Friday, 27 Apr 18, 03.00.34

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Vaccinarea cainelui - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Vaccinarea cainelui
Vaccinarea cainelui
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 04.47.50 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Protejarea prin vaccin a animalelor in general si a cainilor in special

Un sistem imunitar puternic, igiena, hrana corespunzatoare si ingrijirea corecta il pot proteja pe animalul nostru de casa, dar totusi, nu impotriva oricarei boli. Avand in vedere acest lucru, este foarte important sa-l vaccinam cu injectii speciale pentru intarirea sistemului imunitar.

Este ideal ca protectia folosind vaccinurile impotriva difertelor boli sau paraziti sa fie administrata animalelor inca de la varste fragede si trebuie repetata la fiecare etapa a cresterii si in functie de recomandarile cadrelor medicale. Cu ajutorul injectiilor, medicamentelor pe cale orala sau inhalatiilor organismul animalului este controlat si intra in contact cu virusii diferitelor boli. Acest lucru permite o formare precoce a anticorpilor si pregateste sistemul imunitar impotriva unei eventuale infectii. In cazuri grave, organismul este in masura sa reactioneze si sa “lupte” mai repede si mai eficient impotriva bolilor si sa diminueze efectele infectiei sau chiar sa le impiedice.

Imunitate pentru toti
Cand este vorba despre boli si virusi contagiosi nu intra in calcul doar animalele, ci si stapanii acestora, deoarece anumite boli pot fi transmise de la animal la om, astfel devenind foarte periculoase.

Vaccinarea cainilor
Vaccinurile administrate la timp ofera protectia eficienta si solutia cea mai simpla in combaterea infectiilor. Cainii trebuie vaccinati in primul rand impotriva celor mai periculoase boli pentru ei, dar si impotriva acelora care pot fi transimse si la om. Principalele boli impotriva carora trebuie administrat un vaccin sunt: turbarea, hepatita, parvoviroza, leptospiroza, maladia Carre. Cu toate ca efectele secundare se manifesta foarte rar in cazul vaccinarilor, ar trebui sa va asigurati de faptul ca patrupedul dvs. este complet sanatos atunci cand i se administreaza injectia.

Zooland va prezinta in cele ce urmeaza unele dintre cele mai grave boli contagioase (si in cazul omului), impotriva carora vaccinul este esential:

Turbarea
Turbarea aduce cu ea intotdeauna moartea. Toate animalele (in afara de reptile), pasarile si chiar si omul fac parte din categoria posibilelor victime. Infectiile se iau prin saliva plina de virusi atunci cand este vorba de o muscatura sau prin rani deschise care intra in contact una cu cealalta. De exemplu, un caine infectat este foarte agresiv si agitat.

Hepatita
Aceasta este o boala contagioasa, foarte periculoasa, care se manifesta din cauza unui virus contactat. Cel mai grav “loviti” de aceasta boala sunt puii, care din pacate mor intr-un mod cu totul surprinzator pentru stapanii lor: nu prezinta simptome. Cainii bolnavi au dureri mari in zona abdomenului, stari de voma si sangerari.

Parvoviroza
Este un virus care provoaca una dintre cele mai grave boli ale intestinului. Pe langa sangerari abundente, febra mare, si voma este o alta simptoma caracteristica. Viata puilor sub 3 luni este primejduita si mor de cele mai multe ori, daca nu sunt tratati la timp.

Leptospiroza
Ceea ce declanseaza aceasta boala sunt bacteriile care se afla in apa. Prin piele si prin mucoase patrund in interiorul corpului. Simptomele sunt relativ variate: febra, voma, lesinul, slabiciunea, disficultati de respiratie, paralizii minore. Avand in vedere ca leptospiroza este contagioasa si poate imbolnavi oameni, vaccinul este absolut necesar si obligatoriu.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Vaccinarea cainelui
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates