Wednesday, 18 Jul 18, 03.18.04

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Cum sa dresezi un pui de pitbull ca sa devina caine de paza - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » Dresaj » Cum sa dresezi un pui de pitbull ca sa devina caine de paza
Cum sa dresezi un pui de pitbull ca sa devina caine de paza
alexDate: Tuesday, 11 Dec 12, 19.06.38 | Message # 1
Lieutenant general
Group: Users
Messages: 732
Awards: 5
Reputation: 0
Status: Offline
Infatisarea si reputatia negativa detinute de pitbullul terrier american reprezinta un avantaj daca veti sa transformati un exemplar din aceasta rasa in caine de paza. Un caine de paza este un caine dresat special pentru a opri sau chiar ataca intrusii care pericliteaza siguranta bunurilor si a familiei dumneavoastra. Unii experti, sustin insa ca pitbullii, datorita faptului ca indragesc oamenii foarte mult nu vor fi niciodata caini de paza eficienti. Alti experti, dimpotriva argumenteaza ca pana acum pitbullii s-au descurcat destul de bine cu aceasta sarcina. Lasand la o parte aceste opinii, ceea ce trebuie sa intelegem este faptul ca orice caine se poate transforma intr-un caine de paza eficient daca primeste lectiile de dresaj corespunzatoare.

Etapa 1:

Pentru inceput este foarte important sa ajutati puiul de pitbull sa se acomodeze cu persoane straine si animale, astfel incat acesta sa nu atace orice persoana straina sau orice animal intalneste. Pentru aceasta este recomandat sa scoateti puiul de pitbull la plimbare cat mai des, permitandu-i in acest fel sa se familiarizeze cu zgomotele strazii si alte zgomote din vecinatatea casei dumneavoastra. Deasemenea este recomandat ca puiul de catel sa fie invatat sa interactioneze corespunzator cu celelalte animale sau cu oamenii pe care ii intalniti. Puiul de pitbull trebuie sa primeasca aceste lectii de socializare intre varsta de 7-12 saptamani.

Etapa 2:

Asigurati-va ca puiul dumneavoastra de pitbull invata sa va asculte fiecare comanda. Odata ce si-au insusit acest lucru, puii din aceasta rasa devin niste catei foarte ascultatori. In plus, este bine ca pitbullul sa invete sa nu accepte comenzi sau mancare de la oricine altcineva in afara de dumneavoastra. Acest lucru este cu atat mai important cu cat un caine de paza poate fi combatut cu usurinta daca intrusul il poate hrani.
Etapa 3:

Nu permiteti cainelui dumneavoastra sa devina masculul alfa in familia dumneavoastra. Pentru aceasta este necesar sa stabiliti reguli clare si ferme, alaturi de anumite limite intre familie si caine.

Etapa 4:

Pentru a va asigura ca puiul de pitbull primeste dresajul corespunzator care sa il transofme intr-un caine de paza eficient este recomandat sa apelati la un centru de dresaj. Inainte de a incepe sedintele de dresaj, dresorul va evalua puiul de pitbull cu scopul de a stabili daca acesta prezinta calitatile necesare pentru a deveni un caine de paza eficient.
 
Forum » Useful information » Dresaj » Cum sa dresezi un pui de pitbull ca sa devina caine de paza
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates