Tuesday, 19 Jun 18, 08.42.35

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Infecţie bacteriană (Tularemia) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Infecţie bacteriană (Tularemia) la câini
Infecţie bacteriană (Tularemia) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 13.58.16 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Francisella tularensis la câini
Tularemia este o boala zoonotici bacteriene, care este ocazional observate la câini. Acesta este asociat cu mai multe specii de animale, inclusiv oamenii, şi pot fi achiziţionate de la prin contactul cu animale infectate. De asemenea, stiu ca de obicei febra iepure pentru modul său de transport, chiar în timp ce se poate infecta mai multe tipuri de animale şi de a fi transmise prin orice animal infectat, ca atare, bacteria poate fi, de asemenea, achiziţionate prin ingestia de apă contaminată, sau prin contact cu solul infectate, în cazul în care organismul poate rămâne într-o stare infectioasa de până la câteva luni.
Infecţia este adesea cauzata de ingestia unei mamiferelor infectate’ ţesut, cum ar fi atunci când un câine vânează un animal mic, păsări sau reptile, prin apă, sau de căpuşe, căpuşă, cu purici sau muscatura de tantar — toate din care pot transporta şi de a transmite bacterii. Bacterie poate infecta, de asemenea, un caine prin pielea, sau prin introducerea căilor respiratorii sale, ochilor sau a tractului gastro-intestinal.
Tularemia este gasit tot mai mare parte a lumii, inclusiv Europa continentală, Japonia şi China, şi în Uniunea Sovietică. În Statele Unite, este cel mai frecvent în Arkansas şi Missouri, deşi acesta poate fi găsit în cele mai multe părţi ale Statelor Unite. Este, de asemenea, tinde să aibă incidenţă mai mare de sezon, cu mai-august fiind un moment de risc crescut. O creştere este, de asemenea, observate în timpul sezonului de vânătoare de iarnă iepure, în zonele în care aceasta este o practică comună.
Una dintre cele mai comune vectori de comunicare a F. bacterie tularensis este capusa, care include capusa câine american, Lone Star capusa, şi lemn Rocky Mountain bifaţi, , împreună cu alte tipuri de căpuşe.
Simptome si tipuri de
Debut brusc de febra
Letargie
Deshidratare
Lipsa poftei de mâncare (anorexie)
Extindere a ganglionilor limfatici
Tender abdomen
Extinderea a splinei sau a ficatului
Pete albe sau ulcere pe limba
Icter - poate fi indicată de către ochi galbeni
Cauze
Infecţie bacteriană (Francisella)
Contact cu o sursă de infecţie
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a da medicul veterinar o istorie completă a sănătăţii cainelui şi activităţile recente, inclusiv o istorie recentă de arestare, excursii, călătorii, bifaţi musca, şi experienţele cu alte animale sau cu dăunători.
Medicul veterinar va efectua un examen fizic complet pe cainele tau. Lucrări de laborator standard va include un profil chimic de sânge, un sistem complet de sânge numărătoarea, un panou de electroliţi şi un sumar de urina. În cazul în care F. tularensis este prezent, rezultatele hemogramă completă pot arăta o creştere sensibilă celulelor albe din sânge (WBCs), dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Testele pot arăta, de asemenea, mai mici decat nivelurile normale de trombocite (trombocitopenie), celule care ajută la coagularea sângelui.
Profilul de biochimie poate dezvălui anormal de niveluri ridicate ale bilirubinei (hiperbilirubinemie) şi mai mici decat nivelurile normale de sodiu şi de glucoză în sânge. În cazul în care analizele de sânge au evidenţiat un nivel ridicat de bilirubina, pigment galben-portocaliu găsit în bilă, Acest lucru poate indica faptul că afectarea ficatului are loc. Această condiţie este de obicei caracterizat prin simptome de icter. Sumar de urina poate releva, de asemenea, niveluri ridicate ale bilirubinei şi sânge în urină.
Veterinarul tau ar putea avea nevoie de asistenţa unui serviciu specializat de laborator pentru confirmarea diagnosticului. În unele cazuri, diagnosticul nu este atât de evidentă şi de probe va trebui să fie luate pentru a fi trimis pentru testare cultură – creşterea controlată într-un mediu de laborator în scopul de a defini organismului cauzal.
Metode moleculare, cum ar fi reacţia de polimerizare în lanţ (PCR), o metodă care distinge prezenţa bolii pe baza codul genetic al acestuia, sunt disponibile în laboratoarele de referinţă. Microbiolog trebuie să fie informat atunci când se suspectează tularemia, deoarece F. tularensis necesita medii speciale pentru cultivarea, cum ar fi cărbune tamponat şi extract de drojdie (BCYE). Ea nu poate fi izolat în mass-media cultură de rutină, din cauza nevoii de donatori grup sulfhidril (oedir ca cisteina). Testelor serologice (detectarea anticorpilor în serul pacienţilor) sunt disponibile şi utilizate pe scară largă. Reactivitate încrucişată cu Brucella pot confunda interpretarea rezultatelor, şi pentru acest motiv, diagnosticul nu trebuie să se bazeze doar pe serologie.
Tratament
Tratamentul precoce este pilonul de rezolvarea cu succes si vindecarea simptomelor. O rată ridicată de decese este frecventă la pacienţii care nu sunt tratate mai devreme. Medicul veterinar va prescrie antibiotice pentru a controla infectia si simptomele sale conexe. Cainele tau poate nevoie de terapie cu antibiotice pentru mai multe zile de rezoluţie completă a simptomelor.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Infecţie bacteriană (Tularemia) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates