Saturday, 23 Jun 18, 11.52.59

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Sânge. Deficienţe legate la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Sânge. Deficienţe legate la câini
Sânge. Deficienţe legate la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.41.29 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Pancitopenie la câini
Pancitopenie termen nu se referă la o boală în sine, ci mai degrabă la dezvoltarea simultană a unui număr de sânge legate de deficienţele: neregenerabile anemie, leucopenie, şi trombocitopenie. Pan radacina cuvantului se refera la toate sau întregi, citopenie şi se referă la o lipsa de celule care circulă în sânge.
Nonregenerative anemia este o afectiune caracterizata printr-un număr mic de celule roşii din sânge-şi lipsa măduva osoasă a răspuns de a produce în plus, este necesar roşu-celule sanguine; leucopenie se referă la un număr mic de celule albe din sânge-; trombocitopenie şi se referă la un număr redus de trombocite şi trombocitelor (celulele care funcţionează în coagularea sângelui).
Pancitopenie pot afecta atât pisici şi câini, si se poate dezvolta dintr-un număr de cauze multiple. Nu există o vârstă specifică, sau rasa de animale cunoscute a fi mai sensibile la dezvoltarea de pancitopenie.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre modul în care această boală afectează pisici, vă rugăm să vizitaţi această pagină în bibliotecă de sănătate PetMD.
Simptome si tipuri de
Simptomele care se dezvolta in câine depinde în mare măsură de cauza care stau la baza duce la pancitopenie. Unele simptome de leucopenie (scăzut albe din sânge, celule) includ episoade repetate de febra, şi infecţii frecvente sau persistente. Unele simptome de anemie din cauza numărului scăzut de celule roşii din sânge, apatie şi includ gingii palide.
Număr redus de trombocite din cauza trombocitopeniei poate duce la mici vânătăi indica pe corpul câinelui, mentionat ca hemorrhate petechial, sau sângerări din ţesuturile moi ale corpului, cunoscut sub numele de sângerare mucoaselor. Alte simptome generale pot include letargie, Sângerare (eu, sangerari nazale sau sânge în urină), şi febră.
Cauze
Există o varietate de cauze pentru pancitopenie. Acestea includ boli infecţioase, cum ar fi hepatita; tic-născut boală Erlichioza, expunerea la otrăvuri, cum ar fi taliu; proliferativă boli cum ar fi cancerul măduvei osoase; şi boli mediate imun, cum ar fi anemie aplastică, în care măduva osoasă isi pierde capacitatea de a produce celule sanguine roşii-.
Un examen sanitar-veterinare este necesară pentru a determina cauza care stau la baza de pancitopenie, şi pentru a diagnostica starea în sine.
Diagnostic
Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe animalul dumneavoastra de companie, inclusiv o hemogramă completă, şi un produs chimic de sânge profil. Alte teste posibile se numără analiza urinei, teste imunologice pentru boli infecţii, şi un examen măduvei osoase. Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui, şi debutul simptomelor, în cazul în care orice.
Tratament
Tratamentul depinde de condiţie primordială care a dus la pancitopenie, deoarece este esenţial ca boala primara fi diagnosticata si tratata prima. Terapie agresiva cu antibiotice şi transfuzii de sânge pot fi necesare. Medicamente pentru cauza de baza poate fi necesară, în plus faţă de medicamente diferite pentru a stimula productia de neutrofile (un tip de celule albe din sange, care luptă împotriva infecţiei), si o alta medicatie pentru a stimula producerea de celule sanguine rosii de catre maduva osoasa.
Prevenirea
Exista mai multe cauze de cazuri de pancitopenie, şi nu este posibil pentru a preveni împotriva tuturor acestora. Totuşi, unele măsuri de precauţie pot fi luate. Câinii ar trebui să fie ţinut la curent cu vaccinările care ar putea împiedica bolilor infecţioase.
Pentru câini cu cancer, există un pericol de pancitopenie în curs de dezvoltare ca un efect secundar al tratamentului cancerului, şi monitorizarea frecventă CBC va trebui să se facă.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Sânge. Deficienţe legate la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates