Wednesday, 18 Jul 18, 03.21.06

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Sportul la caini - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » APBT » Sportul la caini
Sportul la caini
alexDate: Saturday, 17 Nov 12, 14.52.25 | Message # 1
Lieutenant general
Group: Users
Messages: 732
Awards: 5
Reputation: 0
Status: Offline
Sporturile pentru caini, cum ar fi flyball-ul sau concursurile de agilitate, au devenit din ce in ce mai populare. Anumite rase, in special ciobanestii se bucura foarte mult de astfel de activitati. La aceste antrenamente pot participa si caini din alte rase, care sunt mai putin active.
Important este ca atat dumneavoastra, cat si cainele dumneavoastra sa va bucurati de aceste activitati. Aceasta nu trebuie sa fie neaparat o activitate competitiva, desi concursurile pot deveni ca un drog daca descoperiti ca impreuna cu cainele dumneavoastra formati o echipa buna.

O alta activitate sportiva bine cunoscuta este reprezentata de cursurile de aparare sau securitate pentru caini cu grad ridicat de dresaj. Participarea la aceste cursuri este permisa doar unor anumite rase de caini. Competitia reprezinta o parte importanta a acestei activitati si este luata foarte in serios.
Deseori, organizatorii vor insista ca sa aveti pentru cainele dumneavoastra un certificat de absolvire a cursurilor de dresaj inainte de a-I accepta la aceste cursuri speciale.

Acest fapt este de inteles avand in vedere rolul pe care il are cainele intr-o astfel de competitie in care trebuie sa "prinda" infractorul, care poarta un costurn de protectie, "arestandu-l" cu ajutorul dintilor. Este esential ca un astfel de caine sa poata fi controlat strict. Un caine curajos si inteligent este esential, dar la fel de important este ca el sa fie echilibrat si sa aiba un caracter bun. Proprietarului ii sunt necesare, de asemenea, eforturi considerabile, rabdare si dedicatie. Cu dresajul potrivit, cainele dumneavoastra va fi la fel de ascultator ca la inceput, sau chiar mai bine. Ideea, pe care o au unii oameni, ca dupa cursuri cainii devin neascultatori este nefondata.

Si cainele dumneavoastra trebuie sa fie una foarte buna daca plecati impreuna la vanatoare: trebuie sa aveti un control foarte bun asupra cainelui. In consecinta, nu toate rasele de caini sunt potrivite pentru vanatoare. Aceasta activitate este extrem de disciplinata, in care nu exista loc de initiativa din partea cainelui, pe si in afara terenului de antrenament. Acest sport devine pentru multi oameni un mod de viata, evoluand de la stadiul de simplu interes. Aceasta afirmatie este la fel de adevarata si pentru vanatoare.

Un an are 365 de zile, iar in fiecare dintre acestea un caine ar trebui sa faca miscare de cel putin patru ori, indiferent de vremea de afara. Exista rase care au nevoie de foarte multa miscare. In cazul acestora, exercitii de patru ori pe zi nu vor fi cu siguranta suficiente; s-ar putea sa fie nevoie sa va plimbati cu bicicleta impreuna cu cainele. Este clar ca in momentul in care alegeti rasa viitorului dumneavoastra caine este esential ca aceasta sa se potriveasca nivelului de activitate al familiei. In cazul in care sunteti sportivi, va place sa mergeti cu bicicleta sau alergati cu placere, atunci o rasa foarte activa vi se potriveste foarte bine. Daca, in schimb, detestati aceste activitati, alegeti o rasa mai putin activa, ceva mai sedentara.
 
Forum » Useful information » APBT » Sportul la caini
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates