Monday, 23 Apr 18, 23.07.16

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Tumori ale glandelor endocrine la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tumori ale glandelor endocrine la câini
Tumori ale glandelor endocrine la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 18.46.51 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Oncocytoma la câini
Glandele endocrine sunt responsabile de hormoni secreta direct in sange si ganglionii limfatici. Un tip de tumora care se poate dezvolta in interiorul celulelor atipice gasite in glandele endocrine şi epiteliul (tesutul mucoasei cavitatile corpului) este oncocytoma, o tumora benigna rara si care pot afecta cainii.
Ca o tumora benigna, o oncocytoma nu metastazeaza, şi, de asemenea, tinde să fie minim invaziva. Preocuparea apare în funcţie de localizarea tumorii, ca prezenţa sa ar putea restrânge libera, sânge pasaje, sau căilor respiratorii. Deşi acest lucru este rar la câini, atunci când are loc, tumora este frecvent intalnite in zona laringelui. Totuşi, tumora este, de asemenea, de obicei găsit în jurul valorii de rinichi, şi pot să apară ori de câte ori există glandelor endocrine şi a epiteliului.
Simptome si tipuri de
Simptomele depind de localizarea tumorii de masă. La unii pacienţi respiraţie dificilă şi schimbare în voce pot fi observate în cazul în care tumora este prezent în laringe.
Cauza
Cauza exacta este necunoscuta.
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a da un istoric medical detaliat la medicul veterinar, inclusiv simptome de fundal, timp de debut, şi frecvenţa simptomelor. Una dintre principalele indicaţii este o schimbare în ton cainelui de voce - o schimbare în scoarţă. Medicul veterinar va efectua o examinare detaliată a laringelui cainelui - domeniul de aplicare a corzilor vocale. Standard testelor de laborator va include o hemogramă completă, biochimie profil, şi analiza urinei. Rezultatele acestor teste sunt de obicei normale cu excepţia cazului unei boli concomitente este prezent.
În cazul în care este indicat, medicul veterinar va lua, de asemenea, raze X de laringe si plamani pentru a vedea dacă nu există nici o metastaza, ceea ce ar indica un alt tip de tumoră. Pentru o examinare mai detaliată, cainele va fi usor sedat şi medicul veterinar va examina laringelui cu ajutorul intern un laringoscop (un instrument de diagnosticare tubular care este inserat în laryngopharynx). În timpul acestei proceduri, medicul veterinar va lua o mostra de tesut de la masă şi trimite-l la un patolog sanitar-veterinar pentru evaluare. Eşantion biopsie ar trebui să permită medicul veterinar pentru a stabili un diagnostic definitiv.
Tratament
Dupa ce diagnosticul a fost stabilit, medicul veterinar va programa o intervenţie chirurgicală pentru a elimina masei tumorale din zona laringelui. În timpul intervenţiei chirurgicale, maxima atentie si eforturile vor fi îndreptate spre economisire funcţiile laringe.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Tumori ale glandelor endocrine la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates