Wednesday, 20 Jun 18, 19.02.33

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Cancer de amigdale (carcinomul cu celule scuamoase) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancer de amigdale (carcinomul cu celule scuamoase) la câini
Cancer de amigdale (carcinomul cu celule scuamoase) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 19.02.14 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Amigdalian carcinomul cu celule scuamoase la câini
Un carcinom cu celule scuamoase a amigdalelor este o tumora agresiva si metastatic, care apare din celulele epiteliale ale amigdalelor. Epiteliul este acoperirea celulare a tuturor suprafeţelor interne şi externe ale corpului, protejarea organelor, cavităţi interioare si suprafetele exterioare ale corpului într-un strat continuu de multi-stratificat ţesutului. Epiteliu scuamos este un tip de epiteliu care constă din stratul exterior de plat, scară, cum ar fi celulele, care sunt numite celule scuamoase. În timp ce toate tipurile de carcinoame cu celule scuamoase sunt invazive, Carcinomul a amigdalelor este deosebit de agresiv.
Acest tip de tumora este de extindere extrem de invazive şi locale în zonele înconjurătoare este comună. Aceasta tumora, de asemenea, metastasizes la alte zone ale corpului, inclusiv plămâni apropiere şi organe îndepărtate. Ca şi în alte tipuri de carcinoame cu celule scuamoase, cainii de varsta mijlocie si mai in varsta sunt mai frecvent afectate. În acest caz,, incidenta este mai mare în cazul câinilor care trăiesc în mediul urban în comparaţie cu cele din mediul rural.
Simptome si tipuri de
Dificultate cu mancatul
Dificultate la înghiţire (disfagie)
Dificultăţi de respiraţie
Bad respiraţie (halena)
Salivaţie excesivă
Descărcarea de gestiune orală cu sânge
Scădere în greutate
Cauza
Exactă cauze necunoscute
De zece ori mai frecvente la câini care trăiesc în zonele urbane decât cele din mediul rural
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a da medicul veterinar un istoric medical amanuntit de sanatatea cainelui dumneavoastra si debutul simptomelor. Medicul veterinar va efectua un examen fizic, care va include o examinare aprofundată a ganglionilor limfatici din zona gâtului. Anormal de mari ganglionii limfatici sunt orientative de un raspuns al sistemului imunitar la o invazie, ci doar un examen de laborator a lichidului de nodul limfatici si tesutul va arăta tipul de implicare. Aceasta este, dacă este invazia virală, bacterial, sau canceroase în natură.
După examinarea iniţială, medicul veterinar va solicita efectuarea de teste de laborator de rutină, inclusiv hemograma completa, Profile biochimice, şi analiza urinei. Rezultatele acestor teste sunt de obicei normale la aceşti pacienţi cu excepţia cazului în unele boli concomitente este prezent. Medicul veterinar va lua o biopsie de la ganglionii limfatici care urmează să fie trimise la un patolog sanitar-veterinare. Acest eşantion tesut vor fi prelucrate şi analizate la microscop pentru celulele canceroase, în scopul de a ajunge la un diagnostic definitiv. Veterinarul tau poate lua, de asemenea, de raze X a craniului cainelui si regiuni toracice pentru a căuta dovezi de metastaze. Craniu raze X la unii pacienţi pot prezenta o implicare osoasă — în cazul în care tumora sa extins în os — toracice şi razele X poate ajuta la identificarea cantitatea de metastazelor în plămâni.
Veterinarul tau poate lua, de asemenea, de raze X a craniului cainelui si regiuni toracice pentru a căuta dovezi de metastaze. Craniu raze X la unii pacienţi pot prezenta o implicare osoasă — în cazul în care tumora sa extins în os — toracice şi razele X poate ajuta la identificarea metastazelor suma în plămâni.
Tratament
Tratamentul chirurgical poate fi utilizat pentru a efectua un excizia agresivă a amigdalelor şi a ţesutului afectat. Totuşi, majoritatea pacienţilor la momentul diagnosticului sunt inoperabile, fie din cauza localizarea tumorii, sau măsura în care le-a răspândit înainte de efectele sale au fost observate.
Indepartarea ganglionilor limfatici afectate pot fi efectuate în continuare pentru a preveni răspândirea celulelor canceroase, dar oferă rareori o cura permanenta. Radioterapia poate fi utilizat, de asemenea, la unii pacienţi, dar succesul său nu a fost confirmat în mod satisfăcător, de aceea este rar utilizat pentru aceşti pacienţi.
În cazurile în care este posibil să funcţioneze şi elimina cea mai mare din zona afectată, a ganglionilor limfatici afectaţi tumorii si vor fi eliminate, şi chirurgie vor fi urmate de radioterapie şi / sau chimioterapie, pentru a preveni sau încetini răspândirea celulelor canceroase în alte zone ale corpului.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancer de amigdale (carcinomul cu celule scuamoase) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates