Wednesday, 25 Apr 18, 06.37.30

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Cancer tiroidian (adenocarcinom) la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancer tiroidian (adenocarcinom) la câini
Cancer tiroidian (adenocarcinom) la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 19.09.22 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Glandei tiroide adenocarcinom la câini
Glanda tiroida este responsabil pentru o varietate de funcţii corporale, mai ales de coordonare a hormonilor şi a metabolismului normal. O formă deosebit de malign de cancer, Carcinomul se caracterizează prin capacitatea sa de a raspandit rapid pe tot corpul. Adenocarcinom este diferenţiată numai în măsura în care provine din tesutul glandular. Adenocarcinom al glandei tiroide este o tumora maligna, care pot metastaza la alte tesuturi si organe, inclusiv plămâni. Deoarece iod este esenţial pentru tiroida sa functioneze normal, acest neoplasm a fost dovedit a fi mult mai răspândită în deficit de iod-zone.
Deşi orice rasa poate fi afectată, boxerii, Beagle, şi Golden Retriever au fost găsite pentru a fi la risc mai mare decat alte rase de câini. Ca şi alte carcinoame, este cel mai frecvent observate la câini mai mari, dar poate să apară, de asemenea, la animalele tinere.
Simptome si tipuri de
În urma sunt de obicei simptome legate de adenocarcinom de tiroida:
Masă mare fixe sau mobile peste laringelui câinelui care acoperă trahee
Dypnea (respiraţie dificilă)
Disfagia (dificultate la înghiţire)
Scădere în greutate
Disfonie (răguşeală)
Polidipsie (crescut de sete)
Poliurie (cantitate mai mare şi / sau a frecvenţei de urinare)
Cauze
Cauza de adenocarcinom tiroidian este încă necunoscut.
Diagnostic
Medicul veterinar va efectua un examen fizic amanuntit pe cainele tau, cu teste de sânge, biochimie profil, şi analiza urinei. Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui si debutul simptomelor. Testul cel mai informativ şi de ajutor este T4 (tiroxinei) şi / sau determinarea concentraţiei T4 liber. Tiroxina este un hormon primar produs de glanda tiroida. Nivelul tinde să crească la unii pacienţi cu adenocarcinom a glandei tiroide. Stimularea hormoni tiroidieni (TSH) niveluri vor fi, de asemenea, determină, împreună cu T4. TSH este un alt hormon eliberat din creier care controleaza eliberarea hormonului de T4. X-ray si imagistica cu ultrasunete, tomografie computerizata (CT) scanare, şi imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) sunt unele dintre instrumentele de diagnosticare medicul veterinar poate utiliza pentru a confirma diagnosticul şi pentru a stabili dacă tumora are metastaze. Medicul vostru veterinar poate efectua, de asemenea, o biopsie a tesutului tiroidian pentru a vedea daca celulele maligne sunt prezente la nivelul glandei tiroide.
Tratament
Nu există nici un tratament curativ sunt încă disponibile pentru această neoplasme a glandei tiroide la câini. Chirurgie pot fi utilizate pentru îndepărtarea parţială sau totală a glandei tiroide, împreună cu ţesutul neoplazice. Deoarece această zonă are o vastă alimentarea cu sange, este posibil ca hemoragia extinse va avea loc în timpul intervenţiei chirurgicale, care necesită o transfuzie de sânge la câine. Alte protocoale utilizat pentru tratamentul de adenocarcinom glandei tiroide include radioterapie si chimioterapie. În cazul în care glandei tiroide este eliminat, medicul veterinar poate prescrie thryoxine supliment de iod care urmează să fie administrat pe cale orală la cainele, în scopul de a menţine alte functii ale corpului depind de tiroxina. Cainele tau va avea nevoie de suplimentarea tiroxina o durată de viaţă în cazul în care acest lucru este unul dintre factorii cauzali.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Cancer tiroidian (adenocarcinom) la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates