Tuesday, 19 Jun 18, 08.49.47

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Bone cancer (Condrosarcom) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Bone cancer (Condrosarcom) la câini
Bone cancer (Condrosarcom) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 17.48.00 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Chondrosarcoma a osului la câini
Condrosarcom (CSA) a osului este o formă rapidă răspândire şi maligne de cancer, care, în cazul în care nu este diagnosticata si tratata precoce, poate fi viaţa în pericol. Chondrosarcoma rezultă din cartilaj de corp, tesutului conjunctiv care se găseşte între oase şi articulaţii, adesea metastaze în alte părţi ale corpului, inclusiv coaste. Aceasta este tumora coasta cele mai des întâlnite la câini, şi a doua cele mai frecvente tumori primare la câini, reprezentând 5 a 10 la suta din toate tumorile osoase primare.
Majoritatea CSAS implică oase plate, cu aproximativ 30 la sută care apar în cavitatea nazală şi despre 20 la sută implică coaste. Această formă de cancer afectează, de asemenea, la nivelul membrelor, cu o scădere rezultată în structura osului din cauza tumorii invazive. Fracturilor de os sunt comune.
Rasele de talie mare câine sunt la risc mai mare de, precum şi câini mai mari. Chondrosarcoma cel mai frecvent afecteaza câini în jurul valorii de opt ani de varsta, dar a fost gasit in cainii de aproape toate vârstele.
Simptome si tipuri de
În cazul în care tumora este afectează picior, şchiopătat vor fi respectate
Durere în zona afectată, de exemplu,. limb
Umflarea la site-ul tumorii
Strănut şi respiraţie dificilă în cazul în care tumora implică cavitatea nazala
Nazale de descărcare de gestiune şi / sau sângerare din nas dacă tumorale implică cavitatea nazala
Fractură în os al membrelor afectate
Alte semne va depinde de site-ul metastatic(cu)
Cauze
Deşi o cauza exacta nu a fost identificată, Creşteri mai multe cartilaginos sau protuberanţă pot duce la aceasta forma de cancer.
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui si debutul simptomelor. Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe cainele tau, inclusiv o hemogramă completă (CBC), o biochimie profilul, şi un sumar de urina. Rezultatele acestor teste sunt de obicei in limite normale. Mostre de tesut de la ganglionii limfatici locale vor fi, de asemenea, luate în analiză pentru a celulelor canceroase şi a probelor de raspuns al sistemului imunitar.
Studiile radiografice din zonele afectate ar putea arată gradul de invazia tumorii. Razele X, tomografie computerizata (CT) scanează, scanează nucleare os, şi scanează radiografice va fi de obicei de ajutor în diagnosticarea de stadiul si tipul de tumora. Scaneaza osoase pot arăta implicarea tesuturilor moi si oaselor adiacente. Metoda cea mai concludentă şi directe pentru efectuarea unui diagnostic este în mod normal de a lua o biopsie de creştere pentru analizele de laborator microscopic.
Tratament
Acest lucru este tumora extrem de agresive şi pun viaţa în pericol, care necesita un tratament prompt. Amputare la nivelul membrelor sau de salvare este, de obicei recomandată în cazurile în care nu există nici o metastaza (răspândire) a tumorii în membrul afectat. Pentru tumorile nazale, radioterapia este în mod normal, tratamentul de alegere. Radioterapia poate ajuta, de asemenea, în prelungirea durata de viata în cele câini, în care tumorile sunt inoperabile.
În cazul în care tumora implică coaste, medicul veterinar poate decide pentru a elimina coaste afectate şi ţesuturile din apropiere pulmonare printr-o excizie largă, în scopul de a preveni metastaza. Chimioterapia poate fi, de asemenea, recomandat, dar eficacitatea acestui tratament nu a fost încă pe deplin evaluate pentru CSA. În prezent, chirurgia este singurul tratament administrat pentru această boală.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Bone cancer (Condrosarcom) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates