Sunday, 22 Apr 18, 21.49.58

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Cancerul la nas (Condrosarcom) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancerul la nas (Condrosarcom) la câini
Cancerul la nas (Condrosarcom) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.16.24 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Condrosarcom a sinusurilor nazale şi a sinusurilor la câini
Un condrosarcom (CSA) este tumora doua cea mai comună primare la câini, reprezentând zece la suta din totalul tumorilor osoase primare. Aceasta este o maligne, tumori invazive şi rapidă răspândire la câini. O CSA a sinusurilor nazale şi paranazale provine din ţesutul mezenchimale, un ţesut conjunctiv de colagen care se găseşte pe tot corpul, metastasizes şi în alte părţi ale corpului, inclusiv oaselor nazale. De obicei apare pe o parte a cavităţii nazale şi se extinde în partea cealaltă a lungul timpului.
Rase care au fost raportate pentru a fi predispusi la tumori nazale sunt german cu parul scurt pointeri, Ciobanestii germani, keeshonds, Basset câinii, Collie, Traducere engleză vechi ciobanesti, Shetland ciobanesti, Airedale terrier şi. Dolicefal rase sunt la risc mai mare decât câinii brachycephalic, masculii sunt mai predispuşi decât femeile, şi câini mai în vârstă sunt mai susceptibile de a fi afectate. În plus,, se crede că animalele din zonele urbane ar putea fi mai la risc pentru dezvoltarea tumorilor nazale decât animalele în mediul rural. Vârsta medie a raportat este de şapte ani şi mai mari.
Simptome si tipuri de
Intermitentă hemoragie unilaterale sau bilaterale nas şi / sau de descărcare de gestiune de puroi care conţin material
Strănut şi respiraţie dificilă (dispnee)
Reverse strănut
Tuse
Epiphora (lacrimă de producţie a crescut)
Facial deformare
Obstrucţie unilaterale sau bilaterale de nazale fluxului de aer
Bad respiraţie (halena)
Lipsa poftei de mancare, scădere în greutate
Convulsii cu implicarea creier
Cauze
Cauza exactă este încă necunoscută, dar pentru că există unele dovezi anecdotice că animalele din mediul urban sunt la risc mai mare sau tumori nazale, sugerând o asociere cu poluarea.
Diagnostic
Medicul veterinar va avea nevoie de un istoric de fundal complet medicala de conducere de până la simptomele bolii cainelui tau. Teste de sange de rutina includ hemoleucograma completa, biochimie profil, analiza urinei şi numărul de trombocite. Rezultatele pot prezenta niveluri normale. Medicul veterinar va examina, de asemenea, probe de sânge pentru probe de infecţii fungice sau bacteriene. Aspergillus este, uneori, găsite la câinii cu tumori nazale.
Studiile radiografice poate fi utilă în confirmarea diagnosticului, dar chiar şi acest tip de metodă de diagnosticare este o provocare. Tomografia computerizata (CT) scaneaza si imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) va produce de multe ori o imagine mai substanţială a gradului de invazie. Un endoscop — un dispozitiv tubular cu o camera atasata, care permite o privire mai atenta la zona bolnave — poate fi utilizat, de asemenea, să examineze structura internă a canalului nazal, şi pot fi, de asemenea, folosite pentru a colecta probe de tesut pentru biopsie, dar din cauza spaţiului mic, Acest lucru poate fi dificil. Alte metode pentru colectarea mostrelor de ţesuturi şi fluide pot fi folosite, inclusiv aspiratie cu ac fin, şi aspiraţie. Biopsia este singura modalitate de a diagnostica cu certitudine cancer nazal.
Veterinarul tau poate lua, de asemenea, radiografiile de alte zone ale corpului pentru a evalua dacă are loc metastaza.
Tratament
Acest lucru este tumora extrem de agresive şi pun în pericol viaţa, care vor avea nevoie de tratament imediat, în cele mai multe cazuri. Din cauza zona fiind considerată, intervenţii chirurgicale pot fi periculoase. Radioterapia este tratamentul de electie pentru tumorile nazale. Radioterapia poate ajuta, de asemenea, în prelungirea durata de viaţă în cele câini, în care tumorile sunt inoperabile. Deoarece infecţii fungice sau bacteriene sunt frecvent asociate cu acest tip de tumoare, utilizarea de antibiotice, sau anti-fungice medicamente pot fi folosite pentru a face un tratament mai eficace. Chimioterapia este, de asemenea, recomandat pentru unii câini, dar eficacitatea sa pe termen lung nu a fost încă evaluată la CSA la pacienţii veterinar.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancerul la nas (Condrosarcom) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates