Tuesday, 19 Jun 18, 04.36.55

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Addison boala la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Addison boala la câini
Addison boala la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 14.32.12 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Hipoadrenocorticism la câini
Mineralocorticoizi şi glucocorticoizi sunt hormoni produşi în mod normal de glandele suprarenale, care sunt situate în apropiere de rinichi. Ambele acestor hormoni sunt esenţiale pentru funcţionarea sănătoasă a organismului, şi o creştere anormală sau o scădere a oricare dintre aceste hormoni poate duce la probleme grave de sănătate dacă nu este soluţionată la timp. Hipoadrenocorticism se caracterizează printr-o producţie deficitară de glucocorticoizi şi / sau mineralocorticoizi. De producţie deficitară de ambele acestor hormoni poate provoca o serie de simptome cum ar fi slăbiciune, deshidratare, hipotensiune arterială, depresiune, inima toxicitate, vărsături, sânge în fecale, şi scădere în greutate.
Aceasta boala este relativ rar intalnit la caini, dar atunci când are loc acesta tinde să fie văzut cel mai adesea la cainii tineri la varsta mijlocie, femele, şi poate fi familială în Bearded Collie, Pudel Standard, Portugheză câini de apă, West Highland White terrier, Rottweilerii, şi terrierii de grau.
Simptome si tipuri de
Simptomele variază în funcţie de durata a problemei. Pun în pericol viaţa simptome sunt de obicei observate la episoade acute de această boală. Următoarele simptome sunt frecvent observate la câini:
Letargie
Lipsa poftei de mâncare (anorexie)
Vărsături
Scădere în greutate
Diaree
Cu agitare
Creşterea frecvenţei de urinare (poliurie)
Creşterea sete (polidipsie)
Depresiune
Deshidratare
Puls slab
Colaps
Temperatură scăzută
Sânge în materiile fecale
Căderea părului (alopecie)
Dureros abdomen
Cauze
Hormon adrenocorticotrop (ACTH) deficienţă
Tumori metastatic
Pe termen lung cu glucocorticoizi retragere
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a da medicul veterinar o istorie completă a sănătăţii cainelui si debutul simptomelor. Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe cainele tau, inclusiv teste de laborator de rutină, un sistem complet de sânge numărătoarea, biochimie profil, şi analiza urinei. Hemoleucograma completa poate dezvălui anemie, un număr anormal de mare de eozinofile (un tip de globule albe din sânge, care uşor petele de vopsea cu eosin), şi un număr crescut de limfocite (de asemenea, un tip de celule albe din sânge) denumit (limfocitoză).
Ser de testare biochimie poate pune în evidenţă un nivel anormal de ridicat de potasiu, şi o acumulare în sânge de uree – produse de azot deşeurilor care sunt, de obicei excretate din organism prin urină (BUN). Alte rezultate includ un nivel mai scăzut de sodiu (hiponatremie) şi clorură de (hipocloremie), niveluri crescute de calciu (hipercalcemie), creşterea valorilor enzimelor hepatice, inclusiv ALT şi AST, şi scăzut de zahăr din sânge (hipoglicemie). The sumar de urina poate releva o concentraţie scăzută de urină. Testul definitiv pentru diagnosticarea această condiţie este prin detectarea nivelului de cortizol din organism. În mod normal, hormonul adrenocorticotrop (ACTH) este produs de glanda pituitara, care stimuleaza glandele suprarenale apoi să elibereze hormonii lor. ACTH poate fi injectat in organism pentru a testa functiile normale de răspuns a glandelor suprarenale. Dacă glandele suprarenale cainelui tau nu arată o creştere în eliberarea de hormoni după ce a fost dat ACTH, apoi diagnosticul de hipoadrenocorticism va fi confirmată. Visual procedurilor de diagnostic, cum ar fi X-ray si cu ultrasunete, pot dezvălui mai mic decat glandele suprarenale normale.
Tratament
O bruscă şi severă (acut) episod de hipoadrenocorticism reprezintă o urgenţă medicală care necesită spitalizare imediată şi terapie intensivă. De tratament pentru această boală depinde de tipul şi severitatea simptomelor. Pacienţii cu fluidele corporale scăzute sunt date intravenoasă de lichide pentru a înlocui lichidul nivelurile de deficit, dar piatra de temelie a terapiei este de a înlocui supplementally hormoni deficit. Câinii care au fost diagnosticaţi cu această condiţie trebuie să fie tratate cu injectii cu hormoni pentru tot restul vieţii lor.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Addison boala la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates