Saturday, 23 Jun 18, 02.15.27

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Boli autoimune sistemice la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Boli autoimune sistemice la câini
Boli autoimune sistemice la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 19.19.27 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Lupus eritematos sistemic (LES) la câini
Lupus eritematos sistemic (LES) este o boala autoimuna multisistemice, care este caracterizată prin formarea de anticorpi împotriva o gamă largă de auto-antigene (anticorpi generatoare de substanţe) şi complexelor imune circulante. Cu alte cuvinte,, aceasta este boala in care sistemul imunitar al organismului a devenit hiper-defensivă, ataca celulele, organe, şi ţesuturile corpului propriu, ca în cazul în care sunt boli care trebuie să fie distruse.
Nivelurile ridicate de circulant complexelor antigen-anticorp (hipersensibilitate de tip III) sunt formate şi depuse în membranei bazale glomerulare (porţiunea de filtrare ale rinichilor), sinovial membrana (ţesuturilor moi ca liniile de spaţiu suprafaţă în termen de articulatii, cum ar fi încheietura mâinii, genunchi, etc), şi în piele, vaselor de sânge, şi alte site-uri din organism. Anticorpi care sunt îndreptate spre auto-antigene care se află pe şi în interiorul celulelor, cum ar fi eritrocite, leucocitele, şi trombocite (trei tipuri de celule sanguine cu hipersensibilitate de tip II), poate fi, de asemenea, produse. Pentru un grad mai mic, tipul IV de hipersensibilitate pot fi, de asemenea, implicat atunci când imunitatea mediată celular este îndreptat împotriva unei auto-antigen.
LES este rară, dar se crede a fi underdiagnosed. Unele dintre rase care par să aibă o predilecţie pentru LES includ Shetland ciobanesti, Collie, Ciobanestii germani, Traducere engleză vechi ciobanesti, Ogarii afgani, Beagle, Setteri irlandeză, şi pudeli. LES a fost raportată ca o tulburare ereditara într-o colonie de ciobanestii germani. Vârsta medie este de şase ani, dar ea poate aparea la orice varsta. Între sexe nu joacă un rol.
Simptome si tipuri de
Simptomele clinice depind de localizarea complexelor imune, împreună cu specificitatea de autoanticorpi. Totuşi, genetic, De mediu, farmacologice, şi factori de infecţioase pot juca un rol în apariţia semnelor clinice, cum ar fi letahrgy, pierderea poftei de mâncare (anorexie), şi febră, care este deosebit de văzut în faza acută. Alte semne includ:
Musculo-scheletice
Depunerea de complexe imune in membranele sinoviale (ţesutului moale mucoasa suprafeţe din interiorul articulaţiilor)
Articulaţii tumefiate şi / sau dureroasă – semn major, care prezintă majoritatea pacienţilor
Trecerea de-picior şchiopătat
Dureri musculare sau irosirea
Piele / exocrina
Depunerea de complexe imune din piele
Leziunile pielii
Simetric sau leziuni focale ale pielii – roşeaţă, scalare, ulcers, depigmentare, şi / sau pierderea parului
Ulceraţie de cutaneo-mucoase intersecţii şi mucoasei bucale se poate dezvolta – o regiune de piele care cuprinde atât mucoasa si pielea cutanate; acestea apar mai ales în apropiere de orificii ale corpului la care pielea extern se opreşte şi mucoasa care acopera interiorul corpului incepe (g, gură, anus, Nările)
Renală / urologica
Depunerea de complexe imune în rinichi
Hepatosplenomegalie – de extindere a rinichilor şi a ficatului
Blood / limfatici / sistemului imunitar
Autoanticorpi împotriva eritrocite, leucocitele, sau trombocite (celule roşii şi albe din sânge)
Limfadenopatie – inflamarea ganglionilor limfatici
Alte sisteme de organe pot fi afectate în cazul în care există este depunerea de complexe imune sau a anticorpilor, sau atunci când celule T-mediate de celule (limfocite) atac
Cauze
Cauzele definitive pentru LES sunt neidentificate, dar expunerea la razele ultraviolete poate exacerba boala.
Diagnostic
Un profil complet de sânge va trebui să se desfăşoare, inclusiv un produs chimic profil de sânge, un sistem complet de sânge numărătoarea, şi un sumar de urina. Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui si debutul simptomelor, şi dacă simptomele au apărut, în următoare ordine, sau toate la o dată. Durere în articulaţii, inflamaţia rinichilor, Leziunile pielii, distrugerea globulelor roşii din sânge, număr scăzut de trombocite, şi slăbiciune generală corp toate sunt semne că va alerta medicul dumneavoastră să probabilitatea de lupus.
Tratament
Spitalizare ar putea fi necesare pentru gestionarea iniţială a LES, mai ales daca cainele este într-o stare de hemolitice (roşii din sânge de celule distrugere) criză. Totuşi, de gestionare a ambulatoriu este adesea posibilă în cazul în care condiţia nu este severă. Un fel de îngrijire, precum şi nivelul de îngrijire va varia în funcţie de care sistemele sunt afectate.
Pentru tratament la domiciliu, va trebui să pună în aplicare de odihnă, mai ales în timpul episoadelor de durere severă în articulaţii. S-ar putea lua în considerare restul cusca pentru o perioadă scurtă de timp, pana cand cainele se pot deplasa în condiţii de siguranţă cu privire la nou, fără surmenaj. Posibil să aveţi nevoie, de asemenea, pentru a evita lumina strălucitoare a soarelui, care pot necesita programarea de rutină cainelui masă, astfel încât călătorii în aer liber pot fi luate în după-amiaza târziu / seara. În cazul în care rinichii sunt afectate, medicul veterinar va recomanda un rinichi proteine ​​specifice dieta cu restrictie de.
Există o serie de medicamente care pot fi utilizate pentru tratarea LES, cum ar fi medicamente imunosupresoare pentru scăderea răspunsului sistemului imunitar, si corticosteroizi pentru reducerea inflamatiei in ganglionii limfatici. Medicul veterinar va prescrie medicamente necesare pentru tratarea forma specifică a bolii este de a lua în câinele dumneavoastră.
Prevenirea
Nu rasa animalelor afectate, cum LES este cunoscut a fi ereditare, în unele rase.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Boli autoimune sistemice la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates