Sunday, 24 Jun 18, 20.14.26

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Toxoplasmoza la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Toxoplasmoza la câini
Toxoplasmoza la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 18.55.13 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Toxoplasma gondii infecţii la câini
Toxoplasmoza este cauzata de un parazit numit Toxoplasma gondii (T. gondii). Este una dintre cele mai comune boli parazitare, şi este cunoscut de a afecta aproape toate animalele cu sânge cald şi la om.
Pisicile sunt recunoscute ca gazdă primară, ca parazit finalizează ciclul său de viaţă în tractul intestinal pisicii, trece înapoi în mediu prin fecale. Totuşi, pisicile nu sunt singura sursă de infecţie.
În Statele Unite, principala sursă pentru T. transport gondii este carnea crudă şi fructe şi legume nespalate. Ambele forme acute si cronice de toxoplasmoza există, în cazul în care forma cronica este de obicei o boala cu grad scăzut, fără simptome clinice, şi forma acuta este mai mult simptomatic.
Simptome si tipuri de
Pisicile sunt mai frecvent observate cu simptome clinice decât câinii sunt. Încă, câinii pot fi făcute bolnav din acest parazit, şi pot mima alte infecţii, cum ar fi bolii Carré sau rabie. La risc crescut sunt câinii tineri în curs de dezvoltare cu sisteme imunitare, şi câini care au afectat imunitate. Următoarele simptome sunt cunoscute pentru a apărea la pisici infectate, şi pot fi, de asemenea, observate la câini:
Simptome neurologice
Convulsii
Tremors
Depresiune
Letargie
Necoordonate mers
Slăbiciune musculară
Paralizie parţială sau totală
Problemele respiratorii cum ar fi scurtarea respiraţiei
Febră
Scădere în greutate
Pierderea poftei de mâncare
Vărsături
Diaree
Durere abdominală
Icter
Inflamarea amigdalelor (amigdalită)
Inflamaţie a retinei (retinită)
Inflamarea de partea de mijloc a irisului ochiului, inclusiv (uveita)
Inflamaţie a corneei (cheratită)
Cauze
Câini infecta prin contact cu T. gondii parazit, care pot fi achiziţionate de la înrădăcinarea în sol sau din fecalele infectate ingerarea pisica.
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie detaliata a sanatatii cainelui, debutul simptomelor şi natura, şi eventualele incidente care ar putea fi precipitat această condiţie, cum ar fi contactul cu fecalele pisicii, sau prevalenta de pisici sălbatice în spaţiul curte. Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pentru a evalua sistemele cainelui corpului şi de a evalua starea generala de sanatate a cainelui tau. Testele de rutină de laborator — cum ar fi o hemogramă completă, biochimie profil, şi analiza urinei — sunt de asemenea folosite pentru a confirma infecţia.
De exemplu, câinii cu toxoplasmoza poate arată un număr anormal de mic de celule albe din sânge (leucopenie), neutrofile scăzut (neutropenie), şi limfocitele redusă (limfopenie) în hemograma completa.
Invers, în timpul recuperării, hemoleucograma completa poate pune în evidenţă un număr crescut de celule albe din sânge, o indicaţie de activitate crescută a infecţiei lupta celulele albe din sange.
Profilul de biochimie relevă, de obicei anormal de ridicate niveluri hepatice ALT enzimelor (alanin aminotransferazei ) şi AST (aspartat aminotransferazei). În plus, nivelul de albumină (proteină prezentă în mod normal în sânge) este de asemenea, sa constatat a fi la un nivel scăzut în unele câini cu toxoplasmoza; o afecţiune cunoscută sub numele de hipoalbuminemia. În unele cazuri rare, icter este văzut cu tulburări ale enzimelor hepatice ALT şi AST. Sumar de urina poate releva nivel anormal de ridicat de proteine ​​şi bilirubinei în proba de urina.
Teste serologice sunt testele cele mai de incredere pentru a face un diagnostic definitiv. Prin masurarea nivelului de antigeni Toxoplasma în organism, medicul veterinar poate determina tipul de infecţie, şi dacă aceasta este activă, inactiv, recent (acut), sau pe termen lung (proteja).
Testelor serologice vor ajuta, de asemenea, la determinarea nivelului de anticorpi IgM şi IgG. Anticorpii sunt proteine ​​care sunt prezente in mod normal organismul sau produse ca răspuns la un antigen (în acest caz, toxoplasma) în scopul de neutralizare a antigenului. Determinarea nivelurilor de antigen şi anticorpi vor ajuta medicul veterinar face confirmarea diagnosticului. Testul de reacţie în lanţ a polimerazei este un test de încredere pentru verificarea prezenţei de Toxoplasma gondii în probe.
Mai multe de testare avansate de diagnostic include luarea de o colectie de lichid cefalorahidian (CSF). Teste de laborator a LCR poate pune în evidenţă un număr anormal de mare de celule albe din sânge (WBCs) şi concentraţiile de proteine ​​la pacienţii cu infecţii care au ajuns la sistemul nervos central.
Tratament
În caz de boală severă, cainele poate fi necesar să fie spitalizat pentru tratament de urgenţă. Acest lucru se întâmplă rareori cu câini, si este mult mai probabil doar cu câini, care au suprimat sistemul imunitar. Fluide poate fi administrat intravenos la câini cu hidratare săraci. Antibioticele pot fi, de asemenea, acordată pentru a se controla infecţia şi pentru a preveni progresia ulterioară a simptomelor bolii.
Prevenirea
În timp ce pisicile sunt cele mai cunoscute emiţătoare pentru T. gondii parazit, este important să ne amintim că parazitul este mai frecvent dobândit prin manipularea cărnii crude şi consumul de fructe şi legume nespalate. Cea mai bună protecţie împotriva acestui parazit, pentru tine si animalul tau, este prin prevenirea şi igienă. Nu pentru hrana animalelor de carne crudă pentru cainele tau, şi nu permit cainele dvs. pentru a avea acces la fecalele pisicii. Aceasta este, dacă aveţi, de asemenea, o pisica in casa, păstra litiera într-o locaţie în cazul în care câinele nu poate avea acces la ea, ca si caini sunt cunoscute să mănânce fecalele pisicii.
Alte măsuri de protecţie care acoperă includ nisipuri în aer liber atunci când nu este utilizat pentru a preveni pisici de la folosirea lor ca Dulapuri cu gunoi, în timp ce purtarea manusilor de grădinărit, spălarea mâinilor dupa ce a jucat în afara (în special cu copii mai), purtarea de mănuşi de unică folosinţă în timp ce schimbă Dulapuri cu litieră (şi, eventual, o mască de faţă, precum şi, dacă gravidă sau imunitar compromis), şi păstrarea litiera curat pe o bază de zi cu zi. Mai fecale infectate rămâne în litiera, mai probabil posibilitatea ca ouăle de parazit vor deveni viabile şi infecţioase. Dacă la toate posibil,, femeile insarcinate ar trebui să evite de curăţare Dulapuri cu litieră, ca acest parazit a fost cunoscut de a provoca complicaţii severe în timpul sarcinii. Dacă este inevitabilă, asiguraţi-vă că toate măsurile de precauţie sunt luate pentru a evita contactul prin tractul respirator (se confruntă cu masca, mănuşi de unică folosinţă).
Dacă aveţi, de asemenea, o pisica in casa ta, puteţi alege să aibă pisica testate pentru T. gondii parazit, dar ironia este ca pisicile care test pozitiv sunt mai puţin susceptibile de a fi o ameninţare de transport infecţioase decât pisicile care negativ de testare, deoarece pisicile care test pozitiv sunt doar teste pozitive pentru anticorpii la parazit, sensul că acestea au fost deja infectate anterior şi sunt acum aproape imun la infectie; prin urmare, prezintă un risc mult mai mic de a fi infecţioase. De fapt,, pisicile care au fost infectate cu T. gondii sunt, în general, imun la infectii repetate de până la şase ani.
Invers, Daca pisica ta teste negative pentru T. gondii anticorpi, va trebui să fie faptul că mult mai preventive în abordarea dvs. pentru a proteja pisica de la infecţie, deoarece acestea nu au imunitate pentru a le proteja de infecţie.
Puteţi avea, de asemenea, câinele testate pentru T. gondii anticorpi, dar Aceeaşi regulă se aplică, în general,. Daca cainele tau are anticorpi în sânge sale, atunci acesta a fost deja infectat. Câinii nu sunt considerate ca o ameninţare pentru transmiterea acestui parazit.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Toxoplasmoza la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates