Tuesday, 19 Jun 18, 08.46.42

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Umflarea nervului optic la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Umflarea nervului optic la câini
Umflarea nervului optic la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.12.18 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Nevrita optica la câini
Nevrita optica se refera la o afectiune in care una sau ambele nervului optic sunt umflate, care rezultă din afectarea functiei vizuale. Nervului optic, uneori numit nervilor cranieni, este un nerv în ochi, care să ia informaţii vizuale şi îl transmite către creier. Nevrita optica afecteaza sistemele oftalmice şi nervos al organismului.
Forma primară de nevrita optica este mai puţin frecvente şi afectează, de obicei, numai câini cu vârsta sub trei ani. Formă secundară de nevrita optica, totuşi, în care boala este secundar unei alte boli, cum ar fi sistemul nervos central (CNS) disfuncţie, este mai frecventă.
Nevrita optica poate afecta atat cainii cat si pisicile. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre modul în care această boală afectează pisici vă rugăm să vizitaţi această pagină în bibliotecă de sănătate PetMD.
Simptome si tipuri de
Nevrita optica poate fi o boala primara sau o boală secundară, ceea ce inseamna ca se produce din cauza prezenţei de o altă boală în organism, cum ar fi un sistem nervos central (CNS) disfuncţie. Nevrita optica este secundară bolilor sistematic CNS, deoarece nervul optic comunica cu straturile cele mai îndepărtate ale creierului (subarahnoidiană spaţiu).
Simptomele includ nevrita optica acută (brusc) debut de orbire şi deficienţe parţiale în viziunea. Un examen fizic poate dezvalui orbire sau vizibilitate redusa in unul sau ambii ochi, pupile fixe şi dilatate, şi un reflex de lumină diminuat de elevi. O examinare a pe suprafaţa anterioară a cavităţii ochiului poate dezvălui un disc optic umflat, sau o hemoragie focală.
Cauze
Aşa cum am menţionat anterior, nevrită optică primară este foarte rară, în timp ce nevrită optică secundară este mai frecventă. Cauzele de nevrita optica secundare variază foarte mult. Cauzele posibile includ neoplasm, care este o crestere anormala de celule, cum ar fi o tumoare; micoze sistemice (o infecţie micotică); o boala parazitara cunoscut sub numele de toxoplasmoza; sau saturnism.
În unele cazuri,, boala este considerată idiopatică, sensul că acesta pare să apară spontan dintr-o cauză obscură şi nu de origine specifice pot fi identificate.
Diagnostic
Procedura de diagnostic în cazurile de nevrita optica suspectate include, în general, o analiză a lichidului cefalorahidian (lichid limpede de protecţie în craniului, în care creierul pluteşte), şi o electroretinogramei în scopul de a investiga capacităţii de funcţionare a retinei ochiului.
Proceduri suplimentare de diagnostic pot include o tomografie computerizata (CT) sau imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) scanare, urină analiză, şi plin de sânge profil chimic pentru prezenţa de ciuperci, viruşi, sau protozoare care pot fi cauza o infecţie. va trebui să dea o istorie completă a sănătăţii cainelui, debutul simptomelor, şi eventualele incidente care ar putea fi precedat această condiţie, în scopul de a ajuta mai mult medicul veterinar in stabilirea unui diagnostic.
Tratament
Tratamentul pentru nevrita optica este direct dependenta de boala de bază care au dus la starea. Anumite proceduri şi medicamente poate fi administrat în cazul în care boala primară este identificabilă. În cazul în care nici o cauza specifice, pot fi identificate, anumite medicamente poate fi prescris de către medicul veterinar în continuare pentru a ajuta la atenuarea simptomelor.
Prognosticul finală pentru câinii cu nevrita optica este în cele din urmă depinde de cauza care stau la baza a bolii.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Umflarea nervului optic la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates