Saturday, 23 Jun 18, 21.38.18

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Icter la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Icter la câini
Icter la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 18.07.03 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
icter la câini
Termenul de icter (sau icter) denotă o decolorare galben a membranelor mucoase ale gingiilor, Nările, genital, şi alte domenii din cauza la o concentrare mare de bilirubina, un pigment biliar obişnuit format ca urmare a unei avarii de prezenta hemoglobinei in celulele rosii din sange (RBC).
Dacă există o rată crescută de RBC defalcare, astfel cum apare în unele boli, niveluri anormal de ridicate ale bilirubinei vor forma. Aceste niveluri ridicate de bilirubina nu poate fi eliminat la o rată normală, şi, astfel,, se acumulează în ţesuturi. Nivelurile bilirubinei pot creşte, de asemenea, în condiţiile în care excreţia normale de bilirubina este îngreunată din cauza unor boli (colestază), în care bila nu poate fluxul de la ficat la duoden (prima secţiune a intestinului) datorită unor obstrucţie mecanică sau neoplazie.
Concentraţii mai ridicate ale bilirubinei sunt toxice şi pot provoca modificări de culoare a pielii (eu, icter), ficat şi rinichi a prejudiciului, şi pot afecta, de asemenea, ţesutul cerebral. Toate rasele de câini pot fi afectate.
Simptome si tipuri de
Vărsături
Diaree
Letargie
Febră
Durere abdominală
Pierderea poftei de mâncare (anorexie)
Gălbejeală
Modificări de culoare gălbuie a pielii
Schimbarea de culoare de urină şi fecale (culoare portocalie)
Creşterea frecvenţei (poliurie) şi volumul de urină
Creşterea sete (polidipsie) şi consumul de apă
Confuzie mentală, în cazurile avansate
Scădere în greutate
Sângerare (în special la câinii cu boală hepatică avansată)
Cauze
Boli, toxine, medicamente care duc la distrugerea a crescut de eritrocite
Transfuzie de sânge incompatibil
Infecţii sistemice deteriorarea prelucrare a bilirubinei în ficat
Colectia de volume mari de sânge în interiorul cavităţii corpului
Inflamaţie a ficatului (hepatită)
Tumorile
Ciroză
Deteriorarea masivă a ţesutului hepatic (g, cauzate de toxine)
Obstrucţionarea în secreţia de inflamaţie bilirubinei datorate de pancreas, Prezenţa tumorii, pietre, sau paraziţi.
Diagnostic
Medicul veterinar cainelui tau va avea un istoric detaliat de la tine şi să efectueze un examen fizic complet pe pisica ta. Testele de rutină de laborator, inclusiv: complet de sânge conta, profil de biochimie si sumar de urina vor fi efectuate. Aceste teste vor dezvălui informaţii foarte valoroase pentru diagnosticul iniţial. Teste complete de sânge conta poate pune în evidenţă schimbări în structurile RBC, modificări referitoare la infecţii care stau la baza cum ar fi anemia severă, sânge paraziti, şi anormal de nivelul scazut de trombocite (celulele responsabile de coagularea sangelui). Biochimie profil, între timp, pot dezvălui anormal de niveluri ridicate ale enzimelor hepatice referitoare la leziuni hepatice. Şi analiza de urina va arata anormal de niveluri ridicate ale bilirubinei în urină.
Există mai multe teste specifice disponibile pentru diagnostic în continuare, inclusiv cauzele care stau la baza. Studiile radiografice va ajuta la determinarea structurii şi dimensiunile ficatului, care este organul central de importanţă în această boală. Aceste raze X de multe ori găsiţi cele mai ficat mărit, pune în evidenţă prezenţa unei mase tumorale sau, de extindere a splinei, în unele cazuri, şi organisme străine. Toracice cu raze X poate dezvălui metastazelor în cazul în care o tumora este cauza. Ultrasunete va fi, de asemenea, efectuate, care să permită medicul veterinar pentru a evalua structura ficat în detaliu, ajutând pentru a distinge boala de ficat de la o obstrucţie a căilor biliare, precum şi de diferenţiere o tumora de la o obstrucţie mecanică.
În plus,, Medicul veterinar poate decide să ia o mostra de tesut hepatic cu ajutorul ultrasunetelor pentru o evaluare mai detaliată. Probe de tesuturi hepatice pot fi luate prin intermediul unui ac sau în timpul intervenţiei chirurgicale, care pot fi efectuate pentru confirmarea diagnosticului şi tratamentului.
Tratament
Tratamentul depinde în mare măsură cu privire la cauza care stau la baza şi este foarte individualizat. Câini cu boală gravă sau avansate ar putea avea nevoie să fie spitalizat pentru terapie intensivă iniţială şi tratament,. O dietă echilibrată nutriţional este dată în conformitate cu cerinţele zilnice de energie şi statusul bolii. Suplimentarea cu vitamine este, de asemenea, recomandat la pacienţii. Unele cazuri pot necesita interventie chirurgicala, cum ar fi cele cu obstrucţie a tractului biliar, şi o transfuzie de sânge poate fi necesară în cazul în anemie severa este prezent.
Administrare
Prognosticul acestei boli în mare măsură depinde de cauza care stau la baza de tratament şi a oferit. Totuşi, buna dieta, administrarea de medicamente în timp util, complet de odihnă, şi monitorizarea periodică va ajuta cainele pe tot parcursul procesului de vindecare.
Nu da nici medicamente sau modifica doza, fără aprobarea expresă a medicului veterinar cainelui tau, în special analgezice, care se pot dovedi a fi toxice pentru ficat, în această condiţie. Pentru ca ficatul este organul central de metabolism, toxicitatea poate să apară în caz de insuficienţă hepatică.
Câini cu insuficienţă hepatică au nevoie de un nivel extrem de ridicat de îngrijire la domiciliu din cauza instabilităţii inerente de această condiţie. Aceste animale pot sângera în orice moment. Dacă vedeţi sângerare dvs. de companie, suna imediat medicul veterinar pentru ajutor. În plus,, recomanda medicul veterinar ar trebui să cainelui fecale sau urina de culoare schimbare.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Icter la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates