Saturday, 23 Jun 18, 21.39.53

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Tulburari ale sângelui la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tulburari ale sângelui la câini
Tulburari ale sângelui la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.49.31 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Von Willebrand boala la câini
Boala von Willebrand (VWD) este o boala a sangelui cauzata de o deficienta de factor von Willebrand (Avatar), o glicoproteina adeziv în sânge necesare pentru legarea trombocitare normale (eu, coagulare) de la site-urile de mici leziuni ale vaselor sanguine. În plus,, vWF este o proteina de transport pentru factorul VIII de coagulare (necesare pentru coagularea sangelui). O lipsa de vWF afecteaza aderenta trombocitelor şi agregare. Similar cu hemofilie la om, această condiţie poate duce la sângerare excesivă în urma unei accidentări, din cauza lipsei de coagulare.
VWF este un autozomal (non-sex-linked) trăsătură, care atât bărbaţii, cât şi femei exprima şi transmite genetic şi cu frecvenţă egală. Modelul expresie a formelor severe (Tipuri de 2 şi 3 vWD) este recesiva in timp ce forma mai usoara (VWD 1 vWD) pare a fi recesive sau incomplet dominant. Aceasta este cea mai frecventa afectiune ereditara coagularea sângelui la câini, care apar cu o frecvenţă mai mult în unele rase, inclusiv păstori german, Doberman Pinscher, Pudel Standard, Shetland ciobanesti, şi Golden Retriever.
Simptome si tipuri de
Hemoragiei spontane de pe suprafetele mucoase:
Sângerări nazale
Sânge în materiile fecale (negru sau rosu aprins de sânge)
Bloody urină
Sângerări din gingii
Sângerare din vagin (excesiv)
Vânătăi sau a pielii
Sângerare prelungită după interventii chirurgicale sau traumatisme
Sânge pierdere anemie dacă nu există sângerare prelungit
Cauze
VWD ereditar este cauzata de mutatii care afectează sinteza vWF, eliberare, sau stabilitate.
Diagnostic
Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe cainele tau, ţinând cont de istoricul de sănătate cainelui si debutul simptomelor. O substanţă chimică profil de sânge va fi efectuată, cu o hemogramă completă, un sumar de urina, şi un electrolit panou. Dacă a existat pierderi de sange, anemie regenerativa se va fi vazut in hemograma completa. Tipic, numărul de trombocite va fi normal (excepţia cazului în care câinele dumneavoastră a prezentat recent, masive de sângerare), şi testele de coagulare va afişa rezultate normale.
Un diagnostic clinic de boala von Willebrand se bazează pe o măsură specifică a concentraţiei plasmatice vWF legat de antigen (Avatar:La). Durata de timp în care este nevoie de trombocite să conectaţi un prejudiciu mici vor fi măsurate, cu un test numit bucale timp mucoasei sângerare (BMBT). BMBT de încercare, împreună cu analizorul funcţia plachetară (PFA 100), sunt la punctul de ingrijire teste de screening în cazul în care obiective sunt prelungite la pacienţii cu defecte de trombocite agregare şi deficit de vWF. Prelungirea este nespecific, şi pot fi însoţite de tulburări severe de numeroase sânge.
Tratament
Transfuzie de sânge integral proaspăt, proaspete plasmă, Proaspete congelate Plasma, şi crioprecipitat va furniza vWF la sânge. Componenta terapie (plasmă proaspătă congelată sau crioprecipitat) Cel mai bine este pentru profilaxia chirurgicala (de prevenire a) pacienţi şi nonanemic, pentru a preveni sensibilizarea de celule roşii şi a volumului de suprasarcină. Pacienţii cu VWD severe pot necesita transfuzii repetate de a controla sau de a preveni hemoragie. Daca un caine lipsit de vWF necesită o intervenţie chirurgicală, o transfuzie de pre-operative ar trebui să fie dat chiar înainte de procedura de.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tulburari ale sângelui la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates