Sunday, 24 Jun 18, 20.22.44

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Herpesul canin - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Herpesul canin
Herpesul canin
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 05.24.03 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Virusul herpetic care ataca cainii este un agent patogen, facand parte din familia alphaherpesvirinae si este in legatura stransa cu virusul care ataca pisicile. Virusul herpetic canin este intalnit la cainii de companie, lupi, coioti si alte animale salbatice inrudite cu cainii.
In cazul cainilor, consecintele infectiei depind, in mare masura, de varsta si de starea generala de sanatate. Herpesul poate duce, in cazul cainilor nou-nascuti, la moartea acestora.

Caracteristicile agentului patogen

Dintre caracteristicile agentului patogen raspandit in intreaga lume trebuie subliniata acea abilitate, cu ajutorul careia acesta se ascunde in organismul atacat. Materialul genetic al virusului se incorporeaza in organismul-gazda, dupa care agentul patogen dispare.

Cainele infestat poarta pe tot parcursul vietii informatia necesara producerii virusului, insa virusul insusi isi face simtita prezenta doar periodic, infestand, in aceste cazuri, cainii care intra in contact direct cu el.Caile infectiei

Cainii adulti se infesteaza, de obicei, cu saliva sau secretie nazala, respectiv cu secretii genitale, prin inghitire, inhalare sau prin intermediul mucoaselor genitale. Pentru ca infectia sa se produca, este necesar ca mucoasele sa intre in contact direct, ceea ce presupune mirosire, lins sau imperechere. Agentul patogen este eliminat si prin lacrima, urina, sau fecalele organismulului infestat.Simptome

La cainii adulti, virusul herpetic provoaca rar leziuni grave. Dupa disparitia rosetii si a basicilor de mici dimensiuni, pe mucoasele organelor genitale pot aparea inflamatii superficiale.

Leziunile benigne se vindeca in doua saptamani. In cele mai multe cazuri, stapanul cainelui nici nu le observa.Un control bucal periodic este binevenit


Tratament

Medicina veterinara nu dispune de un preparat special impotriva virusului herpetic canin. In cazul cainilor adulti, simptomele raman adesea ascunse. In caz de nevoie, veterinarii pot oferi o terapie generala de sprijinire pentru activitatea reconfortanta a organismului.Combaterea herpesului canin

Infectia se transmite prin contactul direct dintre caini. Pentru a reduce raspandirea virusului, trebuie limitat acest contact, prin izolarea purtatorului.

Cainele purtator constituie un mare pericol pentru catelele gestante si pentru puii nenascuti. In cazul gestatiei si a nou-nascutilor, consecintele fatale ale infectiei pot fi prevenite prin vaccinare.

Puii unei catele purtatoare ale virusului herpetic pot fi salvati, intrucat femelei i se administreaza vaccin atat la inceputul, cat si la sfarsitul gestatiei.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Herpesul canin
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates