Tuesday, 24 Apr 18, 08.48.31

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Standard APBT - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » APBT » Standard APBT
Standard APBT
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 02.58.41 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Profesionistii cauta un animal care poate sa-si duca treaba la bun sfirsit. Amatorii, neavind nici o posibilitate de a-si testa teoriile, sfirsesc prin a-si hrani imaginatia.

Asa ca haideti sa trecem la stabilirea unei conformatii standard ptr. Pitbull Terierr-ul american. Daca suntem pe cale de a fi fortati de legile si standardele sociale actuale sa crestem ciini mai mult ptr. aspect decit ptr. performanta, sa luam totusi in considerare ceea ce trebuia sa faca Pit Bull-ul, aceasta fiind in interesul prezervarii celui mai extraordinar animal creat vreodata de om. Existenta lui azi nu se datoreaza faptului ca a fost crescut doar ptr. rezistenta; el nu a fost crescut doar ptr. putere. De asemenea nu a fost crescut doar ptr. inteligenta, loialitatea, indrazneala sa, ptr. ochii rotunzi, urechile roz, nasul rosu sau inclinatia sa de a salva copiii din calea trenului. El a fost crescut ptr. a cistiga. El a fost dezvoltat ptr. competitia sportiva.

Organizatorii de lupte profesioniste au facut din el ceea ce este acum; ei l-au imbunatatit, iar acum cind au disparut, adevaratul Pit Bull Terrier va dispare treptat. Ceea ce vom avea este ceva ce amatorii au pastrat, amintindu-ne doar de gladiatorii din vechime.

Noroc cu amatorii; luptele profesioniste de ciini reprezinta o ocupatie care moare rapid. Prezervarea acestui mare atlet care a fost crescut ptr. a merge la razboi va cadea in sarcina amatorilor. Asa ca sa ne uitam la profesia ciinelui ptr. stabilirea standardului nostru, astfel incit nepotii nostri macar sa poata vedea o reproducere fizica autentica a unui ciine de lupta.

Daca pornim de la premisa cf. careia conformatia ar trebui sa reflecte idealul ptr folosirea ciinelui si ca acest ciine in particular era facut sa cistige o lupta, ajungem in mod natural la intrebarea , ce-i trebuia ca sa cistige?

Majoritatea celor care care si-au bazat judecata pe bani cistigati cu greu vor fi de acord intr-o masura mai mare sau mai mica cu cele ce urmeaza.
1.rezistenta

2.agresivitate

3.vitalitate

4.abilitate de lupta

5.abilitate de a musca
Luati nota de faptul ca numai una din aceste calitati, abilitatea de lupta, este direct legata de conformatie. Vitalitatea poata fi datorata partial conformatiei, dar se bazeaza probabil la fel de mult pe eficienta mostenita a inimii si a sistemului circulator. Unii par sa creada ca forma capului determina o muscatura puternica dar, in practica, se pare ca mai sunt implicati o multime de alti factori. Contele Tudor spunea ca marele “Black Jack”, care a omorit 4 oponenti in 7 lupte cu miza financiara mare, musca tare ptr. ca vroia sa muste tare. Acest lucru aproape ca rezuma totul. Ciini care musca bine o fac indiferent de forma capului.

Atunci cind vorbim de conformatie, de fapt, ne referim la un singur lucru, abilitatea in lupta. Acesta e motivul ptr. care Pit Bull-ul difera asa de mult d.p.d.v. al conformatiei.

Stilul sau de lupta in sine nu era asa de important ca suma totala a rezistentei, agresivitatii, muscatului si vitalitatii, care nu sunt nici una legata direct de conformatie.

Orice organizator de lupte de moda veche v-ar fi spus: Daca aveti o lupta in care e implicat un ciine care arata bine, merita sa pariati. As putea adauga: Daca stie si sa muste ipotecati-va a doua oara casa si duceti-l la o conventie. Cu alte cuvinte, nu va preocupati niciodata de felul cum arata.

Totusi, oameni mai inteligenti ca mine au spus ca singurii ciini care nu se descurca in lupta sunt cei morti. De asemenea, in anumite conditii, majoritatea ciinilor renunta. Cred ca este o mare doza de adevar in asta si ptr. a reitera ideea cf. careia conformatia este importanta, amintiti-va ca abilitatea in lupta si conformatia sunt foarte strins legate si de obicei ciinele care renunta este acela care a ajuns jos.Este greu de oprit chiar si cea mai ordinara potaie daca poate sa ramina in picioare. Ciinele, caruia muschii si structura osoasa nu-i permit sa lupte de la egal la egal, are nevoie de mult mai multe alte insusiri complementare ptr. a putea cistiga. El are mereu un handicap de recuperat. Cariera sa este scurta deoarece fiecare lupta il solicita asa de mult. Prin urmare, cred ca abilitatea de a lupta (si prin urmare conformatia) este un ingredient f. important in cazul unui ciine de lupta.

Standardul nostru de conformatie nu se poate baza pe imaginea despre un ciine de lupta pe care o are cineva care n-a vazut niciodata o lupta, dar trebuie sa se bazeze pe acele atribute fizice care se pot vedea la ciinii pit-bull cistigatori.

Conformatia Pit Bull Terrier-ului american

Intii uitati-va la profilul general al ciinelui. In cazul ideal el ar trebui sa fie patrat atunci cind e privit din profil. Aceasta inseamna ca distanta de la umar la sold sa fie egala cu distanta de la partea superioara a umarului pina la pamint. Un astfel de ciine va domina si va avea o pirghie optima in raport cu greutatea sa. Aceasta inseamna ca, stind normal cu partea mijlocie a piciorului dinapoi putin inapoia soldului, baza ciinelui (acolo unde sunt picioarele) va fi ceva mai lunga decit inaltimea sa. Folosirea soldului si umarului ca repere orientative il va ajuta pe privitor sa nu se lase pacalit de modul in care sta ciinele.

Raportul dintre inaltime si greutate este critic. Deoarece ciinii introdusi intr-o lupta au greutati aproape egale, cu cit e mai greu ciinele pe care il aveti, cu atit sansele dumneavoastra sunt mai mari. Totusi, ciinii scunzi cu corp lung , umeri grei, si picioare groase vor pierde, de regula, in fata ciinilor mai inalti si mai bataiosi.

De obicei, natura binecuvinteaza un ciine inalt si sprinten cu un git destul de lung, ceea ce reprezinta un avantaj deosebit, deoarece ii permite sa apuce o incheietura atunci cind adversarul sau i-a apucat piciorul din fata, sa apuce o ureche ptr. a tine la distanta un adversar cu gitul mai scurt, sau sa-si apuce de piept adversarul atunci cind acesta incearca sa-l tina la distanta. Gitul trebuie sa fie foarte musculos pina la baza craniului.

In al doilea rind, uitati-va la partea din spate. Aceasta este partea motrice a oricarui animal cu patru picioare. Un bulldog isi indeplineste 80% din munca cu ajutorul soldurilor si picioarelor din spate.

Un sold lung, inclinat este cel mai important. Prin lungimea sa deosebita, el asigura pirghia ptr. femur sau osul coapsei. Un sold lung va conferi ciinelui un aspect putin cocirjat. De aici “coada joasa” despre care se vorbeste asa de mult.
Soldul trebuie sa fie lat. Un sold lat duce cu el un muschi lat si permite o suprafata mare ptr. atasarea muschilor gluteali si ai bicepsilor, cei mai mari tractori implicati in trenul de forta.

Femurul osului coapsei ar trebui sa fie mai scurt decit tibia, sau decit osul inferior al piciorului. Aceasta inseamna ca incheietura va fi in treimea superioara a piciorului posterior. Nu este neobisnuit sa vedem ciini cu incheietura joasa. Ei sunt de obicei impresionant de musculosi datorita unui femur al bicepsului mai mare, dar sunt surprinzator de slabi si lenti pe picioarele din spate, datorita pierderii efectului de pirghie datorat pulpei lungi. Un femur scurt si o tibie lunga inseamna de obicei o incheietura bine curbata, care duce la o parte mijlocie a piciorului dinapoi bine curbata. Acest din urma element reprezinta un aspect cu adevarat critic al abilitatii de lupta. Cind un ciine se gaseste in situatia de a fi tras inapoi, el trebuie sa se bazeze pe flexibilitatea naturala a incheieturii, ptr. a-si putea controla miscarile. Ciinii cu partea mijlocie a piciorului dreapta sau dublu articulata ca la ciini Dibo, vor lupta bine atita timp cit vor putea fi sustinuti de puterea muschilor, insa impinsi, isi vor epuiza forta si mai devreme sau mai tirziu isi vor pierde abilitatea de lupta.

In al treilea rind, uitati-va la partea din fata. Ciinele ar trebui sa aiba un torace adinc, elastic sus, dar ascutit jos. Un piept adinc si elipsoidal, aproape ingust este de preferat unuia rotund. Toracele adaposteste plaminii care nu sunt rezervoare, ci pompe. Coastele sunt precum o cabina. Eficienta lor este legata de diferenta de volum dintre contractie si expansiune. Un piept rotund, in afara de faptul ca suporta o greutate mai mare in raport cu inaltimea, reprezinta o pompa de aer cu o cursa mai mica. El trebuie sa inspire mai mult aer ptr. a acumula acelasi volum de aer. Adincimea toracelui confera mai mult loc ptr. plamini mari.

Umerii trebuie sa fie ceva mai lati decit toracele la a opta coasta. Un umar prea ingust nu suporta o musculatura adecvata, dar daca e prea lat, ciinele este lent si adauga o greutate care nu este necesara. Omoplatul trebuie sa prezinte un unghi de 45 de grade sau mai putin fata de pamint si trebuie sa fie lat si plat. Osul umarului trebuie sa fie la un unghi egal in directia opusa si suficient de lung, astfel incit cotul sa fie situat sub nivelul de jos al cutiei toracice. Coatele trebuie sa fie intinse, osul umarului miscindu-se aproape paralel cu sira spinarii; nu precum coatele care dau o infatisare de “bulldog englez”. Acest tip de umeri este mai usor de dizlocat sau de rupt.
Antebratul trebuie sa fie doar putin mai lung decit osul umarului, greu si solid, cam de doua ori mai gros decit oasele metatarsiale. Picioarele din fata si umerii trebuie sa fie capabile sa sustina un atac furibund astfel incit greutatea poate fi un avantaj aici.

Raportul dintre picioarele din fata si din spate trebuie sa fie, la prima vedere, acela intre o parte din fata puternica si un spate delicat. Aceasta deoarece la un ciine atletic oasele metatarsiale partea de jos a tibiei trebuie sa fie usoare fine si elastice. Picioarele din fata trebuie sa fie grele si sa arate solid. Observatorul experimentat va remarca soldul si spatele late si pulpele puternice, care fac ca partea din spate sa fie foarte musculoasa.

Capul variaza la ciinii Pit-bull din zilele noastre mai mult decit orice alta parte a corpului, probabil deoarece conformatia sa are cea mai mica legatura cu succesul in lupta. Totusi, sunt citeva insusiri care par sa fie avantajoase. Mai intii este vorba de gabarit. Un cap prea mare suporta o greutate prea mare si reduce sansele de cistig in lupta cu un ciine mai mare. Un cap prea mic este vulnerabil in fata unui ciine care ataca nasul si este foarte usor de scuturat de un ciine care ataca urechile.

La un ciine bine proportionat capul va reprezenta aprox. 2/3 din latimea umerilor si va fi la obraji cu 25% mai lat decit gitul la baza craniului. De la spatele capului pina la stop trebuie sa fie aceeasi distanta ca de la stop la virful nasului. Puntea nasului trebuie sa fie bine dezvoltata, ceea ce va face ca suprafata de sub ochi sa fie mai mare decit capul la baza ochilor. Distanta de la partea de sus a capului la partea inferioara a falcilor este importanta. Falca este inchisa de muschiul fosal temporal exercitind presiune asupra procesului coronoid. Cu cit e mai lat capul in acest punct (adica intre arcul zigomatic si procesul unghiular al partii inferioare a falcii), cu atit e mai probabil ca ciinele sa aiba avantajul unei pirghii bune la inchiderea falcii si de asemenea la mentinerea ei inchisa. Un bot drept, ca o cutie, si o mandibula bine dezvoltata nu vor avea de a face cu puterea de muscare, dar vor suporta mai bine atacul. Ciinii “buzati”se agata tot timpul in cursul luptei, ceea ce este in dezavantajul lor. Dintii trebuie sa se intilneasca in fata, dar si mai important caninii sau coltii trebuie sa gliseze usor, cei de sus in spatele celor de jos, atunci cind gura este inchisa.

Ochii trebuie sa fie eliptici vazuti din fata si triunghiulari vazuti din lateral, mici bine conturati.

In general un astfel de cap va avea forma de pana vazut de sus sau din lateral si rotund vazut din fata.

Pielea trebuie sa fie groasa si larga, dar nu in falduri. Trebuie sa stea intinsa pe ciine, cu exceptia zonei din jurul gitului si a pieptului. Aici pielea ar trebui sa fie suficient de larga ptr. a prezenta falduri verticale, chiar si la un ciine bine proportionat.

Pozitia cozii este foarte importanta. Ea trebuie sa fie joasa. Lungimea trebuie sa fie pina la partea mijlocie a piciorului dinapoi, groasa la baza si ascutita la sfirsit si trebuie sa atirne ca un miner de pompa atunci cind e relaxata.
Picioarele trebuie sa fie mici, mersul ciinelui trebuie sa fie usor si sprinten.

Multe din cele de mai sus sunt legate de conformatia scheletului ciinelui. Atunci cind ne uitam la muschi din punctul de vedere al crescatorilor, este mult mai important sa ne uitam la conformatia genetica a musculaturii decit la aceea datorata intretinerii. Un ciine puternic datorita fondului lui genetic poate fi un cistigator chiar si in miinile unui antrenor nepriceput, dar un ciine cu un fond genetic slab are nevoie de un bun organizator ca sa cistige. Intretinerea nu-l va putea ajuta prea mult.

Ginditi-va la oase ca la pirghii avind articulatiile ca puncte de sprijin, iar muschiul aplicat pe pirghie e cu atit mai eficient cu cit se afla mai departe de articulatie. Muschii ar trebui sa fie lungi, avind punctele de atasare adinc in jos pe oase, mult dupa articulatie. Ciinii cu muschi scurti au o infatisare impresionanta dar nu sunt atletici. Valoarea puterii musculare rezida in capacitatea sa de a se contracta. Cu cit e mai mare diferenta dintre starea sa de relaxare si starea sa de contractare, cu atit mai mare este puterea.

Blana ciinelui poate avea orice culoare si orice combinatie de culori. Ar trebui sa fie scurta si zbirlita. Luciul blanii reflecta de obicei sanatatea ciinelui si este importanta ptr. un ciine Pit Bull atletic.

Mai presus de toate, Pit Bull Terierr-ul american este un atlet multilateral. Corpul sau trebuie sa furnizeze viteza, putere, agilitate si vitalitate. El trebuie sa fie echilibrat in toate directiile. Prea mult dintr-o insusire il lipseste de alta. El nu este un model format pe baza specialistilor. In forma sa cistigatoare, el este o masina de lupta - un obiect al frumusetii.

In aprecierea Pit Bull Terrier-ului american ciinele ideal ar obtine 100 de puncte. Distributia ar fi dupa cum urmeaza.

Infatisare generala: 20 puncte

raport inaltime/greutate

forma generala a corpului

sanatatea ciinelui

Atitudinea ciinelui: 10 puncte

agresivitate

Capul si gitul: 15puncte

dintii

ochii

marimea si forma capului/gitului

Partea din fata a ciinelui: 20 puncte

coaste

umeri

piept

picioare din fata

Coada si blana: 5puncte

lungime si forma a cozii

luciu/lungime a blanii

Partea din spate a ciinelui: 30 puncte
sale
incheieturi
partea mijlocie a picioarelor dinapoi
picioarele si labele din spate
pozitia cozii


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
pitbullsDate: Friday, 27 Jul 12, 00.26.47 | Message # 2
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline


Attachments: 4523152.jpg(47.3 Kb) · 4048129.jpg(41.0 Kb) · 5372929.jpg(16.8 Kb) · 6149535.jpg(102.3 Kb)


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
BFKnlDate: Monday, 17 Dec 12, 22.18.53 | Message # 3
Lieutenant colonel
Group: Users
Messages: 148
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
foarte tare descrierea...acuma cred ca toti au luat metru si calare pe cainii lor sa`i masoara sa vada daca seamana cu ce scrie aici! :))))))
 
pitbullsDate: Saturday, 19 Jan 13, 17.23.16 | Message # 4
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin

"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » APBT » Standard APBT
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates