Monday, 23 Apr 18, 22.56.13

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Fypryst Spot-On - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » Fypryst Spot-On (Prospect)
Fypryst Spot-On
pitbullsDate: Sunday, 28 Oct 12, 16.24.24 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Fypryst Spot On este indicat pentru:
* tratamentul si preventia infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) la caini si pisici.
* tratamentul si controlul dermatitelor alergice (FAD) cauzate de intepaturile puricilor, la caini.
* preventia si tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi Trichodectes canis la caini.
* preventia si tratamentul infestatiilor cu paduchi hematofagi Felicola subrostratus la pisici.

Tratamentul lunar se recomanda in cazul in care exista risc crescut de infestatii repetate cu purici, in cazul in care cainii sunt alergici la intepaturile de purici si in caz de control de necesitate al infestatiei cu capuse sau cand se fac imbaieri frecvente cu sampoane hipoalergenice sau de inmuiere.

In zonele unde nu exista un risc crescut de infestatii cu purici si capuse, solutia spot-on Fypryst poate fi administrata la fiecare doua sau trei luni.

Compozitie:
* Fypryst Caine S (2-10 kg) - 1 Pipeta (0.67 ml) ce contine 67 mg fipronil;
* Fypryst Caine M (10-20 kg) - 1 Pipeta (1.34 ml) ce contine 134 mg fipronil;
* Fypryst Caine L (20-40 kg) - 1 Pipeta (2.68 ml) ce contine 268 mg fipronil;
* Fypryst Caine XL (40-60 kg) - 1 Pipeta (4.02 ml) ce contine 402 mg fipronil;
* Fypryst Spot On Pisica - 1 Pipeta (0.5 ml) ce contine 50 mg fipronil;


Metoda de administrare:
* Scoateti o pipeta din ambalajul triplu.
* Tineti pipeta in pozitie verticala cu varful in sus si desurubati capacul pipetei.
* Cu celalalt capat al dopului astfel indepartat, perforati sigiliul pipetei.
* Indepartati parul animalului de pe linia mediana dintre spete pentru a face pielea vizibila.
* Puneti varful pipetei pe piele si presati tubul de mai multe ori pentru a fi golit direct pe piele.


Eficienta:
Caini: Produsul este eficient impotriva infestatiilor cu purici timp de 2 luni si impotriva capuselor timp de maxim 4 saptamani, in functie de gradul de infestare a mediului inconjurator. Puricii sunt eradicati in 24 de ore de la infestare.
Pisici: O doza va asigura protectia impotriva infestatiilor cu purici timp de 5 saptamani. Produsul este eficient impotriva capuselor timp de 2 saptamani. Ca urmare a lipsei testelor de siguranta pentru caini si pisici, intervalul minim intre doua aplicatii succesive va fi de 4 saptamani.

Recomandari privind administrarea corecta:

Evitati contactul produsului cu ochii animalelor.

Este importanta aplicarea produsului intr-un loc ferit unde animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele. Exista posibilitatea ca nu toate capusele sa fie eliminate. Astfel, este imposibila excluderea completa a infectarii cu boli transmise de capuse, in conditii neprielnice.

Capusele vor muri pe gazda intre 24 si 48 de ore dupa infestare fara a se hrani cu sangele animalului.

Puricii animalelor domestice invadeaza frecvent culcusul acestora, acolo unde animalele dorm si se odihnesc, locuri ce trebuie tratate in mod regulat cu insecticide adecvate si curatate cu ajutorul unui aspirator, in cazul infestatiilor masive sau in momentul aplicarii masurilor de preventie. Produsul Fypryst solutie spot-on poate fi aplicat femelelor destinate reproductiei si femelelor gestante, precum si femelelor ce alapteaza.


Caini: Capusele de pe animale trebuie indepartate inainte de utilizarea produsului pentru a micsora riscul bolilor transmisibile. Datele despre eficacitatea produsului dupa imbaierea animalelor sunt insuficiente, de aceea imbaierea nu se recomanda timp de 2 zile de la aplicarea medicamentului si nu se recomanda aplicarea a mai mult de o imbaiere saptamanala.

Sampoanele emoliente se pot folosi inainte de tratament dar, daca sunt utilizate saptamanal dupa aplicarea produsului, reduc durata de protectie impotriva puricilor pana la 5 saptamani. Imbaierea saptamanala cu sampon cu clorhexidina 2% nu afecteaza eficacitatea produsului impotriva puricilor, dupa cum reiese din studii efectuate pe o perioada de 6 saptamani. Dupa aplicarea produsului, nu lasati cainii sa inoate in ape curgatoare timp de 2 zile dupa administrarea produsului.

Pisici: Nu exista date suficiente in sprijinul eficacitatii produsului dupa baie/samponare la pisici. Cu toate acestea, bazandu-ne pe informatiile cu privire la eficacitatea produsului la cainii spalati cu sampon la doua zile dupa aplicarea produsului, imbaierea pisicilor nu se recomanda timp de doua zile dupa aplicarea produsului.

Precautii speciale pentru depozitare
* A nu se lasa la indemana copiilor.
* A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
* Acest produs medicinal veterinar nu necesita conditii speciale de depozitare.

Atentionari speciale
* Produsul poate irita membranele mucoaselor si ochii.
* Evitati contactul produsului cu gura si ochii.
* Animalele si persoanele cu hipersensibilitate la insecticide sau alcool nu trebuie sa intre in contact cu solutia spot-on Fypryst.
* Evitati contactul direct al mainii cu produsul. In caz de contact accidental, spalati mainile cu apa si sapun.
* Nu puneti mana pe animalele tratate si nu lasati copiii sa se joace cu acestea pana ce locul de aplicare al produsului nu s-a uscat. Astfel, nu se recomanda aplicarea tratamentului in timpul zilei ci seara inainte de culcare.
* Nu fumati, nu beti si nu mancati in timp ce aplicati produsul.

Contraindicatii:
Datorita datelor insuficiente privind folosirea produsului la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani sau cu greutate mai mica de 2 kg sau la pisoii cu varsta mai mica de 8 saptamani sau cu greutate mai mica de 1 kg, nu administrati produsul la acestia.
* Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta.
* Nu administrati produsul la iepuri datorita riscului de aparitie a unor reactii adverse grave sau chiar a mortii.
* Nu administrati pisicilor produsele destinate cainilor, deoarece poate sa apara supradozarea.

Reactii adverse:
* In cazul in care animalele se ling, poate sa apara hipersalivatie de scurta durata datorata in principal excipientilor. Printre reactiile adverse extrem de rare, se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii medicamentului (caini: decolorarea pielii si caderea locala a parului, prurit si eritem; pisici: descuamarea pielii si caderea locala a parului, prurit si roseata) si prurit general cu alopecie.
* Cu totul special s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), hipersalivatie sau vomismente.
* La caini poate sa apara dispneea.
* Evitati supradozarea.
* Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

Grupa farmacoterapeutica:
Fipronil este un insecticid/acaricid din grupul fenilpirazolilor.

Solutia spot-on Fypryst contine ingredientul activ fipronil, ce poseda un mecanism unic de actiune impotriva puricilor si capuselor.

Solutia spot-on Fypryst se acumuleaza in componenta lipidica a pielii si in foliculii pilosi si este eliminata continuu pe piele si par asigurandu-se o activitate persistenta.

Dupa aplicarea solutiei spot-on Fypryst, fipronilul se propaga prin pielea si parul animalelor de la locul aplicarii spre zonele periferice (zona lombara, inghinala).

Caini: Dupa aplicarea locala a solutiei spot-on Fypryst pentru caini, fipronilul este absorbit moderat prin piele (15%). Concentratii variabile de fipronil in plasma sangvina au fost observate la caini.La caini, concentratia de fipronil in par scade in timp pana la 3–4 µg/g in 56 de zile de la aplicare.

Pisici: Cantitatea totala de fipronil absorbita prin piele dupa aplicarea locala a solutiei spot-on Fypryst este neglijabila. Fipronil nu se absoarbe si astfel nu se metabolizeaza in organism. Concentratia de fipronil din parul animalelor scade in timp, pana la atingerea unei concentratii de 1 µg/g la 2 luni dupa administrare.

Attachments: 1045087.png(145.1 Kb)


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » Fypryst Spot-On (Prospect)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates