Wednesday, 25 Apr 18, 22.12.19

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Agresivitatea si temperamentul unui Pitbull - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » APBT » Agresivitatea si temperamentul unui Pitbull
Agresivitatea si temperamentul unui Pitbull
alexDate: Wednesday, 08 Aug 12, 14.51.29 | Message # 1
Lieutenant general
Group: Users
Messages: 732
Awards: 5
Reputation: 0
Status: Offline
Ce este temperamentul?

Temperamentul reprezinta pur si simplu acele trasaturi de comportament si atitudini psihologice specifice unei rase anume. Cand vorbim de temperamentul unei rasei anume, acesta este “scris” analizand caracteristicile mai multor caini si facand o medie daca ii putem spune asa. Trebuie sa fiti constienti ca intotdeauna vor exista abateri. Bineinteles, cele mai multe astfel de abateri se datoreaza tot oamenilor care intentionat sau nu au facut monte care nu ar fi trebuit niciodata sa aiba loc, neselectand cainii corespunzator. Va las aici un link in care puteti vedea cum se face selectia cainilor pentru monta.

Cum este temperamentul unui Pitbull?

Inainte de a discuta despre temperamentul pitbull-ului, voi scrie cateva lucruri din istoria rasei, lucruri care ar trebui sa clarifice incepatorilor anumite lucruri despre aceasta rasa.

Este cunoscut faptul ca rasa Pitbull a fost creata pentru sporturile “sangeroase”: momeli, chinuirea animalelor salbatice si intr-un tarziu lupte intre caini. In perioada aceea, s-a pus un accent extraordinar de mare pe eliminarea agresivitatii fata de om, astfel incat cainii care luptau in ring erau despartiti de persoane straine, cei raniti erau tratati de persoane straine, stapanii cainilor care luptau erau pusi sa is ispele cainii unuia celuilalt si multe altele, iar de fiecare data cand un caine incerca sa atace un om era ucis chiar acolo la fata locului. Nu se concepea ideea ca cineva sa creasca un Pitbull agresiv fata de oameni.

Acestea fiind spuse, cred ca v-ati facut in mare o impresie despre rasa, despre modul in care oamenii au tras-o in jur de-a lungul timpului facand monte alandala, scotand mixuri pe banda rulanta si fara a tine cont de temperamentul care il vor avea. Rezultatele sunt vizibile: rasa a fost interzisa in foarte multe state, oamenii trec pe partea cealalta de strada cand intalnesc un stapan cu pitbull-ul in lesa si multe altele.

Voi, ca proprietari de pitbull, amstaff, mix-uri sau orice altceva trebuie sa fiti constienti de o chestie. Orice ar face cainele vostru nu va va afecta doar pe voi, va afecta rasa din care face parte! De fiecare data cand cainele vostru ramane nesupravegheat in parc si isi face de cap rupand pufosenii, de fiecara data mai adaugati o bila neagra aceasor rase! Dati dovada de responsabilitate, fi-ti vigilenti in permanenta atunci cand iesiti cu cainele la plimbare si in special atunci cand este in preajma altor caini.

Luati-va toate masurile necesare pentru a evita incidente, educati-l si socializati-l inca de la varste fragede, purtati tot timpul la voi o pana pentru a rupe priza in cazul in care totusi se intampla, documentati-va si aplicati pe cainele vostru tot ceea ce tine de dresaj si dominare si mai presus de toate invatati sa va cunoasteti cainii. Un stapan responsabil, isi cunoaste cainele si anticipeaza orice pornire agresiva.
 
Forum » Useful information » APBT » Agresivitatea si temperamentul unui Pitbull
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates