Saturday, 23 Jun 18, 17.27.39

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Mielopatie Fibrocartilaginous embolice la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Mielopatie Fibrocartilaginous embolice la câini
Mielopatie Fibrocartilaginous embolice la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 19.32.34 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Mielopatie Fibrocartilaginous embolice la câini
Mielopatia Fibrocartilaginous embolice la câini este o afecţiune în care o zonă a măduvei spinării nu este capabilă să funcţioneze în mod corespunzător şi în cele din urmă se atrofiază, ca urmare a unui blocaj, sau emboli, în vasele de sânge ale măduvei spinării. Cauza acestei tulburări este de obicei rezultatul unei leziuni la nivelul coloanei vertebrale. Prejudiciului poate fi rezultatul de sărituri şi debarcare în mod greşit, energică exerciţiu, luptă, sau orice accident care duce la un prejudiciu spinarii.
Cel mai mare număr de cazuri, tinde să apară în câini rasa gigant şi mari. Schnauzer miniatura si caini ciobanesti Shetland sunt raportate a fi mai predispuse la acest prejudiciu. Motivul nu a fost determinat de ce acest lucru este, ci o condiţie care stau la baza suspectat de hiperlipoproteinemie, care este frecvent observate în aceste rase este considerată. Cele mai multe cazuri apar cu varste cuprinse intre trei si cinci ani.
Simptome si tipuri de
Simptomele apar brusc şi, de obicei, urmaţi ceea ce pare a fi un prejudiciu uşoară sau de a exercita viguroase.
Brusc, durere severa, pisica poate striga în momentul de prejudiciu
Durerea poate dispar după câteva minute la ore
Pareză (semne de slăbiciune sau paralizie partiala)
Paralizie
Lipsa de răspuns durere (după răspunsul iniţial durere)
Cainele poate stabiliza în cadrul 12-24 oră
Wobbly, necoordonate sau beat mers (ataxie)
Cauze
Cauza exactă este încă necunoscută, dar se crede că un prejudiciu aparent minoră la nivelul coloanei vertebrale pot forţă materială discului intervertebral în măduva spinării, provocând o embolie, sau blocarea fluxului de sange prin maduva spinarii. Predispoziţii Alte suspectate de această tulburare poate fi legată de hiperlipoproteinemie subiacente, şi este mult mai frecvent diagnosticate la câinii masculi decat la femei.
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a oferi o istorie completă a sănătăţii cainelui care a condus la debutul simptomelor, tipul de activităţi cainele se angajează în, , precum şi orice leziuni care bănuiţi că au avut loc recent. Medicul veterinar va exclude alte cauze, cum ar fi tumori spinarii, intervertebral disc boală, sau fractură înainte de soluţionarea pe un diagnostic. Menţionate mai sus condiţionat sunt foarte dureroase, prin urmare, o lipsă de durere poate fi un indiciu al unui embolism în măduva spinării. Ţineţi minte că, deşi poate exista o lipsa de durere, condiţie poate fi progresivă şi poate afecta pe termen lung daune la nivelul coloanei vertebrale şi de sistemul neurologic. Îngrijire imediată şi de susţinere este esenţială.
Rezultatele testelor de laborator de rutină, cum ar fi analiza urinei şi hemoleucograma completa, sunt, de obicei, cufundata. Un eşantion de lichid cefalorahidian cerebral (CSF) pot fi luate pentru analiză, şi o probă de sânge din vene si artere ale măduvei spinării pot prezenta fragmente microscopice de fibrocartilage. Studii de imagistica radiografica poate ajuta la diagnosticarea. În afară de radiografie de rutina, imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) rămâne cea mai bună tehnică de diagnostic pentru vizualizarea maduvei spinarii. În etapa ulterioară a mielopatie embolice fibrocartilaginous, umflarea pot fi prezenţi la locul de blocaj.
Tratament
Tratamentul va fi direcţionat în funcţie de starea cainelui tau, severitatea simptomelor, şi gradul de deteriorare a maduvei spinarii. Îmbunătăţire uşoară pot fi observate şi în primele 14 de zile de tratament, îmbunătăţiri ulterioare care apar între trei până la şase săptămâni de tratament. De acolo pe, de recuperare ar trebui să progresul până la cainele se simte din nou energic. Recuperarea din slăbiciune este lent, dar treptată şi va necesita pacient, tratament de susţinere.
În timp ce cainele este recuperarea de la acest prejudiciu, aceasta poate avea unele probleme cu incontinenta, atât ale căilor urinare şi fecale, sau poate suferi de infectii ale tractului urinar. Aceste simptome ar trebui să îmbunătăţească. Totuşi, dacă simptomele nu se amelioreaza sau dacă nu există leziuni ireversibile la maduva spinarii, medicul veterinar poate sugera pe care le consideraţi eutanasia pentru cainele tau.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Mielopatie Fibrocartilaginous embolice la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates