamarea măduvei spinării la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Creierul şi inflamarea măduvei spinării la câini
Creierul şi inflamarea măduvei spinării la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.01.21 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Granulomatoase meningoencephalomyelitis la câini
Granulomatoasa meningoencephalomyelitis (GME) este o boală inflamatorie a sistemului nervos central (CNS) care duce la formarea de granuloame(cu) — o minge, cum ar fi colectarea de celule ale sistemului imunitar au format atunci când sistemul imunitar încearcă să perete off substanţe străine — care pot fi localizate, difuz, sau care implică mai multe locaţii, cum ar fi creierul, măduvei spinării şi a membranelor care inconjoara (meningele).
Aceasta boala este cel mai bine tulburare recunoscute şi acceptate CNS inflamatorii la câini. Totuşi, câini cu varste cuprinse intre 6 luni şi 10 ani sunt cel mai frecvent afectate de GME. Şi, deşi ambele sexe pot fi afectate, există o prevalenţă uşor mai mari la femei.
Simptome si tipuri de
Simptomele depind de forma de boală şi amplasarea acestuia. De exemplu, forma oculare de GME va afecta nivelul regiunii ochiului, în timp ce GME multifocală va afecta creierul sau creierul si maduva spinarii, GME şi focale se va concentra individual fie pe creier sau maduva spinarii. Comune simptome asociate cu GME includ:
Orbire
Somnolenţă
Circling
Convulsii
Schimbări de comportament
Slăbiciune a membrelor posterioare (parapresis)
Slăbiciune a tuturor celor patru membre (tetrapareza)
Cap constantă apăsând împotriva obiectelor
Cauze
Cauza exactă a GME este in prezent necunoscut.
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui la medicul veterinar, inclusiv apariţia şi natura simptomelor. El sau ea va efectua apoi un examen fizic complet, precum şi o hemogramă completă, biochimie profil, şi analiza urinei — rezultatele care sunt, de obicei in limite normale cu excepţia cazului este prezenta o infectie. În aceste cazuri,, numarul de celule albe din sânge va fi anormal de ridicate.
Metoda preferată pentru diagnostic, totuşi, RMN-ul este (Imagistica prin rezonanta magnetica) scanare, care va dezvălui singur, multiple, sau circumscrise şi leziuni în cadrul sistemului nervos. Veterinarul tau poate lua, de asemenea, o mostra de lichid cefalorahidian, un fluid hranitoare, care circula in jurul creierului si maduvei spinarii. Desi nu este un test bun pentru a confirma un diagnostic de GME, se poate confirma inflamatiei asociate cu boala.
În plus,, efectuarea unui creier biopsie poate ajuta la confirmarea GME, dar aceasta se face foarte rar din cauza pericolele implicate cu eliminarea un mic eşantion de ţesut cerebral.
Tratament
De multe ori, imediat asistenţă intensivă şi spitalizare este necesar pentru câinii cu forme severe de GME. Pentru pacienţii debilitaţi, terapia cu fluide intravenos este iniţiată pentru a contracara deficitele fluide corporale. Pe termen lung cu steroizi terapie, între timp, este utilizat pentru a atenua simptomele — deşi niciodată după utilizarea AINS şi numai sub supravegherea medicului veterinar. În caz de natura focal al bolii, radioterapia poate fi sugerat, de asemenea de către medicul veterinar.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Creierul şi inflamarea măduvei spinării la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates