Friday, 22 Jun 18, 17.26.13

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Pitbull vs Amstaff - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » APBT » Pitbull vs Amstaff
Pitbull vs Amstaff
pitbullsDate: Wednesday, 27 Jul 11, 03.03.51 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
pitbull vs amstaff
AS si PBTA sunt veseli, dornici de iesiri in natura, stabili, ceea ce face din ei minunate animale de casa. Ei sunt extrem de inteligenti si sunt paznici excelenti. Cresterea atenta a produs AS si PBTA de azi care sunt afectuosi, demni de incredere si extrem de loiali, avind o personalitate plina de curaj. Fiind un ciine extrem de orientat spre familie, AS si PBTA se descurca bine cu copiii si cu batrinii care folosesc bastoane sau carucioare. Aceasta nu exclude celelalte grupe de virsta, acesti ciini putind juca "adu batul" sau "lupta cu sfoara" ore in sir si placindu-le o alergatura zdravana. Un adevarat campion si aparator al familiei sale acest ciine se va pune in pericol, suferind uneori grave raniri sau chiar moartea, pentru a salva membrii familiei. Usor adaptabil la viata de oras sau de tara, singurul lucru care va fringe spiritul si inima acestui ciine este lipsa atentiei afectuoase a stapinului sau.

Avind singe de terrier, el poseda instinctul natural de a se masura cu alti ciini. Aceasta poate deveni o problema daca animalul nu este antrenat in mod corespunzator insusirii sale cunoscute sub numele de rezistenta. Pentru ca cea mai mare parte a ciinilor, inclusiv ciini masivi de 100-150 pounds precum Mastiff si Rottweiler, nu vor avea sansa impotriva unui AS sau PBTA hotariti. Centrul de greutate jos, incredibila putere a gitului si falcilor, tenacitatea de a continua lupta chiar si cind sunt epuizati sau grav raniti, confera acestor ciini superioritatea asupra altora mai masivi.

Personalitatea este una din cele mai importante trasaturi ale unui ciine. O personalitate sanatoasa (temperament) este cheia prin care se poate testa felul in care un ciine va reactiona la situatiile cotidiene. Inainte de a va procura ciinele, sau cit mai repede dupa ce l-ati obtinut, va rugam testati-i temperamentul.

Acest test a fost creat de Societatea Americana de Testare a Temperamentului. Intrebati-va veterinarul unde puteti face acest test. Daca ciinele dvs. obtine un scor suficient de slab ca sa va ingrijoreze, luati in considerare foarte serios varianta eutanasiei. Spun aceasta deoarece manifestarea unui temperament slab poate fi un indicator al problemelor care vor apare. Deci, daca ciinele obtine un scor prost, Nu il folositi la imperecheri. Temperamentul slab este o trasatura care poate fi si de obicei este transmis urmasilor.Cum se supun ciinii testului? Buna intrebare. Raspunsul este urmatorul. Mai intii trebuie sa evidentiez cum se face testul. Testul se face cf. Regulilor Societatii de Testare a Temperamentului. Pentru a putea fi certificat un ciine trebuie sa aiba un an si de obicei exista o taxa de aprox. 25 USD. Testarea temperamentului se face pentru a testa stabilitatea, temperamentul si reactiile ciinelui fata cu diverse situatii care pot apare in viata cotidiana. Este indicata folosirea unei zgarde nestrangulante, avind in vedere ca nu sunt admise corecturi din partea minuitorului. Testatorul va instrui grupul minuitorilor inainte de testare.
linie2

amstaff ukc

Pasul 1: Un strain se apropie si vorbeste

O persoana prietenoasa se apropie de minuitor si ciine pentru a le ura "succes" in test. Ciinele trebuie sa permita sa se intimple acest lucru si sa accepte fara sa muste si fara semne de timiditate.

Pasul 2: Un strain se apropie pentru a vorbi si atinge ciinele

O persoana se apropie de ciine pentru a il atinge si a vorbi cu el. Ciinele trebuie sa permita si sa accepte aceasta fara probleme.

Pasul 3: Zgomot ascuns si nefamiliar

Minuitorul si ciinele se apropie de un paravan. O persoana din spatele paravanului agita o cana sau o galeata cu zgarzi, cuie sau articole similare care produc un sunet strident, nefamiliar. Ciinele trebuie sa se alarmeze si poate chiar latra la acest zgomot, dar sa nu fie speriat. Apoi, incurajat de minuitor, ciinele se poate apropia de cana sau galeata pentru a verifica de unde a venit zgomotul.

Pasul 4: Impuscaturi

Minuitorul si ciinele stau cu spatele la o persoana care trage 3 sau 4 gloante oarbe dintr-o pusca. Ciinele trebuie sa se intoarca si sa stea drept, ca si cum l-ar proteja pe minuitor de un posibil pericol. Ciinele nu trebuie sa fie speriat, ci sa stea sigur pe el.

Pasul 5: Salutarea unui necunoscut care are un obiect nefamiliar care face o miscare brusca

Minuitorul merge pina intr-un punct de oprire. Ciinele trebuie sa vrea sa viziteze prsoana care sade in scaun. Atunci, persoana deschide o umbrela in fata ciinelui, alarmindu-l. Ciinele poate latra si da inapoi, dar cu ajutorul minuitorului care-l convinge ca totul e in ordine, ciinele trebuie sa verifice umbrela si persoana. Minuitorul poate atinge umbrela pentru a ajuta ciinele sa miroasa obiectul care l-a alarmat.

Pasul 6: Mersul pe o suprafata nefamiliara impreuna cu minuitorul

Minuitorul si ciinele merg pe o prelata intinsa pe iarba. Ciinele trebuie sa mearga cu pasi siguri fara sa vrea sa sara.

Pasul 7: Mersul pe o suprafata nefamiliara cu minuitorul alaturi

O birna de exercitiu sta pe iarba. In timp ce minuitorul merge pe linga birna, ciinele trebuie sa mearga pe ea, fara sa vrea sa sara. Mersul sigur e o conditie obligatorie!

Pasul 8: O situatie care ameninta viata

Minuitorul trebuie sa tina ciinele de lesa cu ambele miini, cit mai sigur, astfel incit ciinele sa nu poata scapa. Un strain se apropie din tufisuri pentru a-l ameninta pe minuitor, purtindu-se ca si cum ar vrea sa-i faca rau. Ciinele trebuie sa stea hotarit, pentru a-l apara cu viata sa.

Aceasta incheie testul.

aptb

La acest punct testatorul va inregistra scorul. Ciinii sunt notati pe o scala de la 0 la 100 de puncte, 100 fiind cel mai bun. Scorul mediu pentru cele mai multe rase va fi pina la in medie 70. Aceasta cuprinde rase ca Ciobanescul, Rottweilerul si Huskie. Ultimele cifre pe care le am pentru AS si APBT arata o medie de 96. Tineti cont ca aceasta conteaza doar pentru rase pure AS si APBT. Daca ati amestecat o rasa ea va cadea intr-o alta categorie. Inca o data, fiecare ciine e testat pentru temperamentul individual, dar scorul mediu al tuturor ciinilor unei rase conteaza pentru a reflecta un scor general. Asa ca, ciinele dvs. AS sau APBT poate obtine un scor mai mare sau mai mic decit cel standard, dar un crescator bun poate mentine un bun temperament standard. Daca ciinele obtine certificarea, dupa numele sau poate apare TT. Acest test nu e aprobat de AKC, de aceea la o prezentare AKC aceasta titulatura nu e acceptata.

Am adoptat un caine din rasa Staffordshire Terrier. Exista vreo diferenta intre Staffordshire Terrier si Pit Bull ?
Staffordshire Terrier si Pit Bull nu sunt rase recunoscute oficial; reprezinta mai degraba denumiri care descriu un anumit tip de caine. Exista trei rase de caini recunoscute oficial, care pot fi confundate cu usurinta:
American Pit Bull Terrier (APBT) - recunoscuta de ADBA si UKC.
American Staffordshire Terrier (AmStaff sau AST) - recunoscuta de AKC.
Staffordshire Bull Terrier (StaffyBull sau SBT) - recunoscuta de AKC.
Care sunt diferentele ? Greu de spus... Nici cei mai mari experti nu pot spune cu precizie daca un caine Pit Bull este un APBT, AST sau SBT. Unii pot fi dublu sau chiar triplu inregistrati. Pete the Pup de la "The little Rascals" a fost primul APBT inregistrat de AKC drept AmStaff.
Care este diferenta dintre Pit Bull si AmStaff ?
Iata raspunsul doamnei Cathy Prothro-Short, proprietara canisei Barberycoast, presedinta a clubului de AmStaff din Canada, abilitata de AKC sa tina colocvii pentru pregatirea si acreditarea arbitrilor de AmStaff:
"In USA exista doua mari asociatii: United Kennel Club (UKC) si American Kennel Club (AKC). In UKC acesti caini se numesc Pit Bull si sub aceasta denumire sunt recunoscuti toti, indiferent daca este vorba de un AmStaff provenit de la AKC, pe cand invers, corelatia la AKC nu functioneaza. Exista multi campioni americani de Pit Bull care pot castiga cu usurinta concursuri de AmStaff. Este o problema de identitate. In anii pionieratului acesti caini erau folositi la ferme, la paza si la vanatoare. Foarte putini erau folositi la lupte intre caini.

In anul 1898, UKC a deschis un registru de origini pentru toti cainii de lupta, inregistrand aceasta rasa ca American Pit Bull Terrier (APBT), dar cel mai mult erau cunoscuti ca Bulldog sau Pit Bull. La inceputul anilor 1930, un grup de pasionati care nu erau interesati de luptele cu caini, au cerut inregistrarea in AKC pe baza genealogiei cunoscute, lucru care s-a si intamplat. Pana la sfarsitul anilor 1960, AKC a recunoscut pedigreele UKC, apoi, la inceputul anilor '70, AKC a adoptat denumirea de American Staffordshire Terrier si a inchis Cartea de Origini pentru orice Pit Bull cu pedigree UKC.
Intre Pit Bull si AmStaff nu s-a introdus sangele nici unei alte rase. Este doar o problema de denumire, de Carte de Origini si, mai ales, de criterii in selectie. Oricum, exista o rasa numita American Pit Bull Terrier, cu ascendenta cunoscuta din anul 1800, iar majoritatea exemplarelor sunt exact ce au fost dintotdeauna: caini de lucru si totodata fideli companioni." (Sursa - revista Ghidul Canin)

Exista diferente de tip intre cainii AmStaff, asa cum exista intre cainii APBT ?
Doamna Cathy Prothro-Short: "Da! Aceasta rasa (AmStaff) se prezinta in trei tipuri, toate corecte . Aceste tipuri sunt Bull - cu osatura mai grea si masa mai mare, cu tendinta de piele atarnanda, mai scurti pe labe, amintind de stramosul Bulldog; tipul Moderat - combina puterea si musculatura Bulldogului cu gratia si agilitatea Terrierului; tipul Terrier - mai rapizi, agili, cu osatura mai usoara, masa musculara mai mica, foarte stilati si eleganti." (Sursa - revista Ghidul Canin).

Istoricul AmStaff-ului
Daca aruncam o privire asupra istoriei AmStaff-ului, vom observa ca in America anilor '30 rula un film foarte popular.
Un film ati spus? Da! Un film, un show comic care a contribuit foarte mult la aparitia acestei rase.Se numea "Little Rascals" sau "Our Gang", iar unul dintre roluri era detinut de un caine numit "Pete" - un Pitbull inregistrat de UKC cu numele Lucenay's Peter.Filmul a avut un mare succes la public si a contribuit la aparitia unui "Pitbull Boom", similar cu cel produs de "Lassie".

4 GENERATION PEDIGREE
PR LUCENAY'S PETER

BREEDER: A. A. KELLER
OWNER: HARRY LUCENAY
REGISTRATION #: U.K.C. 022-558
SEX: MALE
COLOR: BLUE BRINDLE & WHITE
BIRTHDATE: 1929-09-06
Generations in Pedigree
First Second Third Fourth
(Sire) PR BLACK JACK BRUCE'S BATTLE JR BRUCE'S BATTLE (12XW) TIGE OF JAXON
PINCHER'S GYPSY (GYPSIE)
BRUCE'S PET BRUCE'S PAT
BRUCE'S SNOWBALL
KINKADE'S BREEZIE BRUCE'S MAJOR BRUCE'S BATTLE (12XW)
BRUCE'S BEAUTY
ANDERSON'S DIXIE BRUCE'S DUFFY
TUPMAN'S QUEEN SPADES
(Dam) PR KELLER'S PEGGY O'NEIL PR BUDDY BOY II PR JACK DEMPSEY III SMITH'S WILD FIRE BILLY
KLASSEN'S TOPSY
PR PAL WICHITA JAMIESON'S JOKER
SAWHILL'S LADY
PR KELLER'S MITZI MISTER MIKE JAMIESON'S JOKER
BEAUTY -H-
LADY BETSY SMITH'S PRIVATE PETE
BRINDLE BEAUTY

Luceany

In curand fiecare american si-a dorit un "Petey".American Kennel Club (AKC) a profitat de popularitatea lui Pete si i-a primit "cu bratele deschise" pe noii proprietari de caini. Dar exista o mare problema... numele rasei... Pitbull... care amintea de "pit" si de un sport sangeros.Asa se face ca, in 1936, primii caini inregistrati de AKC se numeau Staffordshire Terriers.
Dar adevarul este ca inainte de 1936, AKC inregistrase acesti caini sub denumirea de Pitbulli.Acum, oficialii AKC se feresc sa vorbeasca despre acest subiect, si cei mai multi oameni nu cunosc adevarata istorie a AmStaff-ului.
Iata o lista cu cainii (Pitbulli puri) lui Louis Colby care au fost inregistrati de AKC in perioada 1898 - 1915.

Numele cainelui AKC reg nr Data nasterii Sired by: (all colby dogs)
Robinsons Paddy 62380 1898-11-08 Bob tailed bob /Pansy
Naimour 62381 1899-11-26 Bob tailed bob /Pansy
Jack the ripper 107570 1903-02-02 Tige/Daisy
Colby's Tim 136015 1905-08-10 Tige/Mag
Plunger 107849 1906-04-02 Pincher/Bess
Colby's Spry 139152 1907-12-01 Pincher/Fanny
Corbett's Paddy 158537 1908-06-27 Pincher/Rhody
Sandoz Flo 206995 1915-0515 Bunch/Nora

bobtaildimejerry

magpinchertige

Intre Pit Bull & Amstaff, prin selectie, s-a obtinut clare & importante diferente morfologice. Cu toate acestea, un Amstaff de calitate slaba poate sa arate exact ca un Pit Bull. Tot prin selectie comportamentul corect al unui Amstaff difera esential de cel al unui Pit Bull. Ei bine, este cazul sa aflati ca este riscul ca un Amstaff pxxxt educat si incorect socializat sa se comporte la fel ca cel mai agresiv Pit Bull. Asadar :
* nu va luati un Pit Bull sau un Amstaff daca este primul dvs. caine;
* nu va luati un Pit Bull sau un Amstaff daca nu sunteti o persoana cu psihic puternic, capabil sa se impuna drept "sef de haita";
* nu va luati un Pit Bull sau un Amstaff daca nu aveti suficient timp liber pt a-i asigura miscarea si educatia de care are absoluta nevoie
* puiul va trebui sa fie bine socializat de la cea mai frageda varsta, imediat ce l-ati vaccinat( doua luni ). Socializarea corecta insemna sa vina in contact si sa se joace cu cati mai multi caini si oameni;
* oricat ar fi de mic, tendintele agrsive ale puiului ( fata de oameni sau animale ) trebuie reprimate, reprimarea NU inseamna BATAIE!
* educatia de baza(predresajul) va incepe cel tarziu la 4 luni. Primele lucruri pe care trebuie sa le invete sunt: numele lui, sa vina la chemare si semnificatia cuvantului NU si, inainte de orice, puiul trebuie sa priceapa ca el ocupa ultimul loc in ierarhia familiei.
* toti membrii familiei vor aplica si respecta aceleasi reguli in educatia cainelui;
* copiilor li se vor interzice sa agreseze puiul si, mai ales, li se vor interzice jocurile de stimulare a agresivitatii("atacul" la carpa sau la diverse jucarii, ciupituri, etc.);
* la varsta de 6-7 luni, cainele va fi supus unui serios dresaj de disciplina(aprofundarea notiunilor de predresaj);
* indiferent de varsta nici Pit Bull-ul nici Amstaff-ul NU vor face antrenament de atac;
* chiar daca toate conditiile de mai sus au fost indeplinite, Pit Bull-ul si Amstaff-ul nu sunt caini care sa fie scosi de plimbare de catre copii sub varsta de 18 ani.
Si NU sunt caini pe care sa vi-i luati pentru ca asta isi doreste copilul dumneavoastra !!!
Tinand cont ca multi dintre cei ce ni s-au alaturat pe forum detin cateluse consider oportun acest articol.El poate fi citit si de posesorii de masculi insa

Cainii isi schimba dintii in jurul varstei de 5 luni, femele putin mai devreme.
In acesta perioada este bine sa fie vazuti de un medic veterinar pentru a controla eventualele probleme.
Catelele intra in calduri incepand cu varsta de 6 – 12 luni, acest prim ciclu de multe ori poate trece neobservat, deoarece la nivelul vulvei in multe cazuri nu se produc modificari semnificative in volum, iar scurgerile sangvinolente de multe ori pot fi foarte putine.
In cazul catelelor de talie mica sau medie dar din categoria raselor brahicefalice (Buldog francez, Buldog englez etc.) este bine de retinut ca in cazul in care dorim pui de la acestea sa se dea la monta la primul sau cel tarziu al 2 ciclu pentru ca parturitia sa se produca in momentul in care osificarea pelvisului nu este incheiata.
Sunt pareri ca o femela trebuie sa nasca inainte de a fi castrata.
Nu este spre binele ei.
Poate fi spre folosul nostru ca avem un set de pui din animalul nostru preferat.
Consumul metabolic care implica gestatia si alaptarea urmata de castrare duce de regula la obezitate.
Consumul si in consecinta necesarul de vitamine si nutrienti este mai mare in perioada de alaptare decat in cea de gestatie.
Animalele castrate inainte de maturitate sexuala nu se ingrasa si raman mai jucause, mai prietenoase si mult mai sociabile cu alte animale.
Perioada gestatiei difera de la un caine la altul in functie de rasa.
In ultimele doua saptamani de gestatie s-ar putea sa vedeti ca "viitoarea mama" lasa in urma ei un miros ciudat.
Acesta este semnul ca nu mai este mult pana la „marele eveniment”.
Cu o saptamana inainte daca stoarceti unul dintre mameloane, el va secreta colostrum.
In aceste doua saptamani mancarea pe care o dati catelusei dumneavoastra trebuie sa fie bogata in proteine si in calorii.
Daca mirosul este prea neplacut cel mai bine ar fi sa va duceti cainele la un control medical deoarece s-ar putea sa aiba o infectie uterina.
Nu este indicat sa ii oferiti cainelui dumneavoastra o dieta plina de fibre si cu foarte putine calorii si proteine.
Cel mai bine ar fi sa renuntati la fibre si sa cresteti nivelul proteinelor si caloriilor.
Valoarea calorica a mancarii ar trebui ridicata abia in saptamana a cincea sau a sasea de gestatie.

Ce trebuie sa manance o catelusa gestanta:

In dieta unei catele gestante valoarea proteinelor trebuie sa creasca cu 20-30%, in functie de talia catelei si numarul de pui.
In saptamana a cincea sau a sasea de gestatie ea va fi lipsita de energie daca nu este hranita asa cum trebuie.
Mancarea ar trebui sa fie foarte usor de digerat.
Dieta unei catele va fi schimbata in momentul in care aceasta intra in calduri si inainte sa ramana gestanta.
In felul acesta se va obisnui din timp cu mancarea ce ii va fi administrata pe durata sarcinii.
In ultimele trei saptamani mesele ar trebui sa fie mici si foarte dese.
Cantitatea de mancare trebuie marita gradat in perioada sarcinii intre 25% si 50%.
Sa nu ramaneti surprinse daca veti vedea ca in aceasta perioada greutatea cainelui dumneavoastra va creste cu 15%-25%.
Imediat dupa ce va naste greutatea ei nu va trebui sa fie decat cu maxim 10% mai mare decat cea normala, cea pe care o avea inainte de a ramane gestanta.
O catea in timpul sarcinii nu are nevoie de suplimente de calciu si nici de vitamine daca este hranita asa cum trebuie.
Daca aveti o catea supraponderala sau prea slaba s-ar putea sa aiba probleme la fatare.
De asemenea, daca nu este hranita adecvat in perioada gestatiei, cateii ei vor avea probleme.
Cum stim ca se apropie fatarea:

Un lucru pe care ar trebui sa il faceti indiferent de rasa de caine pe care o aveti este sa ii masurati zilnic temperatura corpului, incepand cu ziua 50-a.
Cand va ajunge in jurul valorii de 37 de grade Celsius este un semn ca fatarea ar trebui sa inceapa in cel mult 24 de ore.
Comportamentul nelinistit, contractiile la distanta de un minut, papitatiile, lipsa de odihna si lipsa poftei de mancare reprezinta primul nivel dinaintea fatarii.
Acesta dureaza cel putin 24 de ore.
Atunci cand apar contractiile puternice in nu mai mult de mai mult de o ora incepe expulzarea primului pui.
Venirea fiecarui catel pe lume este insotita de contractii.
Intre expulzarea a 2 pui nu ar trebui sa fie o durata mai mare de 4 ore, dar, in cazuri mai rare, pot trece si 10 ore.
Nu va speriati cand este expulzata placenta, care arata ca o membrana de un rosu-inchis, multi confundand-o cu un cheag de sange.
Daca nu face fata, puteti ajuta cateaua, curatind puii cu o carpa umezita in apa calda sau, pur-si-simplu, dandu-i pe rand, fiecare pui sa-l linga.
Daca nu a terminat de lins un pui si iese altul, puteti s-o ajutati, eliberand puiul din membrana, pe care, dupa acea o dati catelei, s-o consume.
Curatati bine caile respiratorii ale puilor proaspat-fatati.
Daca aveti un pui care nu respira puteti sa-l masati usor pe piept, sa-i curatati bine trufa si sa-l scuturati usor, tinandu-l cu capul in jos.
Asezati puii care sunt curati la cate un mamelon.
Daca nu incep singuri sa suga, puteti sa le varati mamelonul in gura, storcandu-l usor, pana cand iese colostrumul.

AVETI PREGATIT PENTRU CAZUL CA CEVA NU MERGE, NUMARUL DE TELEFON AL UNUI MEDIC VETERINAR CU CARE ATI DISCUTAT IN PREALABIL DESPRE ACEASTA SITUATIE!

Tratamentul cuprinde 2 faze:

1.Distrugerea dirofilariilor adulte (terapia cu adulticide)
Exista doua substante principale administrate de catre medicii veterinari in cadrul terapiei cu adulticide:
Melarsomina (Immiticide) ? acest medicament este administrat intramuscular profund in musculatura lombara, fie in doua zile (o inoculare pe zi, doua zile consecutiv), fie la pacientii cu o forma mai severa, intr-un protocol disociat (o inoculare, urmata la o luna mai tarziu de doua inoculari consecutive, la interval de o zi una de alta, insumand un numar de 3 injectii). Produsul Immiticide este la ora actuala cel mai utilizat medicament in tratarea dirofilariozei.
Thiacetarsamida sodica (Caparsolate, Filoramide) ? acest medicament se administreaza intravenos. Cea mai uzitata schema de tratament este administrarea a doua injectii pe zi la interval de 8 ore, doua zile consecutiv, insumand un numar de 4 injectii.

2.Distrugerea microfilariilor (larvelor)
Acest lucru este efectuat numai la cainii cu testul filarial pozitiv. Substantele microfilaricide sunt administrate la o luna de la terminarea tratamentului adulticid:
Milbemicina (Interceptor) - este un medicament care se administreaza lunar pentru a preveni infectarea cu Dirofilaria spp. si care este eficient in distrugerea microfilariilor.
Ivermectina (Ivomec) - o forma concentrata a acestui medicament este administrata pentru a ucide microfilariile.

Ingrijirea la domiciliu

1. Miscarea strict restrictionata. ACEASTA ESTE CEA MAI IMPORTANTA PARTE A PROCESULUI DE TRATARE A BOLII. Cainii care au fost tratati pentru dirofilarioza trebuie sa beneficieze de un minim regim de miscare circa patru saptamani dupa efectuarea tratamentului. Ideal ar fi ca pacientul sa fie restrictionat la cusca. In cazul cainilor hiperactivi, este foarte probabil sa fie necesara utilizarea unui sedativ pentru a atinge acest obiectiv deosebit de important.
Restrictionarea miscarii este atat de importanta deoarece pe masura ce medicamentele ucid dirofilariile situate in artere, viermii se pot desprinde si antrenati de torentul sangvin pot bloca anumite vase de sange (tromboembolism pulmonar ? PTE). Tromboembolismul pulmonar induce oprirea circulatiei sangvine pe o portiune de pulmon (infarct pulmonar). Mentinand cainele linistit, in repaus, i se acorda organismului timpul necesar pentru a descompune si a ?absorbi? viermii morti.
2. Aspirina. In anumite cazuri de dirofilarioza, pot fi prescrise doze reduse de aspirina cu rol antiinflamator pentru a minimaliza reactia pulmonilor consecutiva distrugerii viermilor.
3. Prednisonul. Este administrat anterior tratamentului specific numai daca se sesizeaza o inflamatie pulmonara puternica si tusea severa. Prednisonul se va administra dupa tratamentul specific numai pentru a trata complicatiile mentionate ulterior.
4. Urmariti aparitia eventualelor complicatii. Complicatia majora consecutiva tratamentului specific este tromboembolismul pulmonar. Tromboembolismul pulmonar se asociaza cu sindromul febril, respiratia dificila sau intensificata si tuse. In cazul sesizarea oricaruia dintre aceste semne clinice, pacientul va necesita o vizita la medicul veterinar. In forma sa cea mai severa, tromboembolismul pulmonar poate induce moartea subita. Durerea lombara este adesea semnalata ca o complicatie minora secundara injectarii medicamentului Immiticide in musculatura lombara.

Preventia

Prevenirea dirofilariozei este facila si ar trebui initiata in cazul tututor cainilor. Medicamentele folosite in preventia boli pot fi administrate lunar sau zilnic.
Medicamentele preventive lunare:
Milbemicina oxima (Interceptor Flavor Tabs, Sentinel Flavor Tabs)
Ivermectina (Heartgard, Cardomec)
Selamectina (Revolution)
Medicamente preventive zilnice:
Dietilcarbamazina DEC (Decacide, Nemacide). Utilizarea acestor medicamente cu administrare zilnica a fost inlocuita aproape in totalitate de medicamentele preventive lunare. Desi dietilcarbamazina este eficienta si formele farmaceutice nemasticabile nu sunt costisitoare, ea trebuie administrata zilnic in timpul sezonului estival si daca vreuna dintre doze este omisa, testul pentru evidentierea microfilariilor trebuie sa fie repetat


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » APBT » Pitbull vs Amstaff
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates