Monday, 23 Apr 18, 23.01.42

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Anomalii ale spermei la câini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Anomalii ale spermei la câini
Anomalii ale spermei la câini
pitbullsDate: Saturday, 01 Sep 12, 19.37.02 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Teratozoospermia la câini
Teratozoospermia este un morfologică (referindu-se la forma şi structura) tulburări de reproducere caracterizată prin prezenţa a anomaliilor spermatozoal. Aceasta este, 40 la sută sau mai mult din sperma sunt anormal în formă de. Sperma poate avea coada scurtă sau ondulată, Capete dublu, capului sau care sunt prea mari, prea mic, sau prost în formă de.
Efectul de anomalii specifice asupra fertilităţii este în mare parte necunoscut, dar fertilitatea optimă este de aşteptat la câini, care au cel puţin 80 spermatozoizi morfologic obişnuit la sută. Prin urmare, se ştie că este aproape imposibil pentru sperma, care sunt o forma anormala a fertiliza un ovul.
Această condiţie poate afecta cainii de orice varsta, dar cainii mai in varsta sunt mult mai susceptibile de a avea alte boli legate de varsta sau conditii care afecteaza calitatea spermei generală. Nu există nici o predilectie rasa, totuşi, Wolfhounds irlandeze au fost raportate de a avea calitatea materialului seminal semnificativ mai mic decât câinii din alte rase.
Simptomele
Anomalii Spermatozoal sunt uneori clasificate în defecte primare şi secundare. Defectele primare au loc în timpul spermatogenezei, stadiu de dezvoltare, şi defectele secundare apar în timpul transportului şi depozitării în cadrul epididimului (parte a sistemului de conducte spermatic). Adesea nu există simptome exterior de această tulburare. Cel mai evident simptom se face aparente în câine de reproducţie, atunci cand cainele de sex masculin nu a impregna un partener de reproducţie.
Cauze
Congenital
Câini cu fucosidosis (o tulburare metabolica cauzata de o deficienta a enzimei fucosidase, care descompune fucose zahăr) s-au dovedit a avea o anomalie asociat în spermatogenezei (procesul prin care celulele stem spermatogonial dezvolta in celulele spermatice mature) şi maturarea spermei (de retenţie de picături de proximale), cu sperma anormala morfologic şi motilităţii săraci (circulaţie); Springer Spaniel engleză au un model autosomal recesiv moştenire, dar numai bărbaţii au prezentat anomalii de reproducere ca urmare a
Primar ciliar (hair-cum ar fi celulele) dischinezie (dificultate în efectuarea mişcărilor voluntare) - O anomalie a cilia care duce la motilităţii absente sau anormale ale celulelor ciliat; Animalele afectate sunt infertile; raportate în mai multe rase; probabil autozomal recesiva moştenire
Idiopatică (cauze necunoscute) Morfologia spermatozoizilor inerente săraci
Testicular subdezvoltare
Dobândite
Starea normală a perturba termoreglare testicular (Reglarea temperaturii) - Trauma; hematocele (umflarea din cauza la un debit de sânge); hidrocel (colectarea de lichid într-un sac); orhita (inflamaţii ale testiculelor); epididimitei (inflamaţia epididymus, conductele prin care spermatozoizii sunt transmise); febră prelungită la infecţii secundare sistemice; obezitate (a crescut scrotal grăsime); incapacitatea de a adaptate la temperaturi ridicate de mediu; exercitarea induse de căldură epuizare; sezonier (lunilor de vară)
Infecţii ale tractului reproductiv - prostatita; bruceloză (boli infecţioase cauzate de bacterii Brucella melitensis); orhita (inflamaţii ale testiculelor); epididimitei (inflamaţia epididymus, conductele prin care spermatozoizii sunt transmise)
Medicamente
Cancerul testicular
Abstinenta prelungita sexuală într-un bărbat non-castrati
Activitate sexuală excesivă
Testicular degenerare
Diagnostic
Veţi avea nevoie pentru a da medicul veterinar o istorie completă a sănătăţii cainelui, împreună cu orice eventualele incidente care ar putea fi condus la această condiţie, cum ar fi trauma, infecţie, sau de călătorie (în alte climate, în special clima calda, să fi jucat un rol).
O istorie de infertilitate cainelui va ajuta medicul veterinar pentru a face un diagnostic. De exemplu, el a fost infertil după împerechere în mod corespunzător temporizat la mai multe reproductiv-dovedite căţelele? Au anomalii spermatozoal fost găsit în timpul evaluării de rutină soliditatea de reproducţie? Medicul veterinar va face, probabil, mai multe date hormonale, precum şi o examinare a ejaculeaza (sperma celulele). Medicul dumneavoastră vă va testa, de asemenea, pentru infecţii bacteriene, şi pot utiliza instrumente vizuale de diagnosticare pentru a examina tractul reproductiv. O examinare cu ultrasunete poate arăta dacă există un blocaj, orhita (inflamaţii ale testiculelor), hidrocel, hemoragie într-o cavitate, chist de epididymus, sau tumoare în regiunea testicular care afectează conductele spermei şi morfologia spermatozoizilor.
Tratament
Nu există nici un tratament specific pentru anomalii spermatozoal; dacă este cazul, bolii de bază sau condiţie vor fi tratate. Antibiotice şi anti-inflamatorii agenti vor fi prescrise pentru boli infecţioase şi umflarea datorita inflamatiei. Îndepărtarea chirurgicală unilaterală poate fi recomandat pentru tumori testiculare unilaterale sau orhita severa. Medicul veterinar vă poate recomanda repaus sexual pentru edem (umflătură) sau pentru un chist asociat cu trauma. Colectare a materialului seminal frecventă poate imbunatati temporar calitatea spermei la câinii cu idiopatică teratozoospermia, dar calitatea spermei va trebui să fie testate înainte de a fi folosită în scopuri de reproducere, pentru a evita anomalii genetice care rezultă din sperma sărace. Daca cainele tau este într-un mediu extrem de cald, sau acesta este sezonul de vara, proteja cainele de la temperaturi ridicate, mutându-l într-un spaţiu rece. În plus,, modifica programul cainelui tau exerciţiu pentru a reduce stresul termic, excepţia cazului în care medicul veterinar a dispus în mod special mai multe exerciţii fizice pentru tratarea obezităţii.
Prevenirea
Aceasta poate ajuta pentru a oferi un mediu climat controlat pentru cainele dvs. în cazul în care nu este adaptat la temperaturi înalte de mediu. De asemenea, se evita epuizarea de caldura in timpul exercitiilor fizice sau Intretinere (g, cuşti de uscare).


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » Boli si tratamente pitbull » Anomalii ale spermei la câini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates