Friday, 27 Apr 18, 10.46.42

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Anemie (methemoglobinemie) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Anemie (methemoglobinemie) la câini
Anemie (methemoglobinemie) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 14.25.14 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Methemoglobinemie la câini
Scopul a hemoglobinei în sânge este de a transporta oxigenul de la plămâni la alte părţi ale corpului. Methemoglobin este rezultatul de oxigenare fier, şi în timp ce aceasta este o forma de hemoglobina, nu transporta oxigenul. În condiţii normale de, methemoglobin este convertit înapoi la hemoglobinei, şi un echilibru este menţinut. Dar atunci când există methemoglobin prea mult în sânge, oxigenarea insuficientă a ţesuturilor corporale rezultă. Un semn vizibil de methemoglobinemie este atunci când sângele devine maronie la culoare, în loc de culoarea obişnuită bogat în oxigen roşu. Methemoglobinemie poate fi rezultatul de o tulburare genetică, sau poate fi cauzate de expunerea la agenti chimici mai târziu anumite.
Simptomele
Depresiune
Slăbiciune
Rapid respiraţie
Decolorarea de pielea şi mucoasele
Icter
Vărsături
Hipotermie
Umflarea feţei sau maxilarului
Cauze
Genetice tulburare
Acetaminofenul ingestie
Ibuprofen ingestie
Anestezice topice, cum ar fi benzocaina
Sconcs mosc
Diagnostic
Medicul veterinar va dori să ştie dacă câinele dumneavoastră a ingerat acetaminofen sau ibuprofen, sau dacă le-aţi aplicat un medicament de actualitate. Testele de sânge pot fi, de asemenea, încheiat la un laborator pentru a examina nivelul de methemoglobins. În cazul în care este methemoglobinemie cronica, este posibil ca testul de sânge va dezvălui un volum mare de celule roşii din sânge. Pe de altă parte,, dacă anemia este severa, sau cauza este expunerea la medicamente, cum ar fi acetaminofen, ibuprofen, sau un medicament de actualitate, medicul veterinar va căuta dovezi de prejudiciu de organe.
Un test la faţa locului pot fi efectuate - în cazul în care o picătură de sânge a câinelui va fi plasat pe o hârtie albă absorbantă şi o picătură de sânge normale vor fi amplasate lângă ea. În cazul în care animalul este suferă de methemoglobinemie, sângele său va fi vizibil decât browner rosu aprins de la faţa locului arterială normală.
Tratament
Uşoare până la moderate - nici un tratament necesar
Dacă-induse de medicamente, întreruperea tratamentului cu medicamente
Acetaminofen sau ibuprofen supradozaj - vărsături induse imediat
Moştenită - animale au speranta de viata normala si nu necesita tratament
Anemic sever - transfuzii de sânge
Dezechilibre electrolitice care rezultă din vărsături, diaree, rinichi prejudiciu, sau şoc iminent pot fi tratate cu picuratori
În cazurile de anemie severă, albastru de metilen poate fi administrat intravenos pentru a reduce numărul de methemoglobin
Administrare
Procedaţi cu atenţie extremă atunci când se utilizează medicamente acetaminofen si ibuprofen. În cazul în care animalul dumneavoastra de companie le-a ingerat accidental, induce vărsături şi duceţi-l la medicul veterinar imediat. Dacă dau ibuprofen dvs. de companie pentru durere, fie de alerta pentru simptomele anemiei. Culoare ar trebui să se întoarcă la pielea şi mucoasele odată ce valoarea de methemoglobin în sânge a revenit la un nivel care nu este critică, şi la testul de sânge faţa locului apare rosu stralucitor. Dacă tratamentul cu albastru de metilen a fost dat, proporţia de celule roşii în sânge ar trebui să fie monitorizaţi cu atenţie.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Anemie (methemoglobinemie) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates