Friday, 27 Apr 18, 10.51.10

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Reacţii de Transfuzie a Sîngelui la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Reacţii de Transfuzie a Sîngelui la câini
Reacţii de Transfuzie a Sîngelui la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.39.33 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Există o varietate de reacţii care pot apărea cu transfuzia de sânge orice produs. Cele mai multe reacţii apar de obicei în timpul sau la scurt timp după transfuzii.
Există o varietate de reacţii care pot apărea cu transfuzia de sânge orice produs. Cele mai multe reacţii apar de obicei în timpul sau la scurt timp după transfuzii. Caini de rasa, în special, care au avut transfuzii de sange anterioare sunt la un risc mai mare de reacţii severe la transfuzii decat alti caini.
Conditie sau o boala descrisă în acest articol medical poate afecta atât câini şi pisici. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre modul în care această boală afectează pisici, vă rugăm să vizitaţi această pagină în bibliotecă de sănătate PetMD.
Simptome si tipuri de
Reacţie la o transfuzie de sânge pot fi clasificate de către una dintre următoarele condiţii: legate de sistemul imunitar; reacţie acută (imediată, bruscă reacţie); sau întârziată reacţie.
Simptome acute de o reactie la transfuzie de sânge pot include febră, vărsături, slăbiciune, incontinenţă, şoc, colaps, şi pierderea generală a eficacităţii transfuzie. Simptomele unei reacţii întârziate nu sunt de obicei în mod direct evidentă şi conducă doar la o pierdere a eficacităţii de transfuzie de.
Multe dintre simptomele variază în funcţie de cauza exacta. Transfuzie de sânge contaminate poate duce la febră, şoc, şi septicemia — o invazie de boală producătoare de bacterii in sange. Supraîncărcării circulatorii care rezultă din transfuzie rapide sau excesivă poate avea ca rezultat vărsături, tuse, şi insuficienţă cardiacă. Hipotermie, care pot rezulta din transfuzii de sânge rece frigorifice — de obicei, la câini mai mici sau deja hipotermic (anormal de scăzut temperatura corpului) pacienţi — este evident în frisoane si afectarea functiei plachetare.
Cauze
Există mai multe circumstanţe care ar putea fi responsabil pentru o reacţie transfuzie de sange, cum ar fi transfuzie a unui tip de sânge nepotrivite; transfuzii de sânge contaminat şi, în consecinţă sânge-născut boala de la un donator infectat; supraîncărcării circulatorii cauzate de sumele prea rapide sau prea-mare de transfuzie; sau transfuzii de celule roşii din sânge deteriorate care au fost depozitate necorespunzător (eu, din cauza încălzirii excesive sau congelare). În plus faţă de aceste cauze, sistemul imunitar al cainelui poate reacţiona la diversele componente în sângele donatorului. Simptomele vor suprafaţă, de obicei, în decurs de trei la paisprezece zile.
Diagnostic
Diagnosticul de reacţie la transfuzie de sânge se bazează în mare parte pe simptome care arată după transfuzie. Testele includ o analiză de urină, retestarea de tipul de sange pentru a confirma respingerea de sânge donator, şi o analiză a bacteriilor sange transfuzat.
Simptomele de reacţie care duce la febră sau hipotensiune arterială (hipotensiune arterială ) poate fi, de asemenea, diagnosticat ca boală inflamatorie, sau poate fi găsit pentru a fi fost cauzată de o boală infecţioasă.
Tratament
Daca cainele tau prezintă o reacţie la o transfuzie de sânge, medicul veterinar va întrerupe imediat transfuzie şi de a administra fluide, în scopul de a menţine o presiune cainelui de sânge şi de circulaţie. În funcţie de severitatea şi cauza reacţiei, intervenţiile suplimentare pot fi necesare. Tratamentul specific depinde de cauza şi simptome, şi poate fi, de asemenea, administrat prin medicaţie. De exemplu, intravenos (IV) antibiotice pot fi acordate pentru septicemie, sau pentru infecţii bacteriene.
Prevenirea
Reacţii transfuzie de sange pot fi prevenite prin următorul text protocol standard transfuzie de sânge: temeinică verificarea încrucişată a tipurilor de sânge pentru a asigura un meci, Stare de sânge donator pentru a preveni infectarea sau răspândirea de boli, şi de depozitare corespunzătoare a donatorului de sânge. Transfuzie ar trebui să înceapă iniţial la o sumă de un mililitru pe minut, şi toate activităţile de transfuzie ar trebui să fie înregistrate în mod corespunzător din dosarul medical al pacientului.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Reacţii de Transfuzie a Sîngelui la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates