Saturday, 23 Jun 18, 21.35.57

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Intoxicarea cu monoxid de carbon la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Intoxicarea cu monoxid de carbon la câini
Intoxicarea cu monoxid de carbon la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 17.19.23 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Monoxid de carbon intoxicatii la câini
Monoxidul de carbon este un inodor, incolor, non-iritante, gazul produs prin arderea incompletă a combustibililor de carbon. Este potenţial toxic pentru câini, precum şi oameni. Surse comune de monoxid de carbon sunt neventilate Incalzitoare kerosen sau propan, motoare pe benzina, auto de evacuare, sau vaporii din carbon bazate pe sistemele de încălzire combustibil.
Atunci când este inhalat, acest gaz este rapid absorbit in sange, combină cu hemoglobina pentru a forma carboxihemoglobina, reducerea livrare a oxigenului in organism, şi, prin urmare, conduce la utilizarea a scăzut de oxigen in creier si inima. Cele mai multe cazuri de toxicitate monoxid de carbon la câini apar ca urmare a erorii umane, cum ar fi atunci când un câine a fost lăsat într-o zonă închisă în cazul în care monoxidul de carbon este eliberat. Un caine la stânga într-un garaj închis cu un automobil de funcţionare pot fi expuşi la niveluri toxice de monoxid de carbon în aproximativ zece minute. Animalele sunt, de asemenea, expuşi la niveluri toxice de monoxid de carbon, atunci când sunt prinşi într-o clădire care este pe foc. Expunerea prelungită la monoxidul de carbon va duce la hipoxemie şi în cele din urmă moartea.
Simptome si tipuri de
În funcţie de concentraţia şi durata expunerii de monoxid de carbon, simptomele pot fi acute sau cronice în natură.
Somnolenţă
Vişiniu piele şi pe mucoase (g, Nările, buzelor, urechi, genital), dar acest efect secundar, de obicei, nu este vizibilă în cele mai multe animale
Slăbiciune
Letargie
Dificultate în respiraţie
Convulsii
Avortul la animalele gestante în special cele din perioada de gestaţie sfârşitul anului
Depresiune
Surditate
Mişcări necoordonate
Comă
Moarte
Simptomele cu expunerea cronica la monoxid de carbon includă:
Greaţă
Niveluri anormal de ridicate de acizi în sânge (acidoză)
Vărsături
Tuse
Simptome asemănătoare gripei
Pierdere de exercitare stamina
Perturbări în curs de
Cauze
Expunere la orice sursa de monoxid de carbon, ca:
Arderea incompletă a combustibililor de carbon
Incintei accidentală de câine în garaj, cu motorul pornit de automobile
Zonele slab ventilate cu orice sursă de monoxid de carbon (g, cămin, cuptor, grătar)
Cuptoare neventilate
Radiatoare cu gaz de apă
De gaze sau petrol lampant radiatoare
Casa de incendii
Diagnostic
Pas în primul rând în toxicitate monoxidul de carbon este de a obtine cainele departe de sursa de monoxid de carbon. Toxicitate Monoxidul de carbon este o condiţie pune viaţa în pericol care necesită intervenţia imediată sanitar-veterinare. Medicul veterinar va începe terapia cu oxigen imediat pentru a elimina monoxidul de carbon din sânge şi să aducă nivelul cainelui tau oxigen înapoi la normal. În timp ce cainele primeşte oxigen medicul veterinar va colecta probe de sânge pentru testarea de diagnosticare. Un sistem complet de sânge conta, biochimie profil, sumar de urina si alte teste aplicabile fluide corporale vor fi efectuate. Veterinarul tau va colecta, de asemenea, probe pentru determinarea nivelurilor de carboxihemoglobina în sânge. Stabilirea nivelului de monoxid de carbon în sânge este testul cel mai util pentru fundamentarea planului de tratament iniţial.
Nivelurile de carboxihemoglobina creşte în cazuri acute şi meniurile în termen de câteva ore după expunerea la sursa de monoxid de carbon a fost eliminat. Nivelurile de acizi în sânge va fi, de asemenea, determinată în timpul testele de sânge, în concentraţii de acid tind să crească, ca răspuns la această condiţie şi valorile lor vor determina un diagnostic corect şi de răspuns medical. Alte instrumente de diagnosticare medicul veterinar poate utiliza include o electrocardiogramă (ECG) pentru a stabili dacă inima a fost de asemenea afectate.
Tratament
Dacă bănuiţi că cainele tau a fost supus la cantitati excesive de monoxid de carbon, imediat apel pentru ajutor sanitar-veterinare. Între timp, scoate cainele de la sursa de gaze toxice într-o locaţie unde se poate respira aer curat. Medicul veterinar va începe tratamentul de urgenţă pentru a restabili nivelul adecvat de oxigen la nivelul organelor vitale. Suplimentarea de 100 oxigen pur la suta este cea mai bună metodă de a iniţia o recuperare rapidă. Fluide va fi, de asemenea, acordată pentru a îmbunătăţi perfuzie de sânge pentru a organelor vitale, cum ar fi creierul, precum şi la normalizarea concentraţiilor crescute de acizi în sânge.
Administrare
În timp ce cainele este în convalescenţă după intoxicatiei cu monoxid de carbon, limita activitatea timp de cel puţin şase săptămâni. Mai degrabă decât plimbări lungi, ia scurte plimbari cu cainele. Lent în jos pe redare şi exercită până la cainele tau are pe deplin recuperat toate facultăţile sale fizice. Cainele tau ar putea nevoie de unele afecţiune suplimentare în această perioadă. Nu ceea ce se poate pentru a menţine câine calm şi relaxat. Uita-te la cainele pentru orice reapariţie a simptomelor şi a cererii de ajutor dacă bănuiţi că aveţi orice simptome nedorite în cainele tau. Simptomele nervoase pot fi observate la unii pacienţi animalelor, chiar săptămâni după recuperarea iniţială. Dacă veţi face cunoştinţă cu privire la orice anomalii ale sistemului nervos, apelul medicul veterinar pentru sfătuit.
Monoxidul de carbon este la fel de letal pentru tine, ca la câini dvs., prin urmare, utilizarea detectoarelor de monoxid de carbon la domiciliu pentru a preveni episoadele posibile sau re-apar. Elementul uman este cea mai importantă linie de prevenire. Protejaţi-vă câinii din orice surse de monoxid de carbon."Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Intoxicarea cu monoxid de carbon la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates