Monday, 23 Apr 18, 23.17.25

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Recomandări pentru deţinătorii sau proprietarii de câini pe - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Forum » Off-topic » Recomandări pentru deţinătorii sau proprietarii de câini pe
Recomandări pentru deţinătorii sau proprietarii de câini pe
alexDate: Monday, 20 Aug 12, 13.49.34 | Message # 1
Lieutenant general
Group: Users
Messages: 732
Awards: 5
Reputation: 0
Status: Offline
Înainte de a vă lua un câine, trebuie să vă puneţi nişte întrebări. Asta pentru ca toţi câinii au anumite nevoi care vor dura o viata. Un câine depinde de stăpânul lor uman, care trebuie sa-l îngrijească si să-l iubească. Această dependenţă este răsplătită de către câine cu un devotament necondiţionat si o afecţiune enormă.

Un câine devine foarte repede un membru al familiei si trebuie sa fie in stare sa se conformeze cu stilul de viaţă al familiei respective. Dacă este o rasă nepotrivită, adusă în casă din greşeală, şi nu reuşeşte să fie la înălţimea aşteptărilor tale, atunci în loc de a deveni un membru iubit al familiei, va deveni o povară si o persoană non-grata. Dacă ai grijă şi alegi atent câinele dintre diferitele rase existente, atunci rezultatul va fi un tovarăş patruped care iţi va aduce multă fericire.

Persoanele cu un temperament coleric nu trebuie să-şi achiziţioneze câini periculoşi sau agresivi, întrucât pornirile agresive ale omului, pe care educaţional el le stăpâneşte, le poate transmite telepatic câinelui, iar acesta fără nici o comandă poate ataca un om sau animal.

Când veţi alege un câine pentru o anumită utilitate, trebuie să fiţi bine informat asupra aptitudinilor câinelui pe care îl doriţi şi este util să îl achiziţionaţi după ce consultaţi Asociaţia Chinologică în vederea recomandării unui exemplar care să fie conform dorinţelor şi să se încadreze în standardul rasei.

Întrucât trăiţi în societate, trebuie să aveţi în vedere în ce măsură câinele va fi acceptat de ceilalţi membrii ai familiei, de vecinii de apartament sau de curte, în condiţiile în care aceştia sunt de acord, este bine să faceţi acest pas.

Odată achiziţionat câinele dorit, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită acţiunilor profilactice ce se execută în vederea prevenirii unor boli infecţioase, pentru a proteja atât sănătatea câinelui cât şi a dumneavoastră.

Indiferent de modul de întreţinere, locul de odihnă destinat câinelui, trebuie să fie ales de aşa manieră, încât să evite, pe cât posibil contactul direct cu gardul dinspre stradă sau cu poarta, deoarece îl menţine într-o stare permanentă de nervozitate, existând riscul să muşte pe oricine intră în raza lui de acţiune.

Proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor periculoşi sau agresivi au obligaţia să înregistreze câinii la Asociaţia Chinologică zonală şi să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „CÂINE PERICULOS" pe o plăcuţă având dimensiunile de 15-25 cm.

Pentru obţinerea unui câine viguros, rezistent, echilibrat clin punct de vedere nervos, este necesar ca dezvoltarea lui fizică să fie condusă prin antrenamente judicioase, progresive, în funcţie de vârstă şi de rasă.

Este interzisă antrenarea câinilor în vederea dezvoltării agresivităţii cu scopul de a participa la lupte sau alte activităţi ce ar pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a unor persoane sau animale.

Dresajul şi antrenamentul câinilor se poate realiza numai în centre special amenajate, stabilite prin hotărâri de către consiliile comunale, orăşeneşti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Indiferent de rasă, toţi câinii au nevoie de aer proaspăt şi tic mâncare, zilnic. Exerciţiul fizic constituie o activitate benefică atât pentru câine, cât şi pentru stăpân, şi nu poate fi subestimat sau neglijat.

Plimbarea câinilor periculoşi sau agresivi este permisă numai dacă aceştia poartă botniţă, sunt ţinuţi în lesă sau ham, şi se poate realiza numai în locuri special amenajate.

Cei care scot aceste animale la plimbare trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu şi să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

Deţinătorilor sau proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi le recomandăm să îşi înregistreze animalele la Asociaţia Chinologică zonală, să îi sterilizeze şi să depună la sediul Poliţiei în a cărei rază se află imobilul unde este ţinut câinele documentaţia menţionată în OUG 55/2002.

Fiecare câine va avea un carnet de sănătate unde vor fi înscrise vaccinările efectuate, iar în cazul câinilor periculoşi prevăzuţi la art. 1 lit. a) din OUG 55/2002, sterilizarea acestora va fi confirmată în acest document de către medicul veterinar care a efectuat intervenţia.

În timpul jocului sau antrenamentului, evitaţi conflictele cu câinele pentru a nu da ocazia să încerce să îşi impună propria voinţă.
 
Forum » Forum » Off-topic » Recomandări pentru deţinătorii sau proprietarii de câini pe
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates