Saturday, 23 Jun 18, 12.08.11

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Weightpull - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » APBT » Weightpull
Weightpull
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 03.01.09 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Weightpull
1. Toti cainii trebuie sa fie inregistrati la ADBA. 2. Nu sunt admise in concurs femelele in calduri. Daca se introduce un astfel de caine prin inselaciune, arbitrul-judecator il va descalifica si nu se va restitui taxa de concurs.
3. Nici un caine care e agresiv cu oamenii nu va fi admis (fie ei cu botnita sau nu). Nu se va admite nici o actiune agresiva a cainelui catre antrenor sau catre oficiali in timpul competitiei de tractiune. Daca un astfel de caine e introdus in concurs din greseala, arbitrul-judecator il va descalifica si nu se va restitui taxa de concurs.(Retineti, cainele poate fi manuit si de alte persoane in afara de dvs.) Entuziasmul nu va fi interpretat ca o forma de agresiune.
4. Intreg echipamentul folosit de concurenti TREBUIE verificat de catre arbitrul-judecator inainte de folosire.
5. Pista de tractiune trebuie verificata la nivel si in panta de catre arbitrul-judecator inainte de inceperea tractiunii.(Hotararea Cluburilor). Decizia asupra frecventei de verificare a pistei pe durata competitiei va fi luata la intrunirea antrenorilor, anterior inceperii concursului. (Acest proces va avea loc intre categoriile de greutate, nu in mijlocul unei categorii de greutate.)
6. Nu se vor utiliza elemente ajutatoare pe picioarele cainilor, pe covor, etc. (Aparatoarele cainilor trebuie sa fie curate, fara adaosuri lipite etc).

7. Se va decide la intalnirea antrenorilor daca arbitrul-judecator va incepe repriza de tractiune printr-o comanda "start" sau "trage", ori daca antrenorii vor incepe repriza eliberand cainii.
8. Cainii desemnati ca "Asi", conform ADBSI, nu vor putea intra in competitiile obisnuite. Nici un caine nu va fi considerat AS pana la verificarea scrisa sau telefonica corespunzatoare la sediul ADBA .
9. Greselile vor fi anuntate cu voce tare, iar competitorul va fi descalificat la clasa de greutate la care concureaza dupa comiterea a 3 greseli. Exemplu: Greseala, greseala. Out. Greselile pot fi comise intentionat sau nu.
Lista greselilor:
a. Atingerea caruciorului sau a cainelui dupa inceperea reprizei.
b. Impingerea sau lansarea cainelui la inceputul tractiunii.
c. A permite cainelui sa atinga sau sa tina momeala in timpul competitiei de tractiune.
d. Actiuni agresive ale antrenorului in timpul competitiei.
e. Expirarea timpului (daca durata depaseste 60 de secunde pana la incheierea unei ture).
10. Alibiurile. Situatiile neprevazute care il impiedica pe caine sa incheie o repriza. Arbitrul-judecator va opri cronometrul si ii va instrui pe antrenori sa manevreze cainele si caruciorul. Un exemplu de astfel de imprejurari ar fi : incurcarea in haturi, nefunctionarea echipamentului, orice alta interferenta care il impiedica pe caine sa incheie repriza. Antrenorul poate evidentia un alibi, dar doar arbitrul-judecator are ultimul cuvant. 2 alibiuri = o greseala. Daca tractiunea e intrerupta de o greseala sau un alibi, cainele va fi dus din nou la linia de start, iar tractiunea va incepe din nou. Nici o repriza nu va fi completa pana cand nu va fi una neintrerupta. Daca un caine e descalificat, ultima tractiune valida e cea care va fi luata in considerare.
11. Daca un caine incheie o repriza in afara traseului, e considerata o tractiune completa daca nu a comis greseli sau alibi.
12. Cainii vor fi cantariti si plasati in urmatoarele categorii de greutate:
- 35 pounds si sub (<17>45 kg)Masculi si femele
Cainii trebuie inscrisi in categoria de greutate corespunzatoare. Daca un caine cantareste exact 45 pounds (22.5 kg), proprietarul il poate inscrie fie in categoria 35-45 pounds (17.5-22.5 kg), fie la cea de 45-55 pounds (22.5-27.5 kg). Tractiunea e un test al rezistentei si fortei, nu al puterii brute.
13. Sunt 7 categorii de greutate diferite. Se vor acorda premii diferite pentru femele si masculi pentru locurile 1, 2 si 3 la fiecare categorie de greutate. Premiile pentru locurile 1, 2 si 3 se vor decide pe baza unui raport intre greutatea trasa per kilogram si greutatea corporala. Se va acorda un trofeu pentru Cea Mai Mare Greutate Trasa si Cea Mai Mare Greutate Trasa per Kilogram Corp. Sexul nu e un factor de atribuire al acestor doua premii. (Aceste categorii de greutate sunt indeajuns de largi pentru ca factorul determinant in castigarea concursului sa fie priceperea antrenorului. Aceasta variatie de greutate va lasa loc de experimentare pentru ca antrenorii sa isi aduca cainii la greutatea cea mai potrivita pentru tractiune. De asemenea ii va incuraja pe antrenori sa pregateasca si sa tina in forma cainele pentru a fi in forma pentru competitie.)
14. Caruciorul si greutatea vor fi aprobate de un arbitru-judecator. Greutatea totala a caruciorului si hamurilor va fi inclusa in greutatea totala tractata.
15. Haturile nu vor fi mai scurte de 122 cm, si nu mai lungi de 183 cm.
16. Hamul trebuie furnizat de proprietarul cainelui. Unele asociatii pot avea hamuri de vanzare. Depinde de fiecare concurent sa isi achizitioneze hamul. Un ham care se potriveste perfect e un avantaj pentru cainele dvs. Acest argument ii va incuraja pe antrenori sa furnizeze un ham care se potriveste cainelui si care cantareste cat mai putin posibil. Hamul trebuie sa fie unul standard. Nu se pot folosi suspensii. NU se va atasa lesa la gatul cainelui sau pe ham cat timp cainele efectueaza tractiunea.
17. Suprafata.Orice suprafata pregatita de clubul organizator cat mai neteda posibil. Nu incurajam folosirea unei suprafete pavate daca nu este acoperita (captusita) pentru a proteja picioarele cainelui.(Fiecare caine va tracta acelasi carucior pe aceeasi suprafata si in aceleasi conditii cat dureaza competitia. Cainele dvs nu concureaza cu alti caini de la alte cluburi pentru o anume greutate tractata. Cainele dvs concureaza cu alti caini de la aceeasi categorie de greutate in conditii egale pentru a obtine premiile acordate in acea zi.)

18. Zona de asteptare trebuie stabilita in fata pistei de concurs, (daca permite topica) destul de departe, asa incat cainii care trag sa nu fie incurcati.
19. Pista va fi delimitata sau blocata 30 de metri pe fiecare parte, pentru a impiedica spectatorii sa se inghesuie la pista si sa-i distraga atentia concurentului. Toti cainii vor fi tinuti departe de pista de concurs.
20. Se vor acorda puncte pentru cei care castiga locurile 1, 2 si 3. Un total de 100 de puncte ii va asigura cainelui dvs atribuirea titlului de "AS al tractiunii" de catre ADBSI.
Locul 1: 8 puncte
Locul 2: 5 puncte
Locul 3: 3 puncte
Premii trofeu:
Cea mai mare greutate tractata: 10 puncte
Cea mai mare greutate tractata per kg corp: 10 puncte
21. Masculii si femelele vor tracta impreuna la aceeasi categorie. Masculii vor tracta primii. (Arbitrul-judecator va verifica toate femelele; femelele "in calduri" nu vor fi admise in concurs.)
22. Linia de start si cea de finish vor fi marcate clar si vor fi la o distanta de 45.5 metri. Lungimea suprafetei de concurs trebuie sa depaseasca cei 45.5 metri, astfel incat cainele sa ramana pe suprafata de concurs si dupa ce a incheiat tractiunea.
23. Cainii vor fi chemati in zona de asteptare unde se vor verifica numerele cainilor. Runda va incepe in functie de categoriile de greutate. Categoriile mai usoare de greutate vor incepe concursul.
24. Cainii trebuie sa tracteze caruciorul si greutatea pe o distanta de 45.5 metri in 60 de secunde.

25. In eventualitatea unei egalitati la acordarea premiului Cea Mai Mare Greutate Tractata, se vor face diferentieri pe baza timpului in care fiecare caine a efectuat runda. Daca aceeasi situatie se repeta in cazul premiului Cea Mai Mare Greutate Tractata per Kg corp, se aplica acelasi criteriu de departajare, al timpului sau cool in eventualitatea unei egalitati din pricina terminarii greutatilor, se vor admite orice greutati daca acestea vor fi aprobate de arbitrul-judecator. (Siguranta si raspunderea clubului sunt pe primul plan, asa ca se va folosi criteriul timpului pe cat posibil.) Arbitrul-judecator va decide cum se vor face departajarile. Decizia arbitrului va fi cea hotaratoare!
26. Prima greutate tractata de cainii din fiecare categorie de greutate va fi decisa de Arbitrul-judecator dupa discutii cu antrenorii cainilor din respectiva categorie. Greutatea initiala nu va fi mai mica decat de 3 ori greutatea celui mai greu caine din categorie, plus greutatea caruciorului si a haturilor.
O runda nu va fi valida decat daca se efectueaza o tractare neintrerupta. Greselile si alibiurile ce apar vor avea ca rezultat reinceperea rundei de la zero.
27. Arbitrul-judecator va determina cantitatea cu care se va mari greutatea la fiecare runda. Hotararea lui este finala!
28. Fiecare caine are dreptul sa stea pe tusa nu mai mult de 4 runde. (Alegeti daca efectueaza tractiunea sau asteapta pana la urmatoarea crestere de greutate.) Aceste pauze nu se vor face consecutiv. Ramanerea pe tusa se va face doar dupa ce cainele va fi tras macar o data.
29. Toti cainii inscrisi vor tracta pana la ultima greutate posibila, iar premiile se vor acorda dupa fiecare categorie. Fiecare caine va tracta greutatea limita in categoria lui, astfel rezultand locurile 1, 2 si 3. Un procedeu de eliminare hotarat de Arbitrul-judecator poate elimina cainii inainte de acordarea premiilor. Categoriile de greutate se pot combina daca zona de asteptare poate cuprinde toti cainii. Trebuie insa multa grija pentru a tine scorul sub control in cazul combinarii categoriilor
30. Cainii vor trage pe rand, dar nici unui caine nu i se va cere sa tracteze fara o pauza de 5 minute intre reprize. Daca se ia pauza, runda va continua dupa incheierea pauzei. Antrenorul poate renunta la pauza daca doreste.
31. Cainii vor fi inhamati dupa anuntul de pregatire pentru concurs si vor ramane inhamati in zona de asteptare pana cand vor fi chemati pe pista de tractare. Atunci cainele va putea sa inceapa concursul. Va fi eliminat daca nu reuseste sa incheie repriza, sau daca e descalificat, sau daca va ramane in spatele liniei, in zona de asteptare la urmatoarea tractiune. (Hamul poate fi scos intre runde, cat timp concurentul nu continua tractiunea si ia pauza.) Caruciorul va fi plasat cu rotile din fata direct in spatele liniei de start si atingand linia de start. Runda e completa si timpul e inregistrat atunci cand rotile din fata ating linia de finish.
32. Doi antrenori pot manevra cainele si momeala. (Daca se foloseste momeala, aceasta trebuie tinuta in fata cainelui.) Antrenorilor li se va permite accesul in zona de concurs, si cu momeala daca e nevoie, in orice pozitie si oricat de aproape de caine, atata timp cat cainele nu atinge momeala. Antrenorul nu va lasa mai mult de 30 de centimetri de coarda libera.
33. Momirea cainilor va fi permisa in cadrul zonei de concurs. Nu se va permite mancarea sau momeala vie. Exemple de momeli aprobate: bucata de piele, frisbee, jucarie sunatoare, etc. ORICE OBIECT CARE POATE DAUNA IMAGINII RASEI NU VA FI ACCEPTAT CA MOMEALA. TOATE OBIECTELE FOLOSITE CA MOMEALA VOR FI APROBATE DE ARBITRUL-JUDECATOR INAINTE DE INCEPEREA COMPETITIEI.
HOTARAREA ARBITRULUI –JUDECATOR ESTE FINALA! Nu se va accepta folosirea unei momeli care incurajeaza agresiunea fata de oameni, cum ar fi manusa pentru antrenament de atac, etc; nu este permisa lovirea altui antrenor ori simularea unor lovituri. Antrenorii trebuie sa ramana in interiorul zonei de concurs pana cand e efectuata tractiunea sau pana cand a expirat timpul. (Unii APBT au nevoie de momeala pentru a trage. Nu ii invatam sa urmareasca momeala doar stimulandu-le instinctul genetic pentru a-i determina sa traga. Datorita faptului ca sunt caini inteligenti si ca de regula sunt restrictionati cu lanturi, invata curand cat de lung e lantul si cand simt putina rezistenta vor inceta sa traga, gandind ca au ajuns la capatul lantului.
E intr-adevar un obstacol daca acest caine e restrictionat pe lant. De aceea, uneori momeala e necesara.)
Categoria AS. Aceasta e o categorie infiintata pentru cainii care au castigat titlul de "AS". Numai ASII pot concura (100 puncte +) la aceasta categorie. E recomandat un numar minim de 8 caini. Punctele castigate la aceasta categorie vor duce catre avansarea la grade diferite de "ASI". Categoriile de greutate pentru categoria "Asul Asilor" sunt:
22 kg si sub
22 kg plus, pana la 32 kg
32 kg si peste
Cainii trebuie inscrisi doar in categoria lor de greutate. Sunt permise 4 pauze (la categoria As dureaza 3 minute.) Masculii si femelele concureaza impreuna la categoria lor. Categoriile de greutate se pot combina. Trebuie avut grija cu scorul in cazul combinarii categoriilor de greutate. Greutatea de tractiune initiala va fi hotarata de antrenori si de Arbitrul-judecator.
Asii vor concura pentru trofeul Cea Mai Mare Greutate Trasa si Cea Mai Mare Greutate Trasa per Kilogram Corp, plus premiile pentru locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de greutate. Premiile pentru locurile 1, 2 si 3 dupa criteriul celei mai mari greutati trase per kilogram corp se acorda doar in cadrul categoriei As. Sexul castigatorilor nu este un factor de departajare. S-a demonstrat ca cel mai puternic caine e cel care tracteaza cea mai mare greutate per kg corp. Scopul clasei AS este de a desemna cel mai puternic caine din competitie.
Cea Mai Mare Greutate Trasa – 15 puncte – (trofeu)
Cea Mai Mare Greutate Trasa per Kilogram Corp – 15 puncte – (trofeu)
Locul 1 – 10 puncte (premiu cu panglica)
Locul 2 – 7 puncte (premiu cu panglica)
Locul 3 – 4 puncte (premiu cu panglica)
Un total de 200 de puncte va acorda cainelui dvs titlul de Asul Asilor, 300 puncte Asul Asilor I, 400 de puncte Asul Asilor II, etc. Toate regulile trebuie respectate in toate zonele tarii.

Ei bine, tractarea greutatilor in aria rasei pitbull a ajuns la rangul de sport, oferind oamenilor o modalitate de a-si testa cainii fara a intra in ilegalitate. Eu consider ca e ceva in neregula cu un caine care nu are dorinta innascuta de a trage, si este numit pitbull ...
Poate nu sunt la fel de buni cum isi doresc stapanii lor, sau poate unii nu au fost invatati in mod corect sa obtina avantajul si puterea necesare tractiunii, dar cu totii ar trebui sa fie in stare sa traga, si nu ma refer neaparat la tractiunea de greutati. Cainii acestia nu au fost crescuti in special pentru acest scop, dar cred ca nu exista alta rasa care trage ca acestia, luand in considerare greutatea lor. Am vazut caini tragand de 172 de ori greutatea lor, incercati si voi!Trebuie doar sa tineti un pitbull in lesa si o sa va dati seama de ce sunt in stare. Exista totusi o exceptie ...cainii timizi, care tind sa fie mai putin interesati de tractare si par intimidati cand sunt indemnati zgomotos.

Pit Bull-ii sunt crescuti in acest scop si in Africa de Sud, unde cainii lui Rocky au cel mai mare impact in acest domeniu, desi eu cred ca un Pit Bull trebuie crescut in mod traditional. Si daca se procedeaza asa, atunci nu ar trebui sa fie vreo problema si cu tractiunea.
Modul corect:
Care este modul corect? Incepeti cu antrenamentul traditional mai intai. Uitati-va la constructia cainelui, are picioarele un pic cam scurte? Sau un pic cam departate? Un caine scund va trage mai usor dintr-o pozitie mai joasa decat picioarele lui din spate, in timp ce un caine mai inalt va trebui sa improvizeze un pic. Cel mai bun pe care l-am vazut pana acum era un caine numit Belmond. Era un tragator de elita si obisnuia sa se legene ca un vas care trece printre valuri. Nimeni nu il invatase asta, incepuse singur si a avut mare succes asa.
Unii folosesc un lant legat de ham pentru a-si obisnui cainii sa traga ceva la inceput. Eu am inceput cu un cauciuc usor si apoi am adaugat inca unul mai mare, apoi si niste caramizi. Niciodata mai mult de 10 min de tractiune pe zi. De-asemena plimbati cainele, nu vreti sa ii scurtati muschii si sa ii conferiti cainelui un aspect indesat care ar putea dauna conformatiei. Si tineti minte sa nu faceti exercitii de tractiune cu cainele in fiecare zi, faceti antrenament de rezistenta intr-o zi cu o tractiune scurta, dar grea, iar alergarea in alta zi. Daca se reface greu sau are corpul intepenit, lasati cainele sa se odihneasca, apoi incepeti incet, nu va asteptati sa fie un as de la inceput...
Rezultate optime:
Cainele trebuie sa traga cu capul la un nivel jos, ca sa fie capabil sa aiba mai mare aderenta si cu picioarele din fata, si nu doar sa se impinga cu picioarele din spate. Cel mai bun mod de a face asta e de a creste greutatile pana in stadiul in care cainele va va crede nebun si nu va mai vrea sa coopereze.Luati o jucarie, asezati-o la o mica distanta de caine, nu prea departe, si ziceti ceva de genul "trage, puiule, trage, uite-o aici!"
Nu renuntati! odata ce au prins gustul, nu mai ai cum sa ii opresti. Le place sa traga!!
Pasii de baza pentru formarea unui caine de tractiune competitiv:
Luati un ham potrivit pentru cainele dvs. Daca hamul e prea mare il poate incurca la tras, sau cainele s-ar putea sa iasa din ham. Inca ceva, asigurati-va ca hamul nu e prea larg in spate, se intampla asta cand cainele se repede un pic si unul dintre picioarele din spate iese din ham, iar cainele primeste un "alibi".
Cand porniti, lasati cainele sa se plimbe cu hamul pus, pentru a se obisnui cu noua "chestie" pe care o are pe el, fara greutati inca.
Cand cainele nu mai e speriat de ham, ii puteti atasa ceva, un lant usor sau un cauciuc e recomandat. Daca nu poate trage, scoateti greutatea si puneti ceva mai usor. Vreti sa insuflati curaj cainelui, odata ce il are, va avea tractiune integrala.
Sa folosim momeala, sau nu?
Eu folosesc momeala pentru a impulsiona cainii, desi trag si la comanda, dar mi se pare ca poti scoate mai mult de la ei cand folosesti momeala la greutati mai mari, cand troliul incepe sa fie foarte greu. Cand legi cainele de un lant - nu e cazul meu, eu prefer sa ii inchid intre ziduri inalte - trebuie sa folosesti momeala. Motivul e ca majoritatea cainilor se obisnuiesc cu punctul pana la care pot trage la lant si la care se blocheaza, asa ca vor trage doar pana la acel punct. Cand ii treci de acel punct folosind momeala, vor trage foarte bine. Momeala te ajuta sa ii inveti sa traga cu capul jos, ca sa obtina mai mult avantaj. Nu sunt de acord cu anumite metode de a face cainele sa traga la comanda, desi ar fi bine sa o poata face fara a fi fortati de dvs.
Alegeti un cuvant si folositi-l de fiecare data cand vreti sa faceti cainele sa traga, poate fi si un sunet. Daca folositi momeala, nu va ajutati de:
- un manechin asemanator unui om, o papusa etc. Nu e sportiv si puteti fi descalificat; in plus, dauneaza imaginii rasei.
- nu folositi animale, riscati descalificarea, plus ca e de prost gust.
-nu folositi comportamentul agresiv al cainelui fata de alti oameni, asa cum nu trebuie sa va folositi de agresivitatea unor oameni asupra dvs. pentru a determina cainele sa traga mai tare.
Luati o jucarie, ca un pamatuf de praf, sau o teava prin care sa scoateti un sunet, sau o bucata de piele etc..Cainele meu trage si pentru un bat de chibrit, pentru ca o face pentru mine.
Trebuie sa detineti permanent controlul, niciodata sa nu va enervati pe caine, si vreau sa zic cu nici un chip. Fiti multumit cu ceea ce ati obtinut impreuna dupa un antrenament de tractiune sau dupa o competitie. Laudati-l si jucati-va mult cu cainele dvs.
ADBA –Reguli de tractiune (1 Ianuarie 1999 ).
Oficialii si responsabilitatile lor:
Arbitrul-judecator: Conduce concursul de tractiune; solutioneaza disputele; da decizia finala; supravegheaza incarcarea caruciorului si-i informeaza pe ceilalti arbitri asupra greutatii totale a caruciorului.
Arbitrul #1: Tine evidenta greutatilor trase si a timpilor de tragere pentru fiecare caine, inregistreaza greselile.
Arbitrul #2: Anunta rezultatele si inregistreaza castigatorii la fiecare categorie de greutate.
Arbitrul #3: Tine evidenta timpilor si greutatilor trase pe tabela de scor pentru participanti si public.
Supraveghetorul intrarii: Controleaza zona de asteptare, tine cainii pe platforma, inhamati si in pozitia de tractare. Informeaza antrenorul asupra greutatii pe care o trage cainele.
Personalul de la carucioare: Incarca si descarca caruciorul si pozitioneaza carucioare pentru urmatoarea tragere.
Toti cainii trebuie sa aiba cel putin 9 luni pentru a se incadra in greutatea aprobata de ADBSI (American Dog Breeders Show- Competitia Crescatorilor de caini americani).
Cainii castrati nu sunt admisi.
NU e necesara o tractiune de calificare pentru a intra in competitie. Cainii trebuie sa efectueze o tractiune completa (minimum o runda cu greutate minima admisa) pentru a primi puncte si premii.


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » APBT » Weightpull
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates