Sunday, 22 Apr 18, 06.51.47

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Tuse la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tuse la câini
Tuse la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 16.43.20 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Tussis la câini
Act de tuse serveşte ca un mecanism de protectie pentru a preveni acumularea de secretii si materiale străine în interiorul ale tractului respirator, dar tusea poate servi, de asemenea, ca un semn de avertizare timpurie pentru boli ale aparatului respirator. Tusea este, în general, un simptom al unei probleme subiacente, cum ar fi o boala a sistemului respirator sau cardiovascular.
Acest comportament automată şi involuntară este una dintre cele mai puternice reflexe in organism si este esential pentru pastrarea faringe şi căile respiratorii libere de secretii acumulate şi materiale străine. Acest lucru este, prin urmare, un raspuns normal la orice invazie, obstrucţie, sau anomalie a cailor respiratorii. Termenul medical folosit pentru tuse este tussis, şi această condiţie pot fi găsite la câini de toate vârstele şi rasele.
Simptome si tipuri de
Tuse
Râgâială
Vărsături
Sudden colaps
Tuse cu sânge pot fi observate în anumite boli sau cu tuse prelungită şi violente
Cauze
Boli ale tractului respirator inclusiv tumori, infecţii (virale, bacterial, şi parazitare)
Pneumonia de aspiraţie (din cauza la intrarea continutului stomacului sau particule ingerate la produsele alimentare în tractul respirator pneumonie)
Corpurilor străine în tractul respirator
Alergiile
Boli cardiace
Diagnostic
Pentru medicul veterinar pentru a stabili un diagnostic iniţial, va trebui să ofere o istorie completă a sănătăţii cainelui, activităţile recente, şi debutul simptomelor. Strănut şi tuse pot fi adesea confundate cu alte fiecare, astfel încât medicul veterinar va evalua tuse cainelui tau pentru a determina dacă aceasta este într-adevăr o tuse sau un stranut. Sunetele pot fi foarte asemănătoare, astfel o atenţie sporită va trebui să fie plătită. Diferenţe evidente pasivă poate arată cele gura sejurului închise în timpul acţiunii reflexiv, indicativ de un stranut, întrucât, cu tuse, gura este deschis.
Modelul şi frecvenţa de tuse sunt foarte importante în determinarea cauza tusei. Veterinarul tau te va intreba despre durata, Sincronizare, model, frecvenţă, şi caracteristicile de tuse cainelui, astfel că poate fi util atât dumneavoastră şi medicul dumneavoastră dacă vă face note de simptome cainelui înainte de a vedea medicul veterinar.
Medicul veterinar va trebui să evalueze dacă tusea este productiv sau non-productive, astfel încât o tuse va trebui să fie iniţiat în mod artificial de către medicul dumneavoastră. În tuse productivă, secreţiile, fluid, şi mucoase pot fi expulzaţi din căilor respiratorii, întrucât, cu non-productiv tuse sau tuse uscată nu un astfel de material vine cu tuse. Deoarece tusea este asociat cu o serie de boli, un workup de diagnostic atentă este esenţială pentru stabilirea diagnosticului.
După istorie şi examinarea iniţială fizice au fost efectuate, medicul veterinar va lua o hemogramă completă, biochimie profil, şi analiza de urina pentru a fi analizate în laborator. O hemogramă completă poate sugera prezenţa de infecţii sau alergii, bazată pe cantitatea de celule albe din sange care sunt prezente în sânge, şi un test de biochimie de sânge pot arăta enzimelor hepatice crescute anormal sau alte anomalii care sunt legate de cauza care stau la baza.
Daca cainele se confruntă, de asemenea, sângerări la nivelul nasului sau este tuse cu sânge, teste legate de coagularea sângelui vor fi efectuate pentru a determina dacă mecanismele de coagulare a sangelui in organism sunt de lucru în mod normal. Alte instrumente de diagnostic care pot fi utilizate include studii radiografic, cum ar fi razele X, tomografie computerizata (CT) şi imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), toate acestea pot fi extrem de valoros în stabilirea cauza tusei.
Pentru o vedere mai strânsă şi mai detaliate ale tractului respirator, medicul veterinar poate utiliza de asemenea, un laringoscop, tracheoscope, sau bronhoscop pentru o vizualizare directă a diferitelor părţi ale tractului. Testarea fecale poate fi, de asemenea, efectuate pentru a verifica prezenţa paraziţilor respiratorii în organism şi de cainele tau va fi testat pentru dirofilariozei, care poate duce, de asemenea, la tuse la câini afectate. Medicul veterinar poate lua, de asemenea, probe de lichid din sistemul respirator pentru o evaluare suplimentară, întrucât unele tipuri de paraziti va rămâne pe pereţii tractului respirator.
Tratament
Obiectivul major al tratamentului este de a trata cauza care stau la baza, împreună cu tratamentul tusei în sine. Rezoluţia de cauza care stau la baza va duce în cele din urmă într-un leac.
În cazurile de boală severă, cainele poate fi necesar să fie internat in spital si prevazute cu terapie intensivă şi tratamentul. Oxigenul poate fi administrat la câini, care sunt având dificultăţi de respiraţie în mod corespunzător, şi antibiotice cu spectru larg vor fi utilizate pentru a reduce cele mai comune tipuri de infectii care provoca tuse. Medicamente pentru tuse suprima poate fi administrat la cainele tau, dar că va fi decis de către medicul veterinar numai după confirmarea diagnosticului, ca antitusive nu sunt întotdeauna de ajutor medical, în special pentru anumite boli cum ar fi infecţii respiratorii. Ar trebui amintit faptul că, în majoritatea cazurilor, tusea nu este problema, aceasta este boala de bază care trebuie să fie trataţi. Suprimarea tuse nu va rezolva problema, şi, de fapt, poate ascunde numai condiţia şi se lasă să se agraveze.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tuse la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates