Tuesday, 19 Jun 18, 08.36.22

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Acumularea de aer intre plamani si piept la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Acumularea de aer intre plamani si piept la câini
Acumularea de aer intre plamani si piept la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 14.35.07 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Pneumotorax la câini
Pneumotoraxul este termenul medical pentru o acumulare de aer în spaţiul pleural, zona dintre peretele toracic şi plămâni. Acesta poate fi calificată drept traumatice sau spontane, şi închisă sau deschisă.
Atât câinii şi pisicile sunt sensibile la pneumotorax. Mare, adâncime cu pieptul câini, cum ar fi Husky Siberian, sunt considerate a fi mai predispuse la pneumotorax spontan.
Dacă doriţi să învăţaţi cum această boală afectează pisici, vă rugăm să vizitaţi această pagină în bibliotecă de sănătate PetMD.
Simptome si tipuri de
Există patru categorii principale de pneumotorax: traumatic, spontan, închis, şi a deschis. Simptomele variază în funcţie de tipul de pneumotorax, deşi unele semne comune includ respiraţie rapidă (tahipnee), dificultăţi de respiraţie (dispnee), respiraţie superficială rapidă din abdomen, şi rapidă a ritmului cardiac (tahicardie).
Traumatice pneumotorax, care apare atunci cand aerul se acumulează în spaţiul pleural şi se datorează un fel de trauma, cum ar fi un accident de maşină, poate fi evidenţiată prin semne de soc.
Câini cu pneumotorax spontan, pe de altă parte,, poate arăta cântă de boli pulmonare. Pneumotorax spontan se datorează unei cauze non-traumatice, şi poate fi primar (ceea ce înseamnă că are loc in absenta unor boli pulmonare subiacente) sau secundar (ceea ce înseamnă că este asociat cu un anumit tip de boli pulmonare subiacente).
Pneumotorax deschis apare atunci cand exista un defect localizate la nivelul sistemului respirator, cum ar fi o puncţie în peretele toracic, care rezultă în contact între spaţiul pleural şi atmosfera în afara; închis pneumotorax, între timp, este identificată ca pneumotorax fara defecte respiratorie.
Pneumotoraxul traumatic este deschis, în general,, în timp ce pneumotorax spontan este întotdeauna închis.
Un alt tip de pneumotorax este pneumotorax tensiune, în care aerul este transferată în spaţiul pleural prin inhalare în timpul regulate, prinşi, şi crearea un transfer într-o direcţie de aer in spatiul pleural.
Cauze
Cauzele variază în funcţie de tipul de pneumotorax. Pneumotorax traumatic poate fi din cauza unui incident traumatic, cum ar fi un accident de maşină, duce la leziuni penetrante ale gatului sau toracelui. O incizie chirurgicala la piept, sau perforare a esofagului in timpul interventiei chirurgicale, de asemenea, poate duce la pneumotorax traumatic.
Pneumotorax spontan, între timp, poate fi cauzata de un corp strain in plamani, cancer pulmonar sau abces, boli pulmonare cauzate de paraziţi, sau de dezvoltare a blisterului-ca structuri în plămâni cainelui, cunoscut sub numele de bullae pulmonară.
Diagnostic
Două proceduri de diagnostic primar se poate face în caz de pneumotorax suspecte: thoracocentesis şi bronhoscopia. Thoracocentesis, în care o intravenoasă (IV) cateter se ataşează la un prelungire se introduce in cavitatea pleurala, poate confirma diagnosticul, şi pot fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina aerul din spaţiul pleural. Bronhoscopia implică utilizarea de un tub subtire cu o camera mica ataşat la acesta, introdus în căile respiratorii prin intermediul gurii. Acest lucru se realizează cel mai bine dacă există dovezi de traume căilor respiratorii sau traheale mare.
Tehnici suplimentare de diagnosticare pot include X-ray imagistica de la piept, urină şi analiză.
Tratament
Câinii cu pneumotorax ar trebui să fie trataţi în spital până la acumularea de aer în cavitatea pleurală sa oprit sau stabilizate. Ca de aer pe cât posibil, ar trebui să fie eliminate din spaţiul pleural, şi terapie cu oxigen furnizate până la animalul tau are stabilizat. De ştergere de aer poate fi efectuată prin intermediul thoracocentesis, în care o intravenoasă (IV) cateter se ataşează la un prelungire se introduce in cavitatea pleurala.
În cazuri de pneumotorax deschis traumatice, rani deschise in pieptul câinelui ar trebui să fie curăţate şi acoperite cu un bandaj etanş cât mai curând posibil, şi ulterior reparate chirurgical. Administrarea intravenoasă (IV) fluide este, de asemenea, de multe ori necesare în caz de traumatism.
Prevenirea
O modalitate de chei pentru a preveni pneumotoraxul traumatic este de a păstra şi de câini limitează departe de zonele periculoase, cum ar fi drumuri, în cazul în care acestea sunt cele mai susceptibile de a fi răniţi.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Acumularea de aer intre plamani si piept la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates