Sunday, 24 Jun 18, 20.32.34

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Ficat mărit la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Ficat mărit la câini
Ficat mărit la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 15.37.31 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Hepatomegalie la câini
Termenul hepatomegalie este folosit pentru a descrie un ficat anormal mărit. Adesea apar ca urmare a anumitor boli şi condiţiile care pot, direct sau indirect, afectează funcţionarea ficatului, ficatului poate creşte în dimensiune, a lua pe o condiţie bolnave proprie.
Simptome si tipuri de
Cateii au în mod normal, ficatul mai mari în ceea ce priveşte masa corporala lor în comparaţie cu câini adulţi. Totuşi, hepatomegalie este cel mai frecvent diagnosticata la câini mai mari. In functie de cauza care stau la baza, extindere poate implica ficat întreg sau doar o parte din ea. De exemplu, infecţii şi / sau inflamaţie poate duce la o extindere simetrice generalizate a ficatului, întrucât tumori, hemoragii, chisturi, sau de rotaţie a lobului ficatului poate duce la o extindere asimetric sau focale. Aceasta este, doar o parte din ficat poate fi extinsă.
Simptomele pot varia în funcţie de cauza. Extinderea a abdomenului este simptomul cel mai frecvent observate. În urma unei examinări medicul veterinar va găsi un ficat marit sau o masă palpabile în zona abdominală. Masa este de obicei observat în spatele cutiei toracice si poate fi chiar vizibile cu ochiul liber. Totuşi, la câini obezi, este dificil de a detecta un ficat mărit la examenul fizic.
Cauze
Sânge suplimentar în comun în apropierea ficatului
Hepatita (infecţie hepatică)
Cronică boli hepatice (ciroză)
Obstrucţie în fluxul de sange care trece prin ficat
Boală de inimă şi insuficienţă
Ficat neoplazie
Heartworm boală
Rotaţie a lobului ficatului în jurul axei sale
Hernie diafragmatică (hernie care rezultă din protruziei parte din stomac prin diafragmă)
Depunere anormală de produse metabolice in tesutul hepatic
Acumularea de grăsime în ţesutul hepatic
Tumora implică pancreas
Ficat abces
Ficatului cu chisturi
medicamente toxicitate
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie detaliata a sanatatii cainelui, debutul simptomelor şi natura, şi eventualele incidente care ar putea fi condus la această condiţie. Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pentru a evalua toate sistemele organismului, şi un profil complet de sânge vor fi efectuate, inclusiv un produs chimic profil de sânge, un sistem complet de sânge numărătoarea, şi un sumar de urina. Rezultatele testelor de laborator de rutina sunt foarte variabile in functie de cauza de baza a extinderii ficatului. Hemoleucograma completa poate dezvălui anemie, anormale sferice celule rosii din sange (spherocytes), intrerupt celulele rosii din sange (schistocytes), celule roşii din sânge, cu pete din cauza acumulării de hemoglobină (Heinz organisme), prezenţa paraziţilor cu celule rosii din sange, imature celule albe din sânge (distruge celulele) în sânge, celulele rosii din sange cu nucleu, şi numărul de anormal de scăzut sau ridicat de trombocite (celule mici utilizate în coagularea sângelui). Profilul de biochimie pot arăta anormal de niveluri ridicate ale enzimelor hepatice, şi un nivel ridicat de colesterol la nivel. Teste suplimentare pot include mai multe date de coagulare a sângelui ca anomalii de coagulare a sangelui sunt frecvente la pacienţii cu afectare hepatică. Cainele tau poate fi, de asemenea, testat pentru prezenţa de dirofilariozei.
Abdominală Razele X pot arăta o mărirea ficatului, cu margini rotunjite, sau un stomac strămutate şi a rinichilor. Radiografii toracice poate ajuta la determinarea orice metastaza a unei tumori la cavitatea toracică, şi vor arăta, de asemenea, boli care implică inima şi plămânii. Ecografia abdominala poate fi folosit pentru a vedea mai multe detalii în cavitatea abdominală, modificări revelator în mărime ficat şi suprafaţă contur, precum şi prezenţa bolii concomitente. Ecografie abdominala va ajuta, de asemenea, în tipuri de discriminare difuze sau localizate de extindere a ficatului. Mai avansate teste de diagnostic, cum ar fi electrocardiografie si ecocardiografie, pot fi utilizate pentru a evalua structura şi funcţiile inimii.
În cazul în care tumorile sunt observate sau suspectate, medicul veterinar va dori să ia o mostră de ţesut hepatic, în scopul de a confirma, fie naturii sale benigne sau maligne, dar chiar şi fără un cadou tumora, o mostra de tesut poate fi de ajutor pentru determinarea cauzei, gravitatea şi de stadiul bolii hepatice. Probele vor fi trimise la laborator pentru culturi microbiene, şi, în caz de infecţie, cultura a probei va ajuta la determinarea tipului de microorganisme care este implicat, astfel încât medicamentele potrivite pot fi prescrise.
Tratament
Tratamentul este foarte variabilă şi va depinde de cauza care stau la baza. În caz de implicare cardiace sau boli hepatice avansate, cainele poate fi necesar să fie spitalizat pentru tratament intensiv şi tratament de susţinere. Scopul tratamentului este de a elimina cauza care incită şi a preveni alte complicaţii. Antibiotice cu spectru larg sunt date pentru a câinilor cu infecţii. Deshidratarea este frecventă la aceşti pacienţi şi fluide intravenoase sunt necesare pentru normalizarea nivelurilor de lichid. Multivitamine sunt, de asemenea, date pentru a menţine nivelul sănătos de vitamine. În cazul unei tumori, abces, de martor, cainele poate necesita, de asemenea, interventii chirurgicale pentru a elimina aceste creşteri.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Ficat mărit la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates