Sunday, 19 Aug 18, 02.09.32

Aţi intrat ca Guest | Grupa "Guests"Bine aţi venit Guest | RSS
Principala | Solutie Perfuzabila Na Cl 0.9% - Forum | Profilul meu | Înregistrare | Ieşire | Login
                                     PentruAnimale.ro                 

                         

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » Solutie Perfuzabila Na Cl 0.9% (Prospect)
Solutie Perfuzabila Na Cl 0.9%
pitbullsDate: Wednesday, 17 Apr 13, 02.09.44 | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1512
Awards: 7
Status: Offline
Solutie Perfuzabila Na Cl 0.9%Producator: B Braun
DCI: 1000 ml solutie perfuzabila contin: clorura de sodiu 9,0 g, glucoza anhidra 50,0 g si excipienti: apa pentru preparate injectabile. Na+: 154,0 mmol Cl-:154,0 mmol Osmolaritate teoretica = 585,4 mosm/l Valoarea energetica: 840 kJ (=200 Kcal)/l
Indicatii: Deshidratare izotona (varsaturi, diaree, afectiuni renale), Deshidratare hipotona,Vehicul pentru concentratele de electroliti si medicamentele compatibile
Descriere:
Compozitie
1000 ml solutie perfuzabila contin: clorura de sodiu 9,0 g, glucoza anhidra 50,0 g si excipienti: apa pentru preparate injectabile. Na+: 154,0 mmol Cl-:154,0 mmol
Osmolaritate teoretica = 585,4 mosm/l Valoarea energetica: 840 kJ (=200 Kcal)/l
Grupa farmacoterapeutica: solutii care influenteaza balanta electrolitica
Indicatii terapeutice
- Deshidratare izotona (varsaturi, diaree, afectiuni renale);
- Deshidratare hipotona (afectiuni renale cronice, insuficienta corticosuprarenala);
- Mentinerea echilibrului hidroelectrolitic si hemodinamic intra- si postoperator la pacientii cu functie cardiovasculara si renala normale;
- Vehicul pentru concentratele de electroliti si medicamentele compatibile;
- Substrat energetic;
- Pierderi de clor;
- Substituient hidroelectrolitic, in conditii de alcaloza hipocloremica.
Contraindicatii
- hiperhidratare;
- deshidratare hipertona;
- hipokaliemie;
- insuficienta renala acuta;
- coma diabetica hiperosmolara;
- delirium tremens;
- solutia nu va fi folosita pentru hemodilutie deoarece induce aglutinarea eritrocitelor si dezvoltarea hemolizei. Din acest motiv, solutia continand glucoza nu va fi administrata prin acelasi sistem de perfuzie pentru sange.
Precautii
In timpul tratamentului cu solutie perfuzabila de clorura de sodiu 0,9% si glucoza 5% este necesara monitorizarea ionogramei sanguine si a echilibrului hidric.La bolnavii cu diabet zaharat solutia se va administra numai sub monitorizarea glicemiei.
Interactiuni
Nu se cunosc.
Incompatibilitati
Atunci cand este amestecata cu alte medicamente trebuie avut in vedere faptul ca solutia perfuzabila de clorura de sodiu 0,9% si glucoza 5% are un pH acid, care poate produce precipitarea unor medicamente.
Solutia nu va fi administrata concomitent cu sange prin acelasi sistem de perfuzie datorita posibilitatii de aparitie a aglutinarii eritrocitelor (vezi pct. 4.3).
1
Atentionari speciale
Solutie perfuzabila de Clorura de sodiu 0,9% si Glucoza 5% se administreaza cu prudenta in caz de :
- hipernatremie;
- hipercloremie;
- afectiuni in care este recomandata reducerea aportului de sodiu (de exemplu insuficienta cardiaca, edeme periferice, edem pulmonar, hipertensiune arteriala, preeclampsie, tratament concomitent cu corticosteroizi si corticotrofin);
- diabet zaharat (hiperglicemie care nu raspunde la doze de insulina de pana la 6 unitati/ora). Diabeticii vor fi atent supravegheati.
Se recomanda ca solutiile continand glucoza sa nu fie administrate in caz de accident vascular cerebral ischemic, deoarece, pe baza studiilor clinice si experimentale efectuate, s-a constatat ca hiperglicemia agraveaza ischemia cerebrala si face recuperarea mult mai dificila.
Este necesara monitorizarea ionogramei sanguine si a echilibrului hidric. Perfuzia cu solutie izotona intra- si postoperator poate conduce la retentie excesiva de sodiu.
In starile postoperatorii si postraumatice, precum si in caz de tulburari ale tolerantei la glucoza, solutia va fi administrata numai sub monitorizarea glicemiei.
Sarcina si alaptarea
Solutia perfuzabila Clorura de sodiu 0,9% si Glucoza 5% poate fi utlizata in timpul sarcinii si alaptarii, numai cand este necesar (daca beneficiu depaseste riscul potential).
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu este cazul.
Doze si mod de administrare
Doza se stabileste in functie de necesitatile de lichide, electroliti si cele energetice .
La adulti se administreaza in forma de perfuzie intravenoasa lenta,1000 ml pana la 2000 ml solutie/ 24 ore,cu viteza medie de 80 picaturi/min (aproximativ 250 ml/ora).La copii se administreaza aproximativ 5 ml /kg.corp si ora.
Reactii adverse
Datorita aciditatii solutiei de Clorura de sodiu 0,9% si Glucoza 5%, se pot produce reactii iritative tisulare locale, mai putin evidente decat in cazul administrarii de solutii hipertone de glucoza, totusi putand induce durere la locul administrarii, iritatie venoasa si tromboflebita.
Administrarea solutiei perfuzabile poate produce dezechilibre hidroelectrolitice, incluzand hipokalemie, hipomagnezemie, hipofosfatemie, hipernatremie si hipercloremie.

Specie: Toate speciile
Attachments: 6367995.png(226.4 Kb)


"Pain is temporary ... Pride is forever!! Suffer now and live the rest of your's life as a Champion!!!"
 
Forum » Useful information » The prospectus of the most known vaccines and drugs for dogs » Solutie Perfuzabila Na Cl 0.9% (Prospect)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright pitbulls.ro © 2018 | Free games templates