Saturday, 23 Jun 18, 02.10.43

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Intoxicaţii anticoagulant la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Intoxicaţii anticoagulant la câini
Intoxicaţii anticoagulant la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 14.14.54 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Intoxicaţii rodenticid anticoagulant la câini
Scopul unui anticoagulant este de a preveni coagularea (coagulare) de sânge. Acesti agenti sunt de obicei utilizate în otrăvuri şobolan şi şoarece, şi sunt una dintre cele mai comune otravuri de uz casnic, de contabilitate pentru un număr mare de intoxicatii accidentale printre caini. Atunci cand sunt ingerate de către un animal, anticoagulante bloca sinteza de vitamina K, un element esenţial pentru coagularea sângelui normale, ceea ce duce la sângerări spontane şi necontrolate.
În mod normal, câini care au intoxicaţii anticoagulant uşoară nu va arata semne de otravire pentru mai multe zile, dar ca otravă începe să afecteze sistemul de, cainele va deveni slab şi palid din cauza pierderii de sânge. Sângerare poate fi extern; aceasta poate fi afişate ca o sângerare din nas, sângeroase voma, sau sângerare de la nivelul rectului. Cainii pot suferi, de asemenea, de la sângerare internă nevăzut; sângerare în piept sau abdomen, de exemplu, este fatal dacă nu diagnosticat la timp.
Simptome si tipuri de
Aici sunt unele dintre cele mai comune simptome de intoxicaţie anticoagulant:
Slab, wobbly, instabil
Nasului sangerari
Sânge în voma
Sânge în scaun
Sangerarea de la rect
Vânătăi şi hematoame sub piele
Hemoragii (excesiv de sângerare) la nivelul gingiilor
Ascită (umflarea abdomenului) datorită acumulării de sânge în abdomen
Dificultate în respiraţie din cauza de sânge în plămâni (acest lucru va face un zăngănit de sunet sau pocnituri)
Cauze
Cauza principala a intoxicaţii anticoagulant este de ingerarea de otravă de rozătoare. Dacă bănuiţi că cainele tau a venit în contact cu otravă de şobolani sau mouse-ul, si vedeti unele dintre simptomele enumerate mai sus, va trebui să aduce cainele la un medic veterinar înainte de sanatatea animalului tau de companie devine critică.
Reţineţi că câini în aer liber (sau câini care merg frecvent în afara) sunt la risc de intoxicare rozătoare. Ar putea fi în curtea vecinului, într-un sac de gunoi, sau pe o alee. Câini care se angajează în urmăresc şi uciderea rozătoare poate fi, de asemenea, sensibile la acest tip de intoxicaţie. Chiar dacă nu trăim într-o zonă în care şobolanii sau şoarecii sunt un motiv de îngrijorare, otravă rozătoare pot fi utilizate pentru alte dăunători comune tramvai ca ratonii, oposumii, sau veveriţe.
Unele dintre substanţele chimice anticoagulant principale care pot fi găsite în otravuri rozătoare (sau alte produse de uz casnic) sunt:
Warfarin
Hydroxycoumadin
Brodifacoum
Bromadiolone
Pindone
Diphacinone
Diphenadione
Chlorohacinone
Primul tip de anticoagulante otravuri sunt cumulative. Aceste otravuri conţin warfarină şi hydroxycoumadin ca anticoagulante principală şi care au nevoie alimentatia multiple, care să ia mai multe zile pentru a ucide un rozător.
Al doilea tip de anticoagulant este mortala, uciderea rozătoare într-o doză unică de servire, mai degrabă decât a lungul timpului. Aceste otravuri mortale anticoagulant conţin produse indanedione clasa, ca pindone, diphacinone, diphenadione şi chlorohacinone, toate din care sunt extrem de toxice. Rodenticide care conţin ingrediente bromadiolone şi brodifacoum, de exemplu, sunt 50 a 200 ori mai otrăvitoare decât tipul care conţin warfarină şi hydroxycoumadin.
O alta cauza de otrăvire anticoagulant la câini este ingestiei accidentale de medicamente. Heparina, o medicamente comune pentru tratarea de coagulare a sângelui la om, poate avea un efect toxic asupra animalelor. De multe ori, câini care să aibă acces la medicamente vor mânca ceea ce le-au găsit, fie pentru că medicamentele sunt la îndemâna, sau pentru că cabinetul medicamente se păstrează deblocat.
Diagnostic
Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe cainele tau, ţinând cont de istoricul simptomelor şi eventualele incidente care ar putea fi precipitat această condiţie. Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui şi activităţile recente. Un profil complet de sânge vor fi efectuate, inclusiv un produs chimic profil de sânge, un sistem complet de sânge numărătoarea, şi un sumar de urina. În plus,, medicul dumneavoastră vă va verifica timpul necesar sângele câinelui a cheag pentru a determina la severitatea intoxicaţiei.
Dacă aveţi un eşantion de otravă, va trebui să iau asta cu tine la cabinetul medicului veterinar; aducând probe de voma cainelui si / sau de scaun poate fi, de asemenea, de ajutor.
Tratament
În cazul în care câinele dvs. suferă de sângerări spontane cauzate de anticoagulante, tratamentul va implica administrarea de sange proaspat integral, sau congelate plasmă, într-un cuantum determinat de viteza şi volumul de pierderi de sânge a animalului. Vitamina K, ceea ce este necesar pentru coagularea sângelui normale, va fi folosit în special ca un antidot, şi vor fi acordate de subcutanată (sub piele) preparate injectabile, cu doze repetate, dacă este necesar — prin injectare sau chiar pe cale orală — până când timpul de coagulare a sângelui revine la normal.
Nu provocaţi voma cu excepţia cazului în care aţi fost sfătuit să facă acest lucru de către medicul veterinar. Unele otravuri poate provoca mai mult rău vine înapoi prin esofag decat au facut merge în jos.
Prevenirea
Intoxicaţii anticoagulant pot fi prevenite prin menţinerea toate otrăvurile la îndemâna dumneavoastră de casă. Toate altor substanţe chimice, medicamente, şi medicamente (în special în subţierea sângelui medicamente) ar trebui să fie, de asemenea, ţinut la îndemâna cainelui — în mod ideal, în interiorul unui dulap.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Intoxicaţii anticoagulant la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates