Tuesday, 19 Jun 18, 08.48.45

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Tumori ale pielii grase la caini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tumori ale pielii grase la caini
Tumori ale pielii grase la caini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 15.00.37 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Lipomul la câini
Lipoamele sunt subcutanată (sub piele) masele sau tumori care se dezvolta frecvent la câini. Ele sunt de obicei moi, cu mobilitate limitată sub piele. Pielea de deasupra nu este de obicei afectată. În timp, ele pot creste mai mari şi pot împiedica libera cazul în care acestea sunt situate între picioare sau jos pe piept. Cei mai multi caini care dezvolta un lipom va dezvolta tumori multiple. Dar, este important să se recunoască faptul că masele suplimentare nu indică neapărat afecţiuni maligne sau metastaze. Din moment ce alte mase cutanate pot fi similare celor lipoamele, se recomandă ca fiecare masă să fie controlate individual.
O altă clasificare sub-lipoamele benigne sunt lipoamele infiltrative. Aceste invada de obicei, la nivel local în ţesutul muscular şi a fasciei şi ar putea fi necesar să fie eliminate.
Liposarcomas, pe de altă parte,, sunt maligne şi se pot răspândi (metastaze) la plamani, osoasă şi alte organe. Aceste tumori sunt rare, dar sunt orientative de importanţa examinării tuturor maselor subcutanată, respectiv,.
Simptomele
Cele mai multe lipoame se simte moale si mobile sub piele. Ei, de obicei, nu fac casă inconfortabil cu excepţia cazului în care sunt într-o locaţie în care mişcare normală este perturbat, ca şi în regiunea axilară sub piciorul din fata. Adesea, ele sunt situate pe abdomen sau trunchi, dar poate fi oriunde pe corp câinelui. Cei mai multi caini cu un lipom va dezvolta în cele din urmă mai multe.
Diagnostic
Medicul veterinar va face un examen fizic complet, verificarea pentru toate mase palpabile. Un aspirat cu ac fin se va indica dacă masa este un lipom benign, sau dacă este vorba de o masa mult mai îngrijorător este faptul că mimarea un lipom. În cazul în care aspirat este neconcludent, indepartarea chirurgicala histopatologice şi poate fi necesară pentru a ajunge la un diagnostic clar.
Lipoamele infiltrative poate necesita o tomografie computerizata (CT) sau imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) pentru a înţelege în mod adecvat în masă şi locaţia ţesutului. Acest lucru poate fi informaţii importante pentru chirurg de a decide cât de mult a masei pot fi scoase şi ce abordare trebuie să fie utilizate pentru interventii chirurgicale.
Tratament
Cei mai multi caini nu vor avea nevoie să aibă lipoamele lor eliminate. Totuşi, în cazul în care lipomul restricţionează circulaţia în orice fel va fi necesar pentru confortul cainelui tau pentru a elimina lipomul. În plus,, dacă orice diagnostic indica masa poate fi o tumoare mai agresiv, ar putea fi sfătuiţi să aibă masa îndepărtat în timp ce cainele este încă sub anestezie. Îndepărtarea tinde să fie un proces simplu, în cazul în care masa este mică, deoarece lipoamele sunt benigne, sensul că acestea nu au invadat organismul, şi de o marjă largă nu este necesară.
Totuşi, un singur tip de lipom, infiltrative lipomul, poate solicita o procedură mai complexă. După cum sugerează şi numele, lipoamele infiltrative invada în ţesutul muscular şi a fasciei şi pot face excizia completa chirurgicale dificile. Radioterapia a fost utilizat pentru lipoamele infiltrativă şi poate fi utilizat în monoterapie, sau coroborat cu excizie chirurgicala.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tumori ale pielii grase la caini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates