Saturday, 23 Jun 18, 02.19.05

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Sindromul Wobbler la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Sindromul Wobbler la câini
Sindromul Wobbler la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 18.09.32 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
spondylomyelopathy de col uterin la câini
Spondylomyelopathy de col uterin (CSM), sau sindromul Wobbler, este o boala a coloanei vertebrale cervicale (la gât) care este frecvent observate la câini de talie mare si gigant-rasa. CSM se caracterizează prin compresie a maduvei spinarii si / sau nervoase rădăcini, ceea ce duce la semne neurologice şi / sau dureri de gat. Sindromul Wobbler Termenul este folosit pentru a descrie mers caracteristic wobbly (plimbare) care câinii au afectat.
Alunecarea discului intervertebral şi / sau malformaţii osoase într-un canal vertebral ingustat (canal osos care inconjoara maduva spinarii moale) poate provoca compresia spinală. Disk asociate de compresie spinală este cel mai des observate la câini mai mari de trei ani.
Doberman Pinscher sunt predispuşi la alunecarea discurilor intervertebrale (în între vertebre). Vertebrale malformaţie (osoase asociate de compresie) este cel mai frecvent observate la câini rasa gigant, de obicei, la câini adulţi tineri, care sunt mai puţin de trei ani. Malformaţie osoasă poate comprima maduva spinarii de sus şi de jos, din partea de sus şi părţi, sau doar din parti. Compresie dinamică măduva spinării (de compresie care se schimbă odată cu diferitele poziţii ale coloanei cervicale) apare întotdeauna cu orice tip de comprimare.
Rase care par a fi predispuşi la această condiţie sunt pinchers Doberman, Rottweilerii, Danezii avantajos, Wolfhounds irlandeză, Basset şi câinii.
Simptome si tipuri de
Ciudat, wobbly mers
Dureri de gât, rigiditate
Slăbiciune
Posibil scurt-strided de mers pe jos, spastice, cu un aspect plutitoare sau foarte slab la nivelul membrelor fata
Eventual în imposibilitatea de a mers pe jos - paralizie parţială sau completă
Pierderea de masa musculara este posibil lângă umeri
Posibile unghiile de la picioare uzate sau de mers pe jos de la scuffed inegale
Prelungire a crescut de toate cele patru membre
Dificultăţi ridicarea în picioare din poziţia culcat
Cauze
Nutriţie, în unele cazuri – exces de proteine, calciu, şi calorii au fost o cauza propus în Danes avantajos
Rapid de creştere este suspectă de rase de câini mari
Diagnostic
Împreună cu testele medicale standard, care includ un profil chimic de sânge, un sistem complet de sânge numărătoarea, un sumar de urina si un panou de electrolit pentru a exclude alte boli, medicul veterinar va lua o istorie completă a sănătăţii cainelui, debutul simptomelor, şi eventualele incidente care ar putea fi precedat această condiţie, cum ar fi traume la partea din spate sau orice boli anterioare. Orice informaţiile pe care le-ar putea avea pe fundal cainelui genetice pot fi de ajutor, precum şi.
Wobbler sindrom este diagnosticat prin vizualizarea. Razele X, myelographs, tomografie computerizata (CT) şi imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) va permite medicului dumneavoastră pentru a vizualiza şi vertebrele coloanei vertebrale. Raze X ar trebui să fie folosite în principal pentru a exclude Tulburări osoase în timp ce myelographs, CT şi RMN sunt folosite pentru a vizualiza compresie a maduvei spinarii. Boli care vor trebui să fie exclus, deşi un diagnostic diferenţial includ diskospondylitis, neoplazie, şi boli inflamatorii ale coloanei vertebrale. Rezultatele din lichidul spinal cerebral (CSF) Analiza ar trebui să identifice originea simptomelor.
Tratament
Tratamentul va depinde de locul de compresie spinării şi gravitatea problemei. În cazul în care tratamentul chirurgical nu este ales pentru, Tratamentul poate fi administrat pe o baza in ambulatoriu. Cainii care nu poate sa mearga ar trebui să fie păstrate pe o suprafaţă moale, şi ar trebui să fie monitorizaţi cu atenţie şi se întoarse să se întindă pe laturile lor alte fiecare patru ore pentru a preveni leziunile de la pat în curs de dezvoltare.
Cateterizarea vezicii urinare pot fi folosite pentru a permite câinilor să se odihnească şi nu trebuie să meargă afară de a urina. Medicul dumneavoastră vă va instrui în modul de a face această procedură în mod corespunzător, cu un accent pe sterilitate pentru a preveni infecţiile urinare. Câinii trataţi medical, de obicei, trebuie să aibă activitatea restricţionată timp de cel puţin două luni. Chirurgia ofera de multe ori cele mai mari şanse de îmbunătăţire (80 la sută), dar există un risc mic de complicaţii semnificative asociate cu procedurile chirurgicale de col uterin.
Cainii care au suferit o intervenţie chirurgicală ar trebui să aibă activitatea restricţionată două-trei luni postoperator, pentru a permite anchiloză osoasă (aderenţă şi uniune) la locul de chirurgie. Kinetoterapia este esenţială pentru post-operatorii câini, pentru a evita pierderea masei musculare, atrofie, fuziune de oase, şi de a grabi recuperarea. Medicul dumneavoastră vă va stabili la sesiuni de terapie pentru câinele dumneavoastră în clinica, sau vă va instrui în metode prin care vă pot ajuta pentru a menţine integritatea cainelui tau musculare.
Administrare
Pentru a proteja cainele de la agravarea prejudiciului, nu permit nici o jumping sau de funcţionare pentru cel puţin două-trei luni după după tratament. Hamurile organism ar trebui să fie folosit în loc de gulere gâtului, deoarece pot avea efecte negative gât zgărzi cainelui structura deja comprimat spinării. Dieta poate fi necesar, de asemenea, să fie ajustată. De tăiere înapoi pe proteine, calorii in exces de calciu şi este adesea recomandat la câini, care sunt afectate de CSM.
Medicul veterinar va programa urmări evaluări neurologice cum este necesar pentru animalul dumneavoastra de companie. În cazul în care simptomele sindromului de returnare Wobbler, suna medicul veterinar imediat pentru a fi informat.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Sindromul Wobbler la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates