Wednesday, 18 Jul 18, 03.22.03

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | ICFVET Granulare - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » ICFVET Granulare (Prospect)
ICFVET Granulare
pitbullsDate: Sunday, 28 Oct 12, 22.56.24 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Granule pentru suspensie orala. Pentru uz veterinar. Cefalexina 78,7mg/g. Greutate neta 64,5g. Descriere: ICFVET® Granulare (50 mg/ml) se prezinta sub forma de granule de culoare portocalie pentru reconstituire cu apa. Compozitie: Fiecare 5 ml de suspensie apoasa reconstituita contine 250 mg de cefalexin monohidrat si excipienti: aroma de guarana 51880TP – 12 mg, orange S (portocaliu) E-110 – 0,5 mg, zaharoza q.b. 3,175 g. Mod de utilizare: Produsul se reconstituie prin adaugare de 63 ml apa si se agita energic pana la dizolvarea completa. Suspensia rezultata contine 50 mg cefalexina/1 ml. Aceasta forma de prezentare permite un dozaj cat mai adecvat, functie de specie si talia animalului. Indicatii: La caini si pisici: in tratamentul infectiilor locale si sistemice cauzate de bacterii sensibile la cefalosporine. Cefalexina este activa fata de bacteriile Gram+ si bacterile Gram- avand in vedere urmatoarele micro-organisme: Staphilococcus spp, Streptococcus spp, Corynebacterium spp, Bacillus spp, Clostridium spp, Leptospira spp, E. coli, Klebsiela pneumoniae, Proteus mirabilis, Haemophilus spp, Salmonella spp, Shigella spp, Pasteurella multocida. ICFVET® Granulare este eficient in tratamentul infectiilor aparatului respirator, genito-urinar, tractusului digestiv, pielii si ale tesuturilor moi, precum si pentru tratamentul si controlul osteomielitei la caini si pisici. Mod de actiune: Cefalexina este o cefalosporina semisintetica din grupa antibioticelor beta-lactamice cu o actiune similara penicilinelor, ce determina liza bacteriilor prin inhibarea sintezei peptidoglicanului din peretele celulei bacteriene. Este deasemenea eficienta impotriva diferitelor tulpini de Staphylococcus aureus (stafilococ penicilino-rezistent la peniciline precum ampicilina si amoxicilina). Cefalexina este bactericida prin lizarea peretelui celulei bacteriane. In mod uzual se regaseste in sange la doua ore dupa administrare. Cefalexina este rapid si complet absorbita dupa administrarea orala si se elimina prin urina in concentratii mari. Nu produce reactii adverse in cazul tratamentelor prelungite si in dozele recomandate. Dozaj si mod de administrare: Se administreaza per os, la caini si pisici, in doza zilnica de 10-15 mg/kg corp. Doza totala zilnica se recomanda a fi divizata in doua prize pe zi. In cazurile severe, doza zilnica recomandata poate fi dublata fara riscuri. Durata tratamentul este de 5 zile, dar poate fi crescuta sau redusa in functie de recomandarile medicului veterinar.


Recomandari pentru dozare (caini si pisici):


1,5 ml de 2 ori/zi pentru animalele cu greutatea de pana la 5 kg.


1,6 – 3 ml de 2 ori/zi pentru animalele cu greutatea cuprinsa intre 6 – 10 kg.


3,1 – 4,5 ml de 2 ori/zi pentru animalele cu greutatea cuprinsa intre 11 – 15 kg.


4,6 – 6,0 ml de 2 ori/zi pentru animalele cu greutatea cuprinsa intre 16 – 20 kg.


Efecte adverse: Pot apare stari de greata sau voma. Administrarea suspensiei odata cu hrana reduce incidenta acestor simptome. Contraindicatii: Nu se administreaza animalelor gestante.


Nu se administreaza animalelor alergice la peniciline si cefalosporine. Ca si in cazul altor antibiotice care se elimina prin sistemul urinar, se recomanda precautie in cazul in cazul existentei afectiunilor renale. Incompatibilitati si interactiuni: Nu exista date disponibile. Actiunea bacteriostatica a altor antibiotice (tetraciclina, eritromicina, etc) interfereaza cu actiunea antibacteriana a cefalexinei. Precautii: Persoanele alergice la cefalosporine vor evita contactul direct cu produsul. Studiile de laborator la soareci si sobolani, nu au depistat efecte teratogenice, toxicitate embrionara sau fetala. Perioada de asteptare: Nu este cazul. Pastrare: Granulele se pastreaza la temperatura camerei (max 30°C) si la intuneric. Suspensia reconstituita se pastreaza in conditii de refrigerare (de la +2°C la +8°C), si trebuie utilizata in maxim 14 zile. Nu congelati. Pastrati flaconul bine inchis. Prezentare: Flacon din plastic x 100 ml. Precautii pentru produsul neintrebuintat si ambalaje: Nu se impun precautii speciale. A nu se lasa la indemana copiilor. Valabilitate: 2 ani de la data fabricatiei.

Attachments: 5272785.jpg(7.1 Kb)


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » ICFVET Granulare (Prospect)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates