Wednesday, 18 Jul 18, 03.21.47

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Biseptyl - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » Biseptyl (Prospect)
Biseptyl
pitbullsDate: Sunday, 28 Oct 12, 23.12.53 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Compozitie

Spectinomicina (sulfat)........................................100 mg

Lincomicina (clorhidrat) .........................................50 mg

Excipient.......................................................pana la 1ml

Actiune terapeutica

Spectinomicina este un antibiotic bacteriostatic. Actioneaza inhiband sinteza proteica bacteriana, prin fixarea pe subunitatea ribozomiala 30 S. Este activa fata de: Salmonella spp., Pasteurella multocida, Escherichia coli si Mycoplasma. Dupa administrarea intramusculara, se absoarbe rapid si atinge concentratia maxima in sange in 20 minute, mentinand concentratii detectabile timp de 12 ore. Lincomicina este un antibiotic din grupa lincosamidelor. Prezinta un mecanism de actiune si un spectru bacterian asemanator macrolidelor. Actioneaza prin inhibarea sintezei proteice bacteriene prin legare la subunitatea ribozomiala 50 S, impiedicand cuplarea moleculelor de ARN de transfer. Are in principal actiune bacteriostatica dar in concentratii mari poate deveni bactericida.

Este activa fata de Staphylococcus aureus, Streptococcus spp., (tulpini (- hemolitice) Str. viridans, Clostridium tetani, Cl. perfringens, Erisypelothrix rhusiopathiae, Leptospira spp. si Mycoplasme. Dupa administrarea intramusculara, se absoarbe bine. Prezinta un maxim plasmatic la 2-4 ore dupa administrare, iar concentratiile terapeutice persista timp de aproximativ 6 - 8 ore. Se distribuie amplu in tot organismul, traverseaza bariera placentara. In tesuturi se atinge o concentratie de cateva ori mai mare decat in ser, dupa traversarea peretelui celular. Lincomicina + Spectinomicina: la asocierea in proportie de 1:2, efectul este sinergic, tradus printr-o eficienta crescuta impotriva diferitelor bacterii/procese patologice fata de care au actiune separata.

Indicatii

BISEPTYL este efficient la suine, bovine si caine pentru tratarea infectiilor produse de germeni sensibili: tratarea infectiilor tractului respirator, digestive, uro-genitale, osteoarticulare (artrite), cutanate, tratarea infectiilor ombilicale tratarea ranilor infectate si abceselor, tratarea meningitelor, peritonitelor si septicemiilor, tratarea pneumoniilor, colibacilozei, mamitelor, metritelor si a panaritiului la bovine, tratarea dizenteriei cu serpulina, colibacilozei, pneumoniei enzootice, salmonelozei la suine, tratarea tonsilitelor si otitelor, pneumoniilor, a complicatiilor jigodiei la caine, prevenirea complicatiilor infectioase post operatorii

Administrare si dozaj

Se administreaza 1 ml de BISEPTYL / 5 -10 kg greutate corporala, intramuscular, la 12 ore, timp de 4 - 7 zile.

Efecte secundare

Dupa administrarea intarmusculara se poate manifesta durere sau iritatie locala.

Supradozare

Prin administrarea unei doze de 3 ori mai mare decat doza terapeutica, se provoaca de obicei doar o iritatie locala.

Contraindicatii

Nu se administreaza la cai deoarece lincomicina produce colita hemoragica si diaree cu rezultate grave. Nu se administreaza la animale cu antecedente de hipersensibiliate la lincomicina sau la spectinomicina sau la cele care au suferit infectii cu Monilia spp. Nu se administreaza femelelor gestante sau in lactatie. Nu se administreaza la femele in lactatie, al caror lapte este destinat consumului uman.

Interactiuni cu alte medicamente

Nu se administreaza impreuna cu macrolide sau aminoglicozide. Exista incompatibilitate fizica cu penicilina sodica, ampicilina sodica, kanamicin sulfatul, colistin metansulfonat si riboflavina 5-fosfat si de aceea nu trebuie amestecata cu aceste substante.

Timp de asteptare

Carne: 14 zile inainte de sacrificare pentru consum uman.

Conservare

Se pastreaza la racoroare (sub 25ºC), ferit de lumina

Attachments: 4818309.jpg(40.0 Kb)


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » Biseptyl (Prospect)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates