Tuesday, 19 Jun 18, 04.56.35

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Dificultăţi naştere la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Dificultăţi naştere la câini
Dificultăţi naştere la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.53.56 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Distocie la caini
Distocie este termenul medical folosit pentru a diagnostica o experienta de nastere dificila. Această condiţie se poate să apară ca rezultat al unor factori materne sau fetale, şi pot apărea în orice stadiu al forţei de muncă. Anomalii de prezentare, postură, şi poziţia fătului în uter poate afecta negativ relaţia temporală dintre urmaşi nastere si canalul de nastere materne.
Uterin inerţie (inactivitate) poate fi primară sau secundară. Inerţie primar este symptomized de un esec al organismului de a începe contracţii uterine sincrone, inerţie şi secundar este symptomized printr-o încetare a contracţiilor uterine din cauza oboselii uterin. Această din urmă condiţie, uneori, apare atunci cand forţei de muncă a ajuns la mai mult decât muşchii uterine sunt capabile să răspundă cerinţelor de.
Există trei etape ale forţei de muncă. Prima etapă a forţei de muncă implică începerea contracţiilor uterine, relaxare de col uterin, şi ruptură de sac chorioallantoic (apă de rupere). Câine de sex feminin (căţea) poate fi agitat, nervos şi se ocupă în activitatea de cuibărit.
A doua etapă a forţei de muncă este atunci cand fetusii sunt împinse de contracţii uterine. La câini durata medie de fătare (livrare), de la începutul etapa a doua la livrarea puilor prima este de obicei mai putin de patru ore. Intervalul de timp între livrări ulterioare a puilor este de obicei 20-60 de minute, dar poate fi atâta timp cât 2-3 ore. Este important să se ia în considerare această variabilitate Înainte de a interveni.
A treia etapă este livrarea de membrane fetale. Câine de sex feminin poate alterna între două etape, şi trei cu feţi multiple a fi livrate. Ea poate emite unul sau doi fetuşi urmată de una sau doua membrane fetale, sau ea poate emite un făt, urmată de ei membrană fetală de însoţire.
Simptome si tipuri de
Simptomele de distocie:
Mai mult de 30 minute de persistente, puternic, contractiile abdominale fără expulzare de pui
Mai mult de patru ore de la debutul din etapa a doua la livrarea de pui prima
Mai mult de două ore între livrarea de pui
Imposibilitatea de a începe munca în cadrul 24 de ore de la scăderea temperaturii rectale – sub 99 ° F (37.2° C)
Plange femeie, afişează semne de durere, şi linge constant zona vulvar la contractarea
Gestaţie prelungită - mai mult decât 72 zile de la data de împerechere prima; more than 59 de zile de la prima zi de citologic diestrus (următoarea etapă direct în etapa în care concepţia ar fi avut loc - poate fi determinată de către proprietarul cu tampoane vaginale care sunt luate în timpumai multi); more than 66 de zile de la LH de vârf (hormonul luteinizant, vârfuri care, la momentul ovulatiei); (A se vedea de reproducţie, Sincronizare)
Descărcarea de gestiune a uteroverdin din vagin (un pigment negru-verzui, care este produsă de placents cainelui), înainte de naşterea puilor în primul rând prin mai mult de două ore - indicativă de separare prematura de placenta
Prezenţa de sânge de descărcare de gestiune înainte de livrare a puilor primul sau între fetuşi
peretele vaginal pentru a obtine abdominale strecurat [penaj]); lipsa de acest răspuns indică faptul inerţie uterină
Cauze
Fetale
Supradimensionat făt
Anormală de prezentare, poziţie, sau postură a fătului în canalul de naştere
Moarte fetală
Matern
Slab contracţii uterine
Ineficientă abdominale apăsaţi
Inflamaţie a uterului (de obicei cauzata de infecţie)
Sarcina toxemia, diabet zaharat gestational
Canal anormale pelvine din prejudiciu pelviene anterioare, anormale conformaţie, sau pelvine imaturitate
Congenital mici pelvis
Anomalie de bolta vaginale
Anomalie de deschidere vulvar
Insuficientă de col uterin dilatarea
Lipsa de lubrifiere adecvat
Uterin torsiune
Uterine rupture
Uterine cancer, chisturi sau aderente (datorita inflamatiei anterioare)
Factorii care predispun la distocie
Vârstă
Rase Brachycephalic şi jucărie
Obezitatea
Schimbarile bruste in mediu înainte de a merge în câine forţei de muncă
Antecedente de distocie
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui, inclusiv orice informaţii aveţi despre neamul cainelui tau, si detalii de orice sarcini anterioare sau probleme de reproducere. Veterinarul va palpa (examinează prin atingere) cainelui canalului vaginal si colul uterin.
Veterinarul va preleva probe pentru testare; la minim, o hematocritului volum (PVC), în total de proteine, Un BUN (Sânge uremiei), una de glucoza din sange, şi o concentraţie de calciu de măsurare. Nivelurile cainelui progesteron din sânge va fi măsurat, de asemenea.
Razele X sunt cruciale pentru a stabili numărul aproximativ, mărimea şi localizarea fetuşilor. Razele X pot arăta, de asemenea, în cazul în care puii sunt încă în viaţă, dar o ecografie poate oferi măsurători chiar mai subtile, cum ar fi indicii de stres fetale, evaluarea de separare a placentei, şi caracterul de fluide fetale.
Tratament
Câinii care sunt în primejdie şi au fost diagnosticaţi cu distocie ar trebui să fie tratate în mod stationar până când toate de pui au fost livrate până când mama şi-a stabilizat. În cazul în care contracţiile uterine sunt absente şi nu există nici o dovadă de stres fetale, tratament medical va fi iniţiată. Starea cainelui tau poate fi din cauza zahărului din sânge, nivel scăzut de calciu din sânge, producţia de oxitocină inadecvate de către organism sau un raspuns inadecvat la producţia de oxitocină normală.
De agenţi folosite pentru a promova contractii uterine nu trebuie administrat când distocie obstructivă este posibilă, deoarece ei pot accelera de separare placentară şi moarte fetală, sau poate provoca ruptura uterina. Oxitocină, glucoză şi de calciu poate fi completat după cum este necesar.
Manual de livrare poate fi necesară pentru a oferi un fetus care este depusă în bolta vaginal.
Veterinarul va folosi de manipulare digitală pentru a repoziţiona catelul, deoarece această metodă oferă cea mai mică sumă de deteriorare a căţeluş şi căţea. În cazul în care bolta vaginal este prea mic pentru manipulări digitală, instrument, cum ar fi un cârlig de sterilizare sau non-declansate forceps, pot fi folosite pentru a asista la livrarea. Pe parcursul întregului proces, medicul veterinar va folosi lubrifiere adecvat, introducerea întotdeauna un deget în bolta vaginal pentru a directe instrumentul şi ţinând mereu mare grijă, pentru a proteja viata atat pentru mama cat si catei.
Prudenţă extremă ar trebui să fie utilizat în aceste condiţii. Complicaţii nedorite includ mutilare a fătului şi a rupturilor a canalului vaginal sau uter. Tracţiune nu ar trebui să se aplice la nivelul membrelor a unui fetus vii. Dacă există un eşec de a livra în termen de făt 30 minute o cezariana este indicat.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Dificultăţi naştere la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates